Н У Х Т

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

22 травня 2018

Тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

З 14 по18 травня 2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, який запам’ятався розмаїттям заходів і форм їх проведення.

14 травня викладач Еліна Романишина провела історичну подорож «Українські витоки космонавтики: безмежне майбутнє та історія сьогодення». Під час заходу студенти першого курсу коледжу ознайомилися з діяльністю науковців, які працювали над створенням космічних апаратів.  

Цього ж дня викладач Світлана Лейко провела виховну годину «Незвідана Європа». Студентами були підготовлені та презентовані доповіді, що стосувалися цікавих фактів, традицій та законів європейських країн .

У кабінеті фізики демонструвалася виставка робіт студентів першого курсу «Здоров’я – основа життя та успіху». Роботи студентів відображали  основні фактори, що впливають на здоров’я людини.

15 травня група 21-М разом із викладачем англійської мови Наталією Бессараб здійснила подорож культурними столицями Європи. Щоправда, поки що ця екскурсія була віртуальною і відбулася в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського. Екскурсоводом була співробітниця Центру європейської інформації бібліотеки Лариса Лисенко.

Цього ж дня студенти групи 11-Х під керівництвом викладача української мови і літератури Вікторії Жаголкіної взяли участь у мовно-літературному квізі «Дякую Богові, що дав мені народитися українцем» до 100-річчя від дня народження Олеся Гончара. Використовуючи свої знання, учасники гри випробовували себе в різноманітних конкурсах та блискавично впоралися з  завданнями, завдяки яким дізналися більше цікавих фактів про Олеся Терентійовича. 

16 травня з нагоди святкування Дня Європи в Україні відбулося засідання круглого столу «Європейські цінності: здобутки, проблеми, перспективи». Захід відбувся за підтримки Управління у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради. Студентів, викладачів і гостей привітав начальник відділу реалізації молодіжної політики Полтавського міськвиконкому Анатолій Павленко. Учасники художньої самодіяльності презентували запальні танці, віртуозну гру на акордеоні. Особливо проникливим було виконання пісні «В той день, коли закінчиться війна», що прозвучала у фіналі заходу. Організували захід викладачі Людмила Грінченко, Світлана Пуховська, Еліна Романишина .

17 квітня викладачі Наталія Бессараб і Лора Орлова зібрали в літературній вітальні студентів 1-го, 2-го та 3-го курсів на вечір поезії. У виконанні студентів звучали поетичні твори не лише українською, а й російською та англійською мовами. А студентка 1-го курсу Валерія Захарченко прочитала власний вірш.

Цього ж дня викладач Тетяна Сергєєва провела захід «Математика в інших науках та професіях», де студенти намагалися знайти відповідь на питання:« Чи потрібно програмісту знати математику, яку та наскільки добре?» та мали змогу побачити, де і як діють математичні закони в природі, навколо нас та в різних науках.

З зацікавленістю присутні переглянули відеофільм про видатного українського математика Михайла Кравчука, математичні моделі якого використали при розробленні першого комп’ютера.

За ініціативи викладача загальноосвітніх дисциплін Людмили Грінченко, з метою гідного вшанування пам’яті жертв тоталітарного режиму, донесення об’єктивної інформації про злочини у ХХ столітті, здобувачі освіти різних груп досліджували біографії українців, які стали жертвами репресій у ХХ столітті. Напередодні Дня пам’яті творчі роботи студентів були виставлені для загального огляду.

Викладачі комісії загальноосвітніх дисциплін впевнені, що подібні заходи пробуджують у студентів  прагнення до безперервного вдосконалення своїх знань, виховують повагу до культурних надбань української нації, як частини європейської спільноти.

Опублікований: 22-05-2018
Читайте також:
Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі

15 листопада 2022 р. Національною асоціацією ресторанів США був організований вебінар «Харчова безпека кожного дня» (Food Safety Every Day), присвячений посиленню програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Спікерами заходу виступили віце-президент із безпеки харчових продуктів компанії Steritech Кріс Бойлз і менеджерка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі 16 листопада 2022

Зорієнтуватися у виборі професії допомагають школярам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Кожного нового навчального року випускників закладів середньої освіти турбує питання вибору майбутньої професії та вступу до закладів вищої освіти. Визначитися з майбутньою професією та розібратися з правилами вступу до вишів школярам допомагають викладачі нашого університету. Зокрема, асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зорієнтуватися у виборі професії допомагають школярам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 жовтня 2023

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у пошуку професійно мотивованих вступників

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Віра Дробот і доцент Лариса Михонік зустрілися зі старшокурсниками Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ. Завдяки цій зустрічі майбутні випускники дізналися про усі переваги подальшого навчання в нашому університеті для здобуття кваліфі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів – у пошуку професійно мотивованих вступників 13 лютого 2018

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося вручення дипломів магістрам

1 березня у актовій залі університету дружна родина факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами. 112 магістрів денної і заочної форми навчання спеціалізацій «Технології в ресторанному господарстві», «Технології харчування», «Готельна і ресторанна справа» і вперше «Туризмознавств...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулося вручення дипломів магістрам 01 березня 2017