Н У Х Т

Викладачі НУХТ впроваджують інноваційні лабораторні роботи

09 січня 2018

Викладачі НУХТ впроваджують інноваційні лабораторні роботи

На кафедрі інтегрованих автоматизованих систем управління впроваджено в навчальний процес нову лабораторну роботу по керуванню промисловими системами з мобільних гаджетів.

Лабораторна робота передбачає розроблення та налагодження людино-машинного інтерфейсу для гаджетів під Android та iOS у зв’язку зі SCADA (через OPC UA <-> OPC DA шлюз від Cogent Data Hub) та ПЛК (через Modbus TCP/IP). Для побудови ЛМІ використовується інструментальна система myDesigner і середовище виконання myMobile. На мобільний пристрій завантажується додаток myMobile з Play Market для Android, аналогічне є і для iOS. Скомпільований проект завантажується в мобільний пристрій через мережу WiFi. Виконавча система на мобільному пристрої може з’єднуватися безпосередньо з контролерами та пристроями вводу/виводу (через протоколи Modbus TCP/IP, S7 TCP/IP, OPC UA та інші) або зі SCADA та іншими джерелами даних через інтерфейси OPC UA, SQL.

Студенти розробляли проект для управління установкою з маніпуляторами та віддаленого терміналу SCADA. Зробили систему керування маніпуляторами з власного мобільного і перевірили, як це працює.

Лабораторна робота розроблена викладачами Володимиром Полупаном і Дмитром Мацебулою.

Опублікований: 09-01-2018
Читайте також:
Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ

Кафедра іноземних мов професійного спрямування у співпраці з Науково-технічною бібліотекою університету організувала черговий англомовний Movie-club на великому екрані у затишній залі бібліотеки. Здобувачі другого курсу спеціальності «Харчові технології» мали чудову можливість не лише розвивати свої англомовні навики, але й насолодитись переглядом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний Movie-club у Науково-технічній бібліотеці НУХТ 21 березня 2024

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків

Науковий прогрес і обмін дослідницьким досвідом неможливо припинити. «Наука не є і ніколи не буде закінченою книгою. Кожний важливий успіх ставить нові питання. Будь-який розвиток виявляє згодом дедалі нові й глибокі труднощі». З цим висловом геніального Альберта Ейнштейна погодиться кожен наш колега, цей науковий принцип намагаються прищепити моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра харчової хімії продовжує цикл гостьових лекцій провідних колег-хіміків 14 лютого 2024

Всесвітній день туризму збирає разом

Кафедра туристичного та готельного бізнесу 27 вересня 2022 року з нагоди святкування Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні провела телеміст між здобувачами-туристами та випускниками спеціальності. Вкотре Всесвітній день туризму збирає нас разом! Цього року для переосмислення туризму (Rethinking Tourism) як потужного драйвера сталого ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всесвітній день туризму збирає разом 28 вересня 2022

Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм

З метою проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» другого (магістерського) рівня вищої освіти, відбулася зустріч гарантки програми, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з учасниками робочої групи, здобувачами в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм 31 січня 2023