Н У Х Т

Викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи на визначній гастрономічній події Ukrainian Gastro Show

30 квітня 2024

Викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи на визначній гастрономічній події Ukrainian Gastro Show

Найкращий досвід роботи з українською гастрономічною спадщиною та нові підходи в роботі з українськими стравами й продуктами переймали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи на визначній гастрономічній події Ukrainian Gastro Show, що об’єднала шеф-кухарів, рестораторів, виробників, гастроблогерів і всіх, хто цікавиться розвитком сучасної української кухні.

Серед спікерів івенту – Леране Хайбуллаєва, Тетяна Філевська, Євген Клопотенко, Земфіра Бектімирова, Володимир Ярославський, Ігор Гречко, Дмитро Кривошап, Дарія Крікунова, Олена Жаботинська та інші.

Під час виступів і майстер-класів відомі шефи ділилися унікальними технологіями вишуканих страв української та кримсько-татарської кухонь. Складні умови та виклики сьогодення не зломили рестораторів, які тільки з більшою завзятістю та натхненням продовжують створювати гастрономічні шедеври, популяризуючи наші кулінарні традиції.

Сучасні тренди у ресторанній справі, які привернули увагу: участь у підтримці ЗСУ та поліпшення інклюзивності закладів; використання у технологіях кулінарної продукції місцевої сезонної сировини, особливо рослин-дикоросів; адаптація старовинних рецептур і методів приготування страв до сучасної сировини, обладнання й уподобань споживачів; приготування страв – це мистецтво. Під час виступів звучала думка щодо поглиблення співпраці сфери гостинності та наукових дослідників.

Приємно було побачити на заході Ukrainian Gastro Show освітніх партнерів, студентів і випускників кафедри готельно-ресторанної справи.

Неймовірні враження та натхнення від Ukrainian Gastro Show, а також досвід і знання, якими ділилися топові фахівці сфери HoReCa, сприятимуть удосконаленню викладачами своїх дисциплін відповідно до сучасних тенденцій у сфері гостинності.

Опублікований: 30-04-2024
Читайте також:
Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах

25 листопада 2021 року в межах дисциплін «Lean-виробництво харчової продукції» та «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів» відбулася гостьова лекція керівника офісу з управління операційною ефективністю Агропромхолдингу «Астарта», члена Американської асоціації якості Євгена Ковніра для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід використання інструментів Lean на харчових підприємствах 29 листопада 2021

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В.Ф. Доценка відбулася звітно-виборча конференція профспілкового бюро

29 жовтня 2024 року відбулася звітно-виборча конференція факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В.Ф. Доценка, у профспілковому підрозділі якого станом на 28 жовтня 2024 року перебуває 51 член профспілки: - профгрупа кафедри готельно-ресторанної справи – 17 осіб;- профгрупа кафедри технології ресторанної і аюрведичної пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В.Ф. Доценка відбулася звітно-виборча конференція профспілкового бюро 30 жовтня 2024

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – переможець першого чемпіонату із колд-брю

У рамках Національного чемпіонату з обсмажування кави 2019, який відбувся 10-11 серпня 2019 року на Арт-заводі Платформа, пройшов авторський чемпіонат із колд-брю Ukrainian Cold Brew Championship. Участь у турнірі взяли 20 бариста. Чемпіонат спрямований на розвиток культури споживання колд-брю. Змагання проходить в один етап, у якому учасники през...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – переможець першого чемпіонату із колд-брю 13 серпня 2019

Профорієнтація від першокурсників

У Навчально-науковому інституті харчових технологій традиційно до заходів з профорієнтаційної роботи залучають як студентів випускових кафедр у період проходження практики, так і здобувачів-першокурсників, що у перші роки навчання в НУХТ підтримують контакти з навчальними закладами, в яких отримали середню освіту. Такі комунікації полегшують старшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від першокурсників 12 лютого 2024