Н У Х Т

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

16 august 2022

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

Фахівці всіх галузей продовжують докладати усіх зусиль, щоб підтримувати національну економіку України. Не виняток і українські винороби, які не лише виробляють якісну, конкурентоспроможну продукцію, але й опікуються презентацією України перед усією світовою спільнотою як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства.

На 30-31 серпня у Києві запланований Всеукраїнський відбір «амбасадорських» вин від національних виробників у межах проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Незважаючи на те, що ця дуже важлива для української сфери вина подія буде відбуватися під час воєнного стану у країні, організатори вирішили це зробити. «Потрібно жити, розвиватись і не давати агресору шансу нам у цьому завадити», – наголосили вони.

Дегустацію для La Cité du Vin проведуть корпорація «Укрвинпром» як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin, спільно з Асоціацією сомельє України.

До дегустаційної комісії відібрали по шість учасників від галузі та Асоціації сомельє, також до них доєднається представник Міністерства аграрної політики та продовольства України

Надзвичайно приємно, що серед експертів від галузі відбір «посольських» вин робитиме професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету, докторка технічних наук, членкиня Центральної дегустаційної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України та дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» та Наукового Центру «Український Інститут Вина» Марина Білько. Вона 26 років професійно займається вином і також є авторкою і викладачкою унікальної сертифікатної програми «Науково-практичні основи дегустації вин та спиртних напоїв та професія сомельє», що успішно функціонує в нашому університеті протягом шести років.

Представляючи громадськості нашу фахівчиню як члена дегустаційної комісії проєкту, організатори події зазначили, що є науковці, котрі присвятили своє життя науково-практичним дослідженням виноградарства та виноробства України й їхні здобутки для розвитку українського вина неможливо переоцінити. Пишаємося нашою професоркою й високою оцінкою її діяльності з боку колег. Наших здобувачів освіти вчать кращі!

Published on: 16-08-2022
Read also:
Магістрант НУХТ – Best Chef Junior!

15-16 жовтня 2025 року базі Державного торговельно-економічного університету відбувся VIII Міжнародний конкурс ресторанних технологій «BestCookFest-2025». Організатори заходу – Громадська спілка «Український кулінарний союз» та Державний торговельно-економічний університет запросили до участі фахові коледжі та профільні кафедри з усіх університетів...

READ YOURSELF

Магістрант НУХТ – Best Chef Junior! 17 october 2025

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач ка...

READ YOURSELF

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія» 27 january 2023

У ТОПі кращих закладів вищої освіти

Освітній портал «Освіта.ua» оприлюднив консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року. Рейтинг укладений з використанням даних національних рейтингів закладів освіти України «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт». У рейтинговій таблиці наш університет посів 48 місце серед 235 закладів вищої освіти, включених до рейтинг...

READ YOURSELF

У ТОПі кращих закладів вищої освіти 04 july 2024

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці

5-6 серпня 2021 року відбувся ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних і питних вод, солоду пивоварного, який щорічно у серпні проводить Приватне акціонерне товариство «УКРПИВО». У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали 128 зразків своєї продукції, в т.ч. п...

READ YOURSELF

Продукцію вітчизняних виробників пива і безалкогольних напоїв оцінюють наші фахівці 09 august 2021