Н У Х Т

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування

02 вересня 2025

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко прочитала лекцію на онлайн-вебінарі «Організація здорового харчування в закладі освіти». Цільовою аудиторією були дієтичні та медичні сестри закладів загальної середньої освіти, технологи та кухарі.

На вебінарі було висвітлено особливості харчування дітей вдома та у закладах освіти, профілактики порушень харчової поведінки та її впливу на фізіологічний розвиток дітей, розлади харчової поведінки у дітей і підлітків та принципи безпечного приготування їжі з урахуванням можливих алергій, непереносимостей та наявності хронічних захворювань.

Анастасія Шевченко поділилася основними аспектами реалізації у закладах загальної середньої освіти реформи шкільного харчування, яка направлена, зокрема, на забезпечення дітей збалансованим харчуванням, дотримуючись високої якості та правил безпечності, окреслила вектори покращення харчування й дотримання норм і принципів відповідно до чинного законодавства.

До вебінару долучилося понад 4000 слухачів. Захід був організований Українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров'я» та Командою реформи шкільного харчування.

Такі заходи дозволяють доносити до всіх учасників освітнього процесу та зацікавлених осіб необхідність дотримуватись принципів збалансованого харчування, яке є запорукою здоров’я.

Опублікований: 02-09-2025
Читайте також:
Триває цикл мотивуючих вебінарів для здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

9 листопада 2020 року за ініціативи старшої викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Уляни Ситайло відбувся вебінар менеджера з продажів і розвитку бізнесу на ринках СНД, Східної Європи та Ізраїлю JA Resorts&Hotels (ОАЕ) Анастасії Коваленко. Тема зустрічі –  «Туристичний бізнес vs COVID-19: досвід Дубаї». Послухати професіонала з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває цикл мотивуючих вебінарів для здобувачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 11 листопада 2020

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші». Укладачі «зарплатного» рейтингу зазначають, що компанії, що брали участь у дванадцятому рейтингу вишів «Грошей», неохоче оціню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців 19 серпня 2019

Менеджери персоналу посіли всі призові місця у всеукраїнському конкурсі!

Наприкінці вересня 2025 року на базі кафедри менеджменту та маркетингу Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (м. Одеса) відбувся Всеукраїнський конкурс кваліфікаційних робіт зі спеціальності 073 «Менеджмент». Вітаємо переможців освітньої програми «Менеджмент персоналу»: за другим (магістерським) рівнем вищої освіти: • І мі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери персоналу посіли всі призові місця у всеукраїнському конкурсі! 13 жовтня 2025

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

У 2023 році особлива підтримка держави надається восьми спеціальностям нашого університету: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика» (всі – Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), «Автоматизація, комп’юте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави! 04 липня 2023