Н У Х Т

Викладачі університету повернулися зі стажування у Нідерландах

27 червня 2018

Викладачі університету повернулися зі стажування у Нідерландах

Викладачі університету повернулися зі стажування у Нідерландах: доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Наталія Ющенко, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша та аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко. Стажування відбулося на базі університету HAS Hogeschool за підтримки FoodTechLink Ukraine та Посольства Королівства Нідерландів у Києві за участі Dutch-Ukrainian Dairy Centre Нідерландсько-Український Молочний Центр за програмою PIB Food Tech Link.

Програма стажування була досить насиченою різноманітними складовими: лекціями, семінарами, практичними та лабораторними заняттями, відвідуванням підприємств та навіть виставки.

Досвідчені викладачі HAS Hogeschool презентували свої методики навчання, які популярні не лише в цьому університеті, але й в усьому світі: PBL (Problem Based Learning), Flipped classroom та Blended learning. Наші фахівці не лише ознайомились із особливостями таких методів, але й спробували себе у якості студентів.

Впродовж двох тижнів учасники стажування виконали три лабораторні роботи присвячені: визначенню мікробіологічного забруднення м’яса, дослідженню технологічних аспектів використання добавок у виробництві м’ясних продуктів, а також технології сухого молока методом розпилювального сушіння.

Компанії, які відвідували викладачі, відзначили професійну обізнаність учасників курсу стажування. Програма стажування включала 6 екскурсій на: Sormac Vegetable processing equipment (компанія із виробництва обладнання для сортування і оброблення овочів); Elpress (компанія із виробництва обладнання у галузі промислової гігієни); Fossa Eugenia (компанія з вирощування моркви, та її наступного оброблення для реалізації у супермаркетах); Cornelissen Varkens (ферма з вирощування свиней); Custers-Keursten (молочна ферма, де окрім отримання молока власники додатково виробляють рисовий пудинг у невеликих кількостях і реалізують його у районних магазинах і супермаркетах); K.I SAMEN (велика ферма, яка займається не лише отриманням та здачею молока, але й має світове визнання із розведення та селекції великої рогатої худоби).

Наприкінці стажування учасники відвідали виставку VIV EUROPE 2018, присвячену обміну здобутками у сільському господарстві та первинному обробленню птиці, яєць, врожаю і т.д.

Інноваційні методи навчання, знання та навички, отриманні під час стажування, будуть запроваджені у навчальний процес нашого університету. Особливу вдячність учасники курсу стажування висловлюють куратором даного проекту: Esther Vennekens  і Peter van Gastel.

На цьому співробітництво між університетом та HAS Hogeschool не завершено, налагоджені контакти дозволять у подальшому розширювати навчальні та наукові горизонти.

Опублікований: 27-06-2018
Читайте також:
Чудова нагода поглибити знання для магістрантів кафедри хлібопекарських і кондитерських виробів

Завершилася професійна практика здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів». У своїх звітах здобувачі висвітлили питання щодо організації виробництва, контролю якості сировини і гот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудова нагода поглибити знання для магістрантів кафедри хлібопекарських і кондитерських виробів 24 лютого 2023

На Різдво – до Прикарпаття!

Традиційно, напередодні Нового року й Різдвяних свят із метою популяризації різдвяних звичаїв і традицій Карпатського регіону, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету за ініціативи студентської ради відбулася виставка-презентація «Святий вечір, добрий вечір». Кожна студентська група презентувала свій святко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Різдво – до Прикарпаття! 27 грудня 2019

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів

20 вересня у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів – День здоров'я. Цьогорічний захід був відзначений гарним настроєм студентів, бажанням отримати перемогу у спортивних естафетах, згуртованістю і дружбою єдиної студентської родини, незалежно від віку, групи чи курсу. Перший конкурс «Строю і піс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів 21 вересня 2018

Будапештський технологічно-економічний університет пропонує допомогу…

Дорогі колеги, перш за все, дозвольте висловити наші співчуття. Ми вражені тим, що відбувається у вашій країні. Нам майже неможливо уявити, що ви, ваші близькі та громадяни країни щодня переживаєте. Ми усвідомлюємо, що зараз головне – це захистити життя, головна мета – пережити це божевілля. Керівництво Будапештського технологічно-економічного уні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Будапештський технологічно-економічний університет пропонує допомогу… 04 березня 2022