Н У Х Т

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

20 січня 2020

У обговоренні співпраці закладів вищої освіти з ринком та їх інтеграції в ринкові програми взяли участь наші викладачі

На базі арт-простору НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» «Білка» відбулася Конференція «ЗВО: Співпраця в епоху 4.0», присвячена питанням співпраці закладів вищої освіти з ринком та між собою, інтеграції в ринкові програми, що пропонують бізнес-асоціації та адаптації закладів вищої освіти до ринкових змін. Участь у заході взяв доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена, який виступив із презентацією нових навчальних курсів, запущених у НУХТ в 2018-2019 роках.

Програма конференції була надзвичайно насиченою. У першій половині виступали представники промислових інжинірингових компаній і брендів, які поділилися досвідом співпраці із ЗВО і відзначили великий потенціал і можливості вишів у спільних проектах. Також зазначалося, що не всі викладачі налаштовані на зміни та роботу в епоху 4.0 і не всі ЗВО готові до вдосконалення робочих програм. Багато закладів беруть обладнання або програмне забезпечення, нічого не віддаючи в ринку. Деякі інтегратори за власні кошти відкрили лабораторії, змінили програми навчання для підготовки спеціалістів відповідно до сучасних вимог.

Далі виступали представники ЗВО. Присутні були вражені здобутками, представленими доповідачами. Зокрема були перераховані наробки в науковій сфері та практичні здобутки в області Індустрії 4.0, розказано про нові навчальні дисципліни.

На панельних дискусіях обговорювалися найбільш важливі питання в українській технічній освіті взагалі та підготовки автоматників зокрема. Усі освітяни зазначали про важкий стан із набором вступників, пов'язаний із їх відтоком за кордон і вибором освіти на користь нетехнічних спеціальностей. У цей же час багато технічних ЗВО продовжують розвиватися і тримають достатньо високу якість освіти. Тому, одним із головних завдань спільноти є підняття престижу спеціальності автоматника. Також відзначався дуже низький рівень співпраці ЗВО між собою і навіть окремих підрозділів одного закладу, що не дає реалізувати весь можливий потенціал спільноти. Цікавими також були дискусії щодо сучасної форми освіти взагалі, та готовності українських ЗВО до змін.

Опублікований: 20-01-2020
Читайте також:
Здобувачі-менеджери удосконалюють soft&hard skills

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент» використали чудову можливість для професійного зростання – взяли участь у серії тренінгів Economist Career Way від Ugen. Тренінги від потужних роботодавців PwC, Deloitte, UKRSIBBANK, EY, ProСredit Bank, Національний Банк України, KPMG, Baker Tilly стали у нагоді  для удосконалення soft&hard skills наши...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-менеджери удосконалюють soft&hard skills 30 травня 2023

Нові профорієнтаційні рішення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

10 жовтня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гарант освітньої програми «Технології харчування», професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко відвідали Ліцей №15 міста Києва. Спочатку вони зустрілися з директором ліцею Валерієм Литвином, погодили план проведення профорієнтаційних заходів на 2024-2025 навчальний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові профорієнтаційні рішення кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 жовтня 2024

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався!

Цього року із дотриманням особливих вимог безпеки у Міжнародному виставковому центрі працює Міжнародна виставка «InterCHARM Україна-2020», де представлені останні новинки інгредієнтів для косметики, нові косметичні засоби, упаковка, а також компанії, що надають послуги з косметології, макіяжу, перукарського мистецтва тощо. У рамках виставки відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології жирів, хімічних технологій та косметичних засобів розпочався! 17 вересня 2020

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

5 листопада на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» доцента кафедри Світлани Шульги. На занятті були присутні викладачі кафедри. Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 06 листопада 2019