Н У Х Т

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

21 грудня 2022

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

Незважаючи на обставини, новітні тренди у сфері HoReCa набирають обертів і стають більш популярними і затребуваними. Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів і послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку.

Надійною підтримкою  напрямку HоRеCа та незмінним партнером професіоналів є Кулінарний центр МХП, який нещодавно відвідали здобувачі освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та викладачі кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів.

З метою забезпечення практичної підготовки здобувачів, завідувач кафедри Василь Пасічний та гарантка освітньо-наукової програми  Оксана Топчій ініціювали зустріч із фахівцями Кулінарного центру МХП – локації, в якій об'єднались технологи, шеф-кухар та кухарі, спеціалісти з маркетингу та інновацій, професійні дегустатори.

Кулінарний центр МХП – інноваційний простір, який не має аналогів у Східній Європі, вражає не лише своєю унікальністю, а й масштабами технологічних процесів. Територія центру включає індустріальну кухню, лабораторію сенсорного аналізу, демонстраційні кухні, кухню-студію, технологічний цех.

Знайомство з кулінарним центром розпочалося з екскурсії по території індустріальної кухні, з унікальною виробничою лінією та сучасним обладнанням, яке  дозволяє створювати страви ресторанного рівня. Потужні автоклави, унікальні котли, розроблені українськими інженерами, установки шокового охолодження, інноваційне обладнання «Hiperbaric», на якому пастеризують продукти під високим тиском, високопродуктивні трейсилери «Multivac» та «Ulma» – це лише частина обладнання, з яким ознайомились магістранти та отримали практичну інформацію. 

Найбільшу зацікавленість викликала технологія HPP,  яку почала використовувати компанія. Технологія НРР (High Pressure Processing) відома також як холодна пастеризація – нетермічний (5⁰С-20⁰С) метод оброблення, який зберігає властивості свіжих продуктів, збільшуючи при цьому їхній термін придатності. Саме завдяки надвисокому тиску, продукти пастеризуються та зберігаються довше, без додавання консервантів і термічних обробок.

Головні переваги НРР: оброблення без нагрівання, надійне сучасне обладнання, збереження якості та безпечності продуктів, продукти залишаються привабливими на вигляд.

А наостанок наші здобувачі освіти змогли відчути себе в ролі експертів із сенсорного аналізу і кваліфікованих дегустаторів. У лабораторії сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП є усі умови для проведення широких дегустацій. Кожен із відвідувачів став дегустатором страв, приготованих в одному з виробничих приміщень, які вони  бачили раніше. Усі діалоги зі спеціалістами тільки розвивали зацікавленість магістрантів і бажання дізнаватися більше і розширювати свої знання. Здобувачі отримали величезне задоволення, поринувши у виробничу атмосферу, яка подарувала незабутні емоції та нові знання. Вони щиро вдячні організаторам за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну екскурсію.

Опублікований: 21-12-2022
Читайте також:
Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині

Викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління раді були зустрічі на гостьовій лекції «Економічні тренди та сталий розвиток» із докторкою економічних наук, професоркою кафедри управління Економіко-гуманітарного університету Бельсько-гуманітарного університету в м. Бельсько-Бяла (Польща) Любов’ю Жаровою. Зустріч минула насичено і ці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Економічні тренди та сталий розвиток – тема гостьової лекції польської фахівчині 24 жовтня 2023

Міжнародна Конвенція TESOL-Україна 2025 – надихаючий простір для обміну викладацьким досвідом

23-25 травня 2025 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника гостинно приймав учасників Міжнародної Конвенції Асоціації викладачів англійської мови TESOL-Україна. Цьогорічний захід проходив під надихаючим гаслом «Зростаємо разом – викладання з вірою та стійкістю», що підкреслило важливість підтримки, єдності та професійного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна Конвенція TESOL-Україна 2025 – надихаючий простір для обміну викладацьким досвідом 27 травня 2025

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки»

19-20 квітня в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки», організована кафедрою технології цукру та підготовки води за сприяння Міністерства освіти і науки України, Асоціації виробників мінеральних та питних вод України. Наука та освіта є важливим прі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки» 20 квітня 2018

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії

Державна служба якості освіти здійснюватиме моніторинг організації та проведення вступної кампанії закладами вищої та фахової передвищої освіти. За словами, голови Держслужби Руслана Гурака, діяльність служби якості освіти спрямована на захист прав учнів, вступників, студентів на здобуття відповідного рівня освіти. «Наразі розроблено Програму мон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Держслужба якості освіти вивчатиме перебіг вступної кампанії 10 серпня 2020