Н У Х Т

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту

28 серпня 2023

Викладачі НУХТ виступили на міжнародних вебінарах зі штучного інтелекту

Минулого тижня викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) долучились до міжнародних вебінарів, організованих нашими партнерами з Індонезії.

Нагадаємо, що в червні цього року університет і University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM) з Індонезії підписали меморандум щодо партнерства між нашими навчальними закладами, який передбачає можливості для навчання, спільних досліджень і обміну досвідом.

У рамках цієї співпраці в серпні відбулася серія міжнародних вебінарів, доповідачами яких були запрошені викладачі НУХТ. На запрошення відгукнулися двоє доцентів кафедри ІТШІК факультету автоматизації і комп’ютерних систем і виступили англійською мовою на заходах щодо штучного інтелекту.

21 серпня к.ф.-м.н., доцентка Олена Андріюк виступила з презентацією «How AI Could Save (Not Destroy) Education». А 22 серпня к.т.н., доцент Микола Костіков презентував доповідь «The Incredible Creativity of Deepfakes and the Worrying Future of AI», підготовлену спільно з к.т.н., доценткою Оленою Харкянен. Крім наших викладачів, у заходах також брали участь науковці з Індонезії та Малайзії. Вебінари проводилися у форматі Zoom-відеоконференцій.

Кожний доповідач мав по 30 хвилин для виступу, а після всіх доповідей відбулося обговорення, де всі охочі могли поставити свої питання лекторам. Слухачі писали запитання в коментарях у Zoom та на Youtube-каналі університету STEKOM, де подія транслювалась наживо.

Вебінари вийшли справді насиченими, адже під час кожного було презентовано по 4-5 повноцінних доповідей. Лектори порушили багато актуальних питань щодо нинішнього стану й можливого майбутнього штучного інтелекту та його застосувань у різних сферах життя. Спільно з індонезійськими колегами та слухачами наші викладачі обговорили як позитивні ефекти, так і потенційні загрози, які можуть нести для людей ці сучасні технології.

Восени планується продовжити вебінари та обмін науковими знаннями між НУХТ і STEKOM. Цього разу до виступів мають долучитися і викладачі з кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління, які поділяться досвідом щодо використання штучного інтелекту в галузі автоматизації та інтернету речей.

Колектив факультету автоматизації і комп’ютерних систем дякує за організацію наукових подій університету STEKOM, а також фахівцям відділу міжнародних зв’язків НУХТ і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 28-08-2023
Читайте також:
Зустріч друзів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

1 червня 2019 року у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбулася традиційна зустріч випускників минулих років. Згадати студентські роки, поділитися своїми успіхами, побачити старих друзів, подякувати викладачам за науку приїхали більше сотні колишніх студентів. На зустріч прибули навіть випускники, які закінчили коледж 60...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч друзів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 03 червня 2019

Радіє за партнерів-виробничників колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв

Багаторічні тісні зв’язки поєднують НУХТ із одним зі сучасних підприємств пивоварної галузі промисловості – Бердичівським пивоварним заводом. Його продукція  широко відома в Україні, завдяки високому професіоналізму, відданості своїй справі усього колективу підприємства. Завод очолює випускник нашого університету Володимир Ліпецький. Фахівці підпр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радіє за партнерів-виробничників колектив кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв 01 липня 2019

Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції

У 2025 році четвертокурсники-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» опановували системи управління безпечністю харчових продуктів на платформі Udemy у межах роботи студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, гаранта освітньої програ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий гурток «Якість і безпечність» опановує міжнародні стандарти з безпечності харчової продукції 10 червня 2025

Наші викладачі – серед учасників Міжнародної Зимової Школи Жана Моне

Нещодавно асистентка кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до онлайн-засідань Міжнародної Зимової Школи «Кращий досвід ЄС для підвищення способів працевлаштування», яка відбулася на базі Сумського державного університету. Ініціатива реалізується в рамках модуля Жана Моне «Досвід ЄС для покращення можлив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – серед учасників Міжнародної Зимової Школи Жана Моне 21 жовтня 2024