Н У Х Т

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

21 грудня 2022

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

Незважаючи на обставини, новітні тренди у сфері HoReCa набирають обертів і стають більш популярними і затребуваними. Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів і послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку.

Надійною підтримкою  напрямку HоRеCа та незмінним партнером професіоналів є Кулінарний центр МХП, який нещодавно відвідали здобувачі освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та викладачі кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів.

З метою забезпечення практичної підготовки здобувачів, завідувач кафедри Василь Пасічний та гарантка освітньо-наукової програми  Оксана Топчій ініціювали зустріч із фахівцями Кулінарного центру МХП – локації, в якій об'єднались технологи, шеф-кухар та кухарі, спеціалісти з маркетингу та інновацій, професійні дегустатори.

Кулінарний центр МХП – інноваційний простір, який не має аналогів у Східній Європі, вражає не лише своєю унікальністю, а й масштабами технологічних процесів. Територія центру включає індустріальну кухню, лабораторію сенсорного аналізу, демонстраційні кухні, кухню-студію, технологічний цех.

Знайомство з кулінарним центром розпочалося з екскурсії по території індустріальної кухні, з унікальною виробничою лінією та сучасним обладнанням, яке  дозволяє створювати страви ресторанного рівня. Потужні автоклави, унікальні котли, розроблені українськими інженерами, установки шокового охолодження, інноваційне обладнання «Hiperbaric», на якому пастеризують продукти під високим тиском, високопродуктивні трейсилери «Multivac» та «Ulma» – це лише частина обладнання, з яким ознайомились магістранти та отримали практичну інформацію. 

Найбільшу зацікавленість викликала технологія HPP,  яку почала використовувати компанія. Технологія НРР (High Pressure Processing) відома також як холодна пастеризація – нетермічний (5⁰С-20⁰С) метод оброблення, який зберігає властивості свіжих продуктів, збільшуючи при цьому їхній термін придатності. Саме завдяки надвисокому тиску, продукти пастеризуються та зберігаються довше, без додавання консервантів і термічних обробок.

Головні переваги НРР: оброблення без нагрівання, надійне сучасне обладнання, збереження якості та безпечності продуктів, продукти залишаються привабливими на вигляд.

А наостанок наші здобувачі освіти змогли відчути себе в ролі експертів із сенсорного аналізу і кваліфікованих дегустаторів. У лабораторії сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП є усі умови для проведення широких дегустацій. Кожен із відвідувачів став дегустатором страв, приготованих в одному з виробничих приміщень, які вони  бачили раніше. Усі діалоги зі спеціалістами тільки розвивали зацікавленість магістрантів і бажання дізнаватися більше і розширювати свої знання. Здобувачі отримали величезне задоволення, поринувши у виробничу атмосферу, яка подарувала незабутні емоції та нові знання. Вони щиро вдячні організаторам за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну екскурсію.

Опублікований: 21-12-2022
Читайте також:
На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу

За підсумками чергового рейтингу репозитаріїв – Transparent Ranking: Institutional Repositories by Google Scholar – інституційний репозитарій нашого університету (eNUFTIR) посів 122-те місце (у січні 2019-го – 132-е) у світі серед 2664 учасників і 7 місце серед репозитаріїв України. У Міжнародному центрі ISSN (в рамках реалізації проекту ROAR за п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На десять позицій вгору: репозитарій Науково-технічної бібліотеки НУХТ досягає нових висот у світовому рейтингу 08 серпня 2019

Усе про тайм-менеджмент: викладачі кафедри економіки і права долучають здобувачів освіти до цікавих заходів

10 грудня 2020 року 28 студентів 2-го курсу, що навчаються за освітніми програмами «Економіка підприємства», «Міжнародна економіка», «Менеджмент» та «Менеджмент персоналу», у Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ разом із доценткою кафедри економіки і права Оксаною Відоменко долучилися до онлайн-тренінгу «Тайм-менеджмент для учн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про тайм-менеджмент: викладачі кафедри економіки і права долучають здобувачів освіти до цікавих заходів 11 грудня 2020

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця

Формування національних освітніх тенденцій відповідно до сучасних реалій розвитку світової спільноти вимагає від закладів вищої освіти значних зусиль у створенні ефективних моделей підготовки спеціалістів різних рівнів і спрямувань. Адже якість освіти – це, перш за все, мобільність і престиж закладу вищої освіти в освітньому просторі будь якої краї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця 24 лютого 2021

20 охоронних документів отримали у липні 2020-го винахідники НУХТ!

Протягом липня 2020 року у Державному підприємстві «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) завершене діловодство за 241 заявкою на винаходи на стадії формальної експертизи, за 200 заявками на винаходи на стадії кваліфікаційної експертизи, за 385 заявками на корисні моделі та за 146 заявками на промислові зразки. Серед оформлен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

20 охоронних документів отримали у липні 2020-го винахідники НУХТ! 12 серпня 2020