Тривають захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання. І не лише в університеті, але й у його відокремлених структурних підрозділах.
17 лютого такий захист відбувся у Сумській філії НУХТ, де свої проєкти представили студенти, які навчаються за освітнім ступенем «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньою програмою «Харчові технології та інженерія».
До складу Екзаменаційної комісії увійшли і провідні викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса і професор Валерій Махинько.
У представлених на розсуд комісії кваліфікаційних роботах були проєкти як нових підприємств, так і технічне переоснащення чи реконструкція вже існуючих хлібокомбінатів, кондитерських і харчоконцентратних цехів і заводів. Основна увага здобувачів була звернена на розширення асортименту зі впровадженням виробів оздоровчо-профілактичного призначення, а також встановлення нового високопродуктивного і енергоощадного обладнання.
На всі запитання членів ЕК студенти дали ґрунтовні відповіді, за що отримали високі оцінки і запрошення продовжити навчання для здобуття освітнього ступеня «магістр» уже безпосередньо в Національному університеті харчових технологій.