Н У Х Т

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

21 грудня 2022

Магістранти освітньої програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» побували в Кулінарному центрі МХП

Незважаючи на обставини, новітні тренди у сфері HoReCa набирають обертів і стають більш популярними і затребуваними. Бізнес HoReCa є успішним, він забезпечує якість товарів і послуг на високому рівні, впроваджує зміни та інновації, що покращують попит на ринку.

Надійною підтримкою  напрямку HоRеCа та незмінним партнером професіоналів є Кулінарний центр МХП, який нещодавно відвідали здобувачі освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» та викладачі кафедри  технології м'яса і м'ясних продуктів.

З метою забезпечення практичної підготовки здобувачів, завідувач кафедри Василь Пасічний та гарантка освітньо-наукової програми  Оксана Топчій ініціювали зустріч із фахівцями Кулінарного центру МХП – локації, в якій об'єднались технологи, шеф-кухар та кухарі, спеціалісти з маркетингу та інновацій, професійні дегустатори.

Кулінарний центр МХП – інноваційний простір, який не має аналогів у Східній Європі, вражає не лише своєю унікальністю, а й масштабами технологічних процесів. Територія центру включає індустріальну кухню, лабораторію сенсорного аналізу, демонстраційні кухні, кухню-студію, технологічний цех.

Знайомство з кулінарним центром розпочалося з екскурсії по території індустріальної кухні, з унікальною виробничою лінією та сучасним обладнанням, яке  дозволяє створювати страви ресторанного рівня. Потужні автоклави, унікальні котли, розроблені українськими інженерами, установки шокового охолодження, інноваційне обладнання «Hiperbaric», на якому пастеризують продукти під високим тиском, високопродуктивні трейсилери «Multivac» та «Ulma» – це лише частина обладнання, з яким ознайомились магістранти та отримали практичну інформацію. 

Найбільшу зацікавленість викликала технологія HPP,  яку почала використовувати компанія. Технологія НРР (High Pressure Processing) відома також як холодна пастеризація – нетермічний (5⁰С-20⁰С) метод оброблення, який зберігає властивості свіжих продуктів, збільшуючи при цьому їхній термін придатності. Саме завдяки надвисокому тиску, продукти пастеризуються та зберігаються довше, без додавання консервантів і термічних обробок.

Головні переваги НРР: оброблення без нагрівання, надійне сучасне обладнання, збереження якості та безпечності продуктів, продукти залишаються привабливими на вигляд.

А наостанок наші здобувачі освіти змогли відчути себе в ролі експертів із сенсорного аналізу і кваліфікованих дегустаторів. У лабораторії сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП є усі умови для проведення широких дегустацій. Кожен із відвідувачів став дегустатором страв, приготованих в одному з виробничих приміщень, які вони  бачили раніше. Усі діалоги зі спеціалістами тільки розвивали зацікавленість магістрантів і бажання дізнаватися більше і розширювати свої знання. Здобувачі отримали величезне задоволення, поринувши у виробничу атмосферу, яка подарувала незабутні емоції та нові знання. Вони щиро вдячні організаторам за надзвичайно цікаву, змістовну, пізнавальну екскурсію.

Опублікований: 21-12-2022
Читайте також:
Сформована команда, що представлятиме НУХТ у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Своє бажання позмагатися за можливість увійти до команди НУХТ, яка представлятиме наш університет у ІІ турі олімпіади, виявили студенти 3 та 4 курсів. Після проведення обов’язкового етапу шифрування, учасники приступили до виконання завда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сформована команда, що представлятиме НУХТ у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 27 лютого 2020

Кафедра біотехнології і мікробіології вітає своїх ювілярів-ветеранів кафедри

Маємо надзвичайну приємність привітати з вересневими ювілеями відразу двох ветеранів кафедри біотехнології і мікробіології, які багато сил віддали справі її становлення і розвитку. Щиро вітаємо з ювілеєм беззмінну, незамінну, віддану кафедрі провідну інженерку та найдосвідченішу асистентку кафедри Вікторію Кожанову. Із надзвичайною приємністю хоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра біотехнології і мікробіології вітає своїх ювілярів-ветеранів кафедри 30 вересня 2021

Керівництво університету преміювало працівників із нагоди 8 Березня

Традиційно з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня за зразкове виконання трудових обов'язків, високі досягнення у науково-педагогічній та науковій діяльності ректорат університету прийняв рішення преміювати працівників нашого навчального закладу. Наказ

ЧИТАТИ ДАЛІ

Керівництво університету преміювало працівників із нагоди 8 Березня 06 березня 2018

Завершилися захисти магістрантів-обліковців

На кафедрі обліку і аудиту завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньої програми «Облік і аудит» денної та заочної форм навчання. Кваліфікаційні роботи магістрантів виконані на актуальні теми, мають логічну структуру і професійне обґрунтування висновків. Зміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти магістрантів-обліковців 21 лютого 2023