Н У Х Т

Викладачі та здобувачі освіти долучилися до Органічного дня в Україні

25 september 2025

Викладачі та здобувачі освіти долучилися до Органічного дня в Україні

Уже традиційно викладачі та здобувачі освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у конференції «Органічний день в Україні», тема якої цьогоріч – «Внутрішній ринок як основа сталого розвитку органічного сектору України».

Захід проводиться уже четвертий рік поспіль разом із Європейським Союзом, форма проведення змішана. Організатор заходу – Громадська спілка «Органічна ініціатива» у партнерстві з ЛМГО «Екотерра», під патронатом Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України, за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSOAG (Швейцарія) (QFTP) та Німеччини в рамках проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), який фінансується Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини. Партнери – Федерація органічного руху України та Інформаційний центр «Зелене досьє».

З вітальним словом виступив представник Міністерства економіки, довкілля та сільського господарства України Тарас Висоцький, який зазначив, що органічний сектор України попри війну працює, долає виклики та забезпечує населення країни якісними продуктами та робочими місцями.

Спікери конференції – директор ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський, менеджерка проєктів МБО «Інформаційний центр «Зелене досьє», координаторка OrganicInfo.ua Катерина Шор, президент асоціації InterBio (Нова Аквітанія, Франція) Жером Сінель, керівник німецько-українського проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA, Німеччина) Штефан Дреесманн.

Були розглянуті важливі аспекти розвитку органічного ринку у воєнний час, зокрема залучення ветеранів до підприємств органічної галузі, наведено огляд поточного стану та запропоновано можливі кроки. Своїми життєвими історіями поділилися ветерани – власник органічного підприємства Віталій Логов і заступник начальника Управління з питань ветеранської політики Ірпінської міської ради Михайло Бакалюк.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів вдячний організаторам заходу за можливість взяти участь у роботі конференції. Отримана інформація є актуальною і буде використана у навчальному процесі для здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».

Published on: 25-09-2025
Read also:
Нові наукові ступені підкорили здобувачі кафедри обліку і аудиту

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти дипломних робіт здобувачів першого (бакалаврського) і другого (магістерського) ступенів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» денної і заочної форми навчання. До захисту були представлені дипломні роботи за сучасною тематикою, сформованою з урахуванням актуальних проблемних питань із обліку, аналі...

READ YOURSELF

Нові наукові ступені підкорили здобувачі кафедри обліку і аудиту 27 february 2019

Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій

26 квітня викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилися до прес-конференції на YouTube-каналі «CHERNOBYLTOUR», учасниками якої були ліквідатор, офіцер радіаційної розвідки, еколог, письменник, директор з наукової роботи компанії «ЧОРНОБИЛЬ ТУР» Сергій Мирний, ліквідатор, старший інженер управління 4-го енергоблока ЧАЕС...

READ YOURSELF

Про аварію на ЧАЕС та подвиг ліквідаторів дізналися наші студенти і викладачі від учасників подій 27 april 2020

Новорічний подарунок для нашого колективу: акредитовані 14 освітньо-професійних програм магістерського рівня вищої освіти

27 грудня на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти були прийняті рішення про акредитацію 14 освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти нашого університету. Приємний новорічний подарунок у вигляді сертифікатів про акредитацію отримали гаранти та робочі групи з розроблення освітніх програ...

READ YOURSELF

Новорічний подарунок для нашого колективу: акредитовані 14 освітньо-професійних програм магістерського рівня вищої освіти 30 december 2022

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники

Студенти 2 курсу кафедри експертизи харчових продуктів спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за ініціативи свого куратора Анастасії Чорної ознайомились із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», що є незалежною громадською організацією із захисту прав споживачів з 2001 року та спеціалізується на різн...

READ YOURSELF

Із діяльністю Центру незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ» ознайомились другокурсники 19 march 2019