Н У Х Т

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

20 січня 2020

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена, який виступив із презентацією нових навчальних курсів, запущених у НУХТ в 2018-2019 роках.

Програма конференції була надзвичайно насиченою. У першій половині виступали представники промислових інжинірингових компаній і брендів, які поділилися досвідом співпраці із ЗВО і відзначили великий потенціал і можливості вишів у спільних проектах. Також зазначалося, що не всі викладачі налаштовані на зміни та роботу в епоху 4.0 і не всі ЗВО готові до вдосконалення робочих програм. Багато закладів беруть обладнання або програмне забезпечення, нічого не віддаючи в ринку. Деякі інтегратори за власні кошти відкрили лабораторії, змінили програми навчання для підготовки спеціалістів відповідно до сучасних вимог.

Далі виступали представники ЗВО. Присутні були вражені здобутками, представленими доповідачами. Зокрема були перераховані наробки в науковій сфері та практичні здобутки в області Індустрії 4.0, розказано про нові навчальні дисципліни.

На панельних дискусіях обговорювалися найбільш важливі питання в українській технічній освіті взагалі та підготовки автоматників зокрема. Усі освітяни зазначали про важкий стан із набором вступників, пов'язаний із їх відтоком за кордон і вибором освіти на користь нетехнічних спеціальностей. У цей же час багато технічних ЗВО продовжують розвиватися і тримають достатньо високу якість освіти. Тому, одним із головних завдань спільноти є підняття престижу спеціальності автоматника. Також відзначався дуже низький рівень співпраці ЗВО між собою і навіть окремих підрозділів одного закладу, що не дає реалізувати весь можливий потенціал спільноти. Цікавими також були дискусії щодо сучасної форми освіти взагалі, та готовності українських ЗВО до змін.

Опублікований: 20-01-2020
Читайте також:
Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є активність у проведенні заходів із профорієнтаційної роботи з перших тижнів навчального року. 24 вересня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський представляв університет на Дні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 вересня 2019

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів

На кафедрі технології консервування відбулося перше засідання екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт здобувачів освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» і «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Роботу екзаменаційної коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів 13 грудня 2024

Бронзовим призером Всеукраїнської олімпіади з української мови стала студентка Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

Уже дев’ятий рік поспіль в освітньому просторі України відбувається значна подія – Всеукраїнська студентська олімпіади з української мови серед закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст», яка має на меті розкриття творчого потенціалу студентської молоді, стимулювання до творчого самовдосконалення, є одн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бронзовим призером Всеукраїнської олімпіади з української мови стала студентка Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 20 травня 2019

Академічна мобільність: співпраця триває

Усе більшої актуальності набуває академічна мобільність як одна із форм підготовки здобувачів вищої освіти. Про новації та нестандартні рішення реалізації академічної мобільності говорили гарантка освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» Оксана Топчій, доценти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна мобільність: співпраця триває 30 вересня 2024