Н У Х Т

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування

02 вересня 2025

Викладачі НУХТ діляться аспектами дотримання здорового харчування

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, докторка технічних наук Анастасія Шевченко прочитала лекцію на онлайн-вебінарі «Організація здорового харчування в закладі освіти». Цільовою аудиторією були дієтичні та медичні сестри закладів загальної середньої освіти, технологи та кухарі.

На вебінарі було висвітлено особливості харчування дітей вдома та у закладах освіти, профілактики порушень харчової поведінки та її впливу на фізіологічний розвиток дітей, розлади харчової поведінки у дітей і підлітків та принципи безпечного приготування їжі з урахуванням можливих алергій, непереносимостей та наявності хронічних захворювань.

Анастасія Шевченко поділилася основними аспектами реалізації у закладах загальної середньої освіти реформи шкільного харчування, яка направлена, зокрема, на забезпечення дітей збалансованим харчуванням, дотримуючись високої якості та правил безпечності, окреслила вектори покращення харчування й дотримання норм і принципів відповідно до чинного законодавства.

До вебінару долучилося понад 4000 слухачів. Захід був організований Українсько-швейцарським проєктом «Діємо для здоров'я» та Командою реформи шкільного харчування.

Такі заходи дозволяють доносити до всіх учасників освітнього процесу та зацікавлених осіб необхідність дотримуватись принципів збалансованого харчування, яке є запорукою здоров’я.

Опублікований: 02-09-2025
Читайте також:
Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи!

Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників – 34 магістрів з готельно-ресторанної справи! Атестація здобувачів магістерського рівня денної та заочної форм здобуття освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» відбулася у формі публічного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній рівень – магістр з готельно-ресторанної справи! 06 березня 2024

Профорієнтаційний семінар від кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління

Студенти Київського коледжу міського господарства Таврійського національного університету ім. Вернадського, що навчаються на спеціальності «Експлуатація апаратури контролю навколишнього природного середовища», відвідали профорієнтаційний семінар, на якому доцент кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Вячеслав Іващук  ознайомив їх із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний семінар від кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління 06 грудня 2018

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності

Щороку на початку квітня в межах виставки гастрономічних рішень для фахівців індустрії гостинності їжі поза домом (WorldFood Gastro Days) відбуваються заходи, що відкривають унікальні можливості для створення гастрономічних вражень, розкривають секрети успіху закупівлі та гастрономічну спадщину України, підтримують HoReCa. На одному з таких заходів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг викладачів кафедри готельно-ресторанної справи із фахівцями індустрії гостинності 14 квітня 2025

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи

Напередодні травневих свят кафедра готельно-ресторанної справи активно проводить профорієнтаційні заходи. Доцент кафедри Тетяна Сильчук зі студентами-першокурсниками спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Ольгою Петровською, Анастасією Денисенко, Давидом Асатряном і Артемом Вельховецьким відвідали гімназію №59 імені Бойченка міста Києва. Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи 26 квітня 2019