Н У Х Т

Відлуння Чорнобиля…

26 квітня 2021

Відлуння Чорнобиля…

До 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС кафедра гуманітарних дисциплін протягом тижня проведе цикл заходів, присвячених цій трагічній сторінці в історії людства.

Професорка Надія Левицька розпочала вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи заходом «Відлуння Чорнобиля: 35 років із дня Чорнобильської катастрофи», який провела зі здобувачами Навчально-наукового інституту економіки і управління. Фахівчиня підкреслила, що аварія на Чорнобильській АЕС призвела до однієї з найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Вона поділила життя багатьох людей на «до» і «після», спричинивши не просто забруднення навколишнього середовища, на довгі роки перетворивши територію довкола станції на зону відчуження, а позбавила домівок тисячі людей. Водночас Чорнобильська катастрофа також показала наскільки великою може бути людська самопожертва.

Здобувачі ознайомилися з історією катастрофи та її ліквідацією, масштабами аварії та реакцією на неї радянської влади. Відбулося активне обговорення, адже трагічні події були дотичними до життя сімей здобувачів.

Кожен із нас має вшанувати мужність ліквідаторів аварії. Самопожертва та хоробрість, яку вони продемонстрували, ніколи не будуть забуті й назавжди залишаться на сторінках історії. Людство має зробити все можливе, щоб така трагедія більше не повторилася! 

Опублікований: 26-04-2021
Читайте також:
З інноваційними методами залучення клієнтської аудиторії знайомилися наші викладачі

Викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Примак, Інна Вінніченко, Любов Івченко, Тетяна Мірзодаєва долучилися до вебінару «Креативний турагент», присвяченого технологіям створення сторіс, постів у соціальних мережах і лендінг-сторінок туристичних компаній. Надзвичайно насичений інтерактив знайомив зі секретами оформлення публіка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними методами залучення клієнтської аудиторії знайомилися наші викладачі 13 грудня 2021

Студенти НУХТ обирають сучасний еталон життя

22 березня в студентському клубі університету відбувся літературний вечір, присвячений соціальним проблемам людства. Чимало небайдужих зібралося, аби порушити питання наркоманії, алкоголізму, абортів тощо. Учасники заходу переглянули відеоролики, які торкнулись душі кожного. Пролунало багато слів і віршів, аби кожний задумався про майбутнє, про св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти НУХТ обирають сучасний еталон життя 23 березня 2018