Н У Х Т

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

16 august 2022

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

Фахівці всіх галузей продовжують докладати усіх зусиль, щоб підтримувати національну економіку України. Не виняток і українські винороби, які не лише виробляють якісну, конкурентоспроможну продукцію, але й опікуються презентацією України перед усією світовою спільнотою як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства.

На 30-31 серпня у Києві запланований Всеукраїнський відбір «амбасадорських» вин від національних виробників у межах проєкту «Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin». Незважаючи на те, що ця дуже важлива для української сфери вина подія буде відбуватися під час воєнного стану у країні, організатори вирішили це зробити. «Потрібно жити, розвиватись і не давати агресору шансу нам у цьому завадити», – наголосили вони.

Дегустацію для La Cité du Vin проведуть корпорація «Укрвинпром» як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin, спільно з Асоціацією сомельє України.

До дегустаційної комісії відібрали по шість учасників від галузі та Асоціації сомельє, також до них доєднається представник Міністерства аграрної політики та продовольства України

Надзвичайно приємно, що серед експертів від галузі відбір «посольських» вин робитиме професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету, докторка технічних наук, членкиня Центральної дегустаційної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України та дегустаційної комісії Української корпорації по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» та Наукового Центру «Український Інститут Вина» Марина Білько. Вона 26 років професійно займається вином і також є авторкою і викладачкою унікальної сертифікатної програми «Науково-практичні основи дегустації вин та спиртних напоїв та професія сомельє», що успішно функціонує в нашому університеті протягом шести років.

Представляючи громадськості нашу фахівчиню як члена дегустаційної комісії проєкту, організатори події зазначили, що є науковці, котрі присвятили своє життя науково-практичним дослідженням виноградарства та виноробства України й їхні здобутки для розвитку українського вина неможливо переоцінити. Пишаємося нашою професоркою й високою оцінкою її діяльності з боку колег. Наших здобувачів освіти вчать кращі!

Published on: 16-08-2022
Read also:
Фокус – на інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

23 вересня відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Проведення заходу ініціював колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з об’єднанням «Укрхлібпром», Всеукраїнською асоціацією пекарів, Інститутом продовольчих ресурсів НААН України та ТОВ «АССО І...

READ YOURSELF

Фокус – на інноваційні технології у хлібопекарському виробництві 24 september 2025

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновл...

READ YOURSELF

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» 07 june 2023

Практичний досвід використання інструментів Lean

17 листопада 2022 року відбулася зустріч здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми, що нині проводиться в університеті, з керівницею технології та виробництва підприємства Polven Foods OÜ (Estonia) Ксенією Науменко. Загальний інтерес і зацікавленість...

READ YOURSELF

Практичний досвід використання інструментів Lean 21 november 2022

Розробка викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поїде до США

Відповідно до договору із госпрозрахункової тематики між нашим університетом і ТОВ «Центр ресурсоефективного виробництва», співробітниками кафедри теплоенергетики та холодильної техніки виконано налаштування параметрів роботи дослідного прототипу холодильної машини з виробництва води з вологого повітря. Для створення подібних до проєктних умов зов...

READ YOURSELF

Розробка викладачів кафедри теплоенергетики та холодильної техніки поїде до США 27 october 2022