Н У Х Т

Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень

03 жовтня 2023

Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі – викладачі НУХТ у пошуку рішень

28 вересня 2023 року в Одеському національному технологічному університеті в  рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2023» відбувся важливий захід для наукової спільноти та фахівців харчової промисловості – круглий стіл «Актуальні проблеми управління небезпеками в харчовій галузі».

Під час роботи круглого столу були обговорені актуальні питання щодо змін роботи підприємств в умовах війни і як ці зміни необхідно враховувати у функціонуванні СУБХП.

Провідна тренерка та практикуюча консультантка ТОВ «ІСО БІЗНЕС СТУДІЯ», головна аудиторка СМЯБХП міжнародного органу сертифікації DQS GmbH Світлана Березова ґрунтовно розглянула зміни, які необхідно враховувати в контексті підприємств харчової промисловості, та ризики сьогодення.

Про організацію керування процесами закупівлі в межах систем менеджменту якості та безпечності (ISO 22000, НАССР, ISO 9001) в умовах воєнного стану розповіла керівниця структурного підрозділу зі стандартизації, сертифікації та якості органу з сертифікації ТОВ «Котекна Україна Лімітед» (м. Одеса) Тетяна Литвиненко.

Доценткою кафедри експертизи харчових продуктів нашого університету Вікторією Кійко були висвітлені особливості сертифікації Rainforest Alliance та Fair Trade.

Про термопластичну полімерну упаковку як джерело забруднення харчових продуктів мікро- та нанопластиком йшлося у виступі доцентки кафедри харчової хімії та експертизи Одеського національного технологічного університету Олени Малинки.

Актуальні зміни харчового законодавства висвітлила професорка Антоніна Капустян, завідувачка кафедри харчової хімії та експертизи Одеського національного технологічного університету.

Усі доповіді викликали інтерес слухачів і були активно обговорені. Організація заходу у змішаному форматі дозволила долучити велику кількість учасників з усієї України, що безумовно має велике значення, особливо з складних умовах війни. Зокрема у роботі круглого столу взяли участь більше 10 ЗВО, десятки операторів ринку, державні контролюючі компетентні органи, центри сертифікації та стандартизації, центри експертизи харчової продукції, здобувачі вищої освіти.

Наша учасниця відзначає високий рівень організації та приділеної уваги запрошеним гостям. Такі заходи надихають на подальші дослідження, які будуть важливими для роботи харчової галузі після перемоги України над агресором.

Дякуємо нашим непереможним ЗСУ, віримо в перемогу і наближаємо її!

Опублікований: 03-10-2023
Читайте також:
Відбувся захист проєктних робіт слухачів тренінг-курсу EUREM, тренером якого виступив доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексій Пилипенко виступив куратором проєктної роботи «Зменшення споживання електричної енергії необхідної для виробництва холоду для охолодження сировини у винному купажному цеху у літній період» слухача тренінг-курсу «EUREM – Європейський енергоменеджер» Івана Барбова, захист якої відбувся 27 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся захист проєктних робіт слухачів тренінг-курсу EUREM, тренером якого виступив доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 28 січня 2021

Срібні нагороди ще одного Кубка України – у активі чоловічої збірної команди нашого університету

Минулого тижня у Києві, на полі гідропарку відбулися змагання за Кубок України з пляжного футболу. Наша чоловіча збірна підійшла до змагань без кадрових втрат. Уже з перших ігор було видно, що команди дуже сильні, і нашим спортсменам буде важко добитися тріумфу. Для команди НУХТ усе вирішилося у останньому матчі. Футбольна лотерея була на боці су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібні нагороди ще одного Кубка України – у активі чоловічої збірної команди нашого університету 17 вересня 2020

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн

П’ятий рік поспіль у червні наш університет стає осередком спілкування,  збагачення новими даними, ідеями, викликами, знайомств із новими друзями, партнерами, колабораторами у рамках Міжнародної літньої школи Жана Моне. Її тема 2021 року – Європейська Зелена Угода та Економіка Замкненого Циклу: Виклики для України. Школа працює в рамках проєктів пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

П’ята Міжнародна літня школа Жана Моне зібрала близько 120 учасників із різних країн 22 червня 2021