Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко прочитала лекцію на онлайн-вебінарі «Організація здорового харчування в закладі освіти». Цільовою аудиторією були дієтичні та медичні сестри закладів загальної середньої освіти, технологи та кухарі.
На вебінарі було висвітлено особливості харчування дітей вдома та у закладах освіти, профілактики порушень харчової поведінки та її впливу на фізіологічний розвиток дітей, розлади харчової поведінки у дітей і підлітків та принципи безпечного приготування їжі з урахуванням можливих алергій, непереносимостей та наявності хронічних захворювань.
Анастасія Шевченко поділилася основними аспектами реалізації у закладах загальної середньої освіти реформи шкільного харчування, яка направлена, зокрема, на забезпечення дітей збалансованим харчуванням, дотримуючись високої якості та правил безпечності, окреслила вектори покращення харчування й дотримання норм і принципів відповідно до чинного законодавства.
До вебінару долучилося понад 4000 слухачів. Захід був організований Українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров'я» та Командою реформи шкільного харчування.
Такі заходи дозволяють доносити до всіх учасників освітнього процесу та зацікавлених осіб необхідність дотримуватись принципів збалансованого харчування, яке є запорукою здоров’я.