Н У Х Т

Викладачі обговорюють екологічні проблеми під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки

17 січня 2025

Викладачі обговорюють екологічні проблеми під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки

10 січня 2025 року викладачі кафедри екології та екоменеджменту взяли участь у форумі «ВОДА в Україні-2025: під призмою зміни клімату, війни та продовольчої безпеки», організованому за ініціативи Асоціації професіоналів довкілля (Professional Association of Environmentalists of the World – PAEW) та за сприяння Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

У рамках форуму працювали дві сесії – стратегічна та практична, де пропонувалися актуальні кейси й рішення.

Відкрила форум президентка Асоціації PAEW, директорка Офісу сталих рішень Людмила Циганок.

Серед доповідачів першої сесії керівниця відділу сільського господарства Посольства Нідерландів в Україні Каролін СПААНС, координаторка програми Reconstruction Ukraine & Circular Economy International, членкиня команда International Climate & Energy (ICE) і Нідерландської агенції міжнародного бізнесу та співпраці (RVO) Сандра Колодзінські, партнерка юридичної компанії Arzinger, керівниця практики енергетики та природних ресурсів, співкерівниця практики нерухомості та будівництва, віцепрезидентка Асоціації професіоналів довкілля (PAEW) з питань міжнародної взаємодії та євроінтеграції Анжеліка Лівіцька, віцепрезидентка Асоціації професіоналів довкілля (PAEW) з військової екології та відновлення екосистем Валентин Щербина, віцепрезидентка Асоціації професіоналів довкілля (PAEW) з питань екологічного права та законотворчості, екоаудиторка, екологиня-юристка, експертка з промислової екології Людмила Хоміч, начальниця відділу з екологічної безпеки ДТЕК Мережі, PhD Олена Потапенко, керівниця напряму агрофуд Миколаївського водного хабу, в.о. міністра агрополітики (2019 р.) Ольга Трофімцева, президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький, головчиня Красносільської громади Одеської області, головчиня Одеського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, головчиня платформи «Безпека: Екологія» Марина Архірій, директор BouwCoach Engineering BV / Dutch Civil Design Пол де Ланге.

Практичними рішеннями та кейсами ділилися технічний консультант з водопостачання «DOBRE USAID», експерт з ТЕО UNDP, експерт «Expert Platform for Energy Efficiency», консультант з водопостачання «SWECO», «GFA Consulting Group», засновник групи підприємств «ГідроАвтоматизація» Сергій Карелін, технічна директорка та співзасновниця LG Sonic Ліза Бренд, старший менеджер по роботі з клієнтами LG Sonic Оскар Альварадо, керівник досліджень та асоційований партнер у Felixx Landscape Architects & Planners; біолог і ландшафтний архітектор, що спеціалізується на інтегрованому дизайні кліматичної стійкості та природно-орієнтованих рішеннях і системах Едуардо Марін Салінас, представник компанії BEFA Геральд Маєр, виконавчий директор Асоціації «Львівська агломерація», заступник директора КВ «Львівводоканал», відповідальний за управління поверхневими водними ресурсами Львівської громади Роман Кізима, директор ТОВ «Науково-аналітичний центр якості води», експерт асоціації «Укрводоканалекологія», к.т.н. Володимир Кобилянський, науковець, член Асоціації PAEW, компанія EcoAssets Environmental, International Лоуренс Домінґес та інші фахівці й науковці.

Матеріали форуму стануть у пригоді нашим викладачам при викладанні обов’язкових і вибіркових компонент освітньо-професійних програм «Екологія та екоменеджмент» і «Екологія, екоменеджмент та екоаудит», керуванні курсовим проєктуванням і виконанням кваліфікаційних робіт здобувачами освіти, а також у науковій діяльності.

Опублікований: 17-01-2025
Читайте також:
Профорієнтація від першокурсників

У Навчально-науковому інституті харчових технологій традиційно до заходів з профорієнтаційної роботи залучають як студентів випускових кафедр у період проходження практики, так і здобувачів-першокурсників, що у перші роки навчання в НУХТ підтримують контакти з навчальними закладами, в яких отримали середню освіту. Такі комунікації полегшують старшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від першокурсників 12 лютого 2024

Нові горизонти співпраці випускової кафедри

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася плідна зустріч за участю завідувачки кафедри Олександри Нєміріч і викладачок кафедри – професорки Наталії Фролової, доценток Наталії Ющенко і Людмили Мамченко із завідувачкою кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету Ніною Будник і членами міжнародн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти співпраці випускової кафедри 01 листопада 2024

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 10 березня 2020

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

16-17 квітня 2019 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 43 студентських наукових робіт, що надійшли з 30 закладів вищої освіти. Участь у роботі конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 24 квітня 2019