Н У Х Т

Ресторанний бізнес: сервіс, маркетинг і аналітика на практиці

21 жовтня 2025

Ресторанний бізнес: сервіс, маркетинг і аналітика на практиці

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірний гостьовий лекторій від успішної випускниці, стейкхолдерки, у минулому керуючої мережею закладів ресторанного господарства у Києві та Харкові, нині – власниці SМM-агенції «Vamede agency» Анни Василенко.

Лекторка поділилася цінними інсайтами з власної практики: як знання з дисциплін «Сервісологія», «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства», «Технології продукції ресторанного господарства», «Економіка і управління харчовими виробництвами»» допомогли їй вибудувати ефективні процеси, стратегії і нині допомагають у сфері Social Media Marketing. Дала конкретні поради, де шукати натхнення, підтримку та інвесторів – профільні ком’юніті та менторські мережі, акселератори й грантові програми, партнерства з локальними брендами.

Також поговорили про вигорання, складнощі та невдачі, які чекають на шляху зростання і створення власного бізнесу. Спікерка представила ґрунтовну аналітику сучасного стану ресторанного ринку очима технолога, маркетолога й менеджера: від unit-економіки й сезонності попиту до роботи з даними контенту та поведінки гостей.

Організувала та модерувала зустріч відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, доцентка кафедри Віра Зуйко.

Слухачами та активними учасниками зустрічі буди здобувачі вищої освіти освітньо-професійних програм «Технології харчування» та «Готельно-ресторанна справа», а також гості, старшокурсники Київського фахового коледжу ресторанного господарства та Полтавського фахового коледжу. Аудиторія була надзвичайно активною – понад 210 слухачів, десятки запитань і обговорень кейсів.

Завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч висловила вдячність та захоплення успіхами і фаховістю нашої випускниці. Вона зазначила, що така участь стейкхолдерів освітнього процесу – випускників і практиків індустрії – підсилює прикладну складову навчання, допомагає здобувачам освіти бачити живі кар’єрні траєкторії та швидше трансформувати знання у професійні компетентності.

Учасники зустрічі вдячні Анні Василенко за змістовний діалог і бажають натхнення у подальших грандіозних звершеннях!

Опублікований: 21-10-2025
Читайте також:
Магістр кафедри інформаційних систем – володар Гран-Прі «LED Expo Awards 2019»

Магістр кафедри інформаційних систем факультету автоматизації і комп’ютерних систем Владислав Третьяк отримав Гран-Прі Виставки світлодіодного освітлення «LED Expo Awards 2019» за наукову студентську роботу «Розроблення інформаційної системи управління замкнутої екосистеми з використанням модулю регулювання освітлення». Гран-Прі «LED Expo Awards 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістр кафедри інформаційних систем – володар Гран-Прі «LED Expo Awards 2019» 13 вересня 2019

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості

19 червня кафедра процесів і апаратів харчових виробництв приймала гостей з Китайської Народної Республіки – делегацію Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості у складі доктора Wang Deliang, доктора Luan Chunguang, доктора Hao Feike і доктора Han Xinglin. Заступник завідувача кафедри, професор Володимир Зав’яло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі процесів і апаратів харчових виробництв побувала делегація Китайського національного науково-дослідного інституту харчової промисловості 19 червня 2018

У відзначенні Всесвітнього дня ділової гостинності узяли участь здобувачі освіти спеціальності «Туризм»

Здобувачі освіти 2-3 курсів спеціальності «Туризм» узяли участь у відзначенні Всесвітнього дня ділової гостинності. 8 квітня вони долучилися до 12-годинного онлайн-марафону з міжнародними гравцями івент-індустрії. Захід мав на меті показати цінність, яку конференції, конгреси, виставки, корпоративні заходи приносять бізнесу та економіці. Темою GMI...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У відзначенні Всесвітнього дня ділової гостинності узяли участь здобувачі освіти спеціальності «Туризм» 12 квітня 2021