Уже традиційно викладачі та здобувачі освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції «Органічний день в Україні», тема якої цьогоріч – «Внутрішній ринок як основа сталого розвитку органічного сектору України».
Захід проводиться уже четвертий рік поспіль разом із Європейським Союзом, форма проведення змішана. Організатор заходу – Громадська спілка «Органічна ініціатива» у партнерстві з ЛМГО «Екотерра», під патронатом Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України, за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSOAG (Швейцарія) (QFTP) та Німеччини в рамках проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), який фінансується Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини. Партнери – Федерація органічного руху України та Інформаційний центр «Зелене досьє».
З вітальним словом виступив представник Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України Тарас Висоцький, який зазначив, що органічний сектор України попри війну працює, долає виклики та забезпечує населення країни якісними продуктами та робочими місцями.
Спікери конференції – директор ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський, менеджерка проєктів МБО «Інформаційний центр «Зелене досьє», координаторка OrganicInfo.ua Катерина Шор, президент асоціації InterBio (Нова Аквітанія, Франція) Жером Сінель, керівник німецько-українського проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA, Німеччина) Штефан Дреесманн.
Були розглянуті важливі аспекти розвитку органічного ринку у воєнний час, зокрема залучення ветеранів до підприємств органічної галузі, наведено огляд поточного стану та запропоновано можливі кроки. Своїми життєвими історіями поділилися ветерани – власник органічного підприємства Віталій Логов і заступник начальника Управління з питань ветеранської політики Ірпінської міської ради Михайло Бакалюк.
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний організаторам заходу за можливість взяти участь у роботі конференції. Отримана інформація є актуальною і буде використана у навчальному процесі для здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».