Н У Х Т

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

16 серпня 2022

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

Фахівці всіх галузей продовжують докладати усіх зусиль, щоб підтримувати національну економіку України. Не виняток і українські винороби, які не лише виробляють якісну, конкурентоспроможну продукцію, але й опікуються презентацією України перед усією світовою спільнотою як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства.

На 30-31 серпня у Києві запланований Всеукраїнський відбір «амбасадорських» вин від національних виробників у межах проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Незважаючи на те, що ця дуже важлива для української сфери вина подія буде відбуватися під час воєнного стану у країні, організатори вирішили це зробити. «Потрібно жити, розвиватись і не давати агресору шансу нам у цьому завадити», – наголосили вони.

Дегустацію для La Cité du Vin проведуть корпорація «Укрвинпром» як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin, спільно з Асоціацією сомельє України.

До дегустаційної комісії відібрали по шість учасників від галузі та Асоціації сомельє, також до них доєднається представник Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Надзвичайно приємно, що серед експертів від галузі відбір «посольських» вин робитиме професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету, докторка технічних наук, членкиня Центральної дегустаційної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України та дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» та Наукового Центру «Український Інститут Вина» Марина Білько. Вона 26 років професійно займається вином і також є авторкою і викладачкою унікальної сертифікатної програми «Науково-практичні основи дегустації вин та спиртних напоїв та професія сомельє», що успішно функціонує в нашому університеті протягом шести років.

Представляючи громадськості нашу фахівчиню як члена дегустаційної комісії проєкту, організатори події зазначили, що є науковці, котрі присвятили своє життя науково-практичним дослідженням виноградарства та виноробства України й їхні здобутки для розвитку українського вина неможливо переоцінити. Пишаємося нашою професоркою й високою оцінкою її діяльності з боку колег. Наших здобувачів освіти вчать кращі! 

Опублікований: 16-08-2022
Читайте також:
Новорічний вертеп для колег і містян

13 січня напередодні свята Василя або Нового року за старим стилем студенти Смілянського коледжу харчових технологій нашого університету вирішили привітати колектив свого навчального закладу та рідне місто. Пройшовши коридорами навчального закладу, веселий гурт студентів заспівав відомі українські колядки та щедрівки: «Ой, радуйся, земле!», «Щедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічний вертеп для колег і містян 16 січня 2017

Вікторина «Я – маркетолог»: креативно про перспективи

5 жовтня в рамках Дня відкритих дверей кафедра маркетингу провела зустріч із старшокласниками, які відвідали університет. Серед гостей кафедри були мешканці, як Києва, так й інших міст України – Івано-Франківська, Чернігова, Білої Церкви, Кагарлика, Шепетівки. Завідувач кафедри маркетингу, професор Олена Пєтухова та доцент Вікторія Стеценко ознайо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вікторина «Я – маркетолог»: креативно про перспективи 07 жовтня 2019

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів

Викладачі кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена, Олег Клименко і Роман Міркевич підготували посібники, які розкривають технічні аспекти стандартів інтегрування систем керування. У посібнику «Принципи функціонування систем керування основним виробництвом через призму стандарту IEC-62264» стандарт IEC-62...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів 15 квітня 2020

Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води

19 червня 2024 року на кафедрі технології цукру і підготовки води відбувся захист кваліфікаційної роботи «Проєкт технічного переоснащення відділення водопідготовки ПрАТ «Оболонь» (м. Київ) з метою розширення асортименту фасованих питних вод» здобувачкою освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181«Харчові технології», освітньо-професійної програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична цінність кваліфікаційної бакалаврської роботи випускниці кафедри технології цукру і підготовки води 21 червня 2024