Н У Х Т

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи

23 лютого 2018

Із честю пройшли випробовування захистом дипломних робіт магістри хіміки-технологи

Ось і настала пора випуску магістрів хіміків-технологів, що навчалися за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія», спеціалізацією «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». 20 та 22 лютого 10 студентів із честю пройшли випробовування захистом своєї дипломної роботи, яка протягом навчання в магістратурі складалася як блоки мозаїки в єдину картину.

Експериментально робота починалася на лабораторних заняттях профільних дисциплін, розрахункові аспекти студенти опановували в рамках курсових робіт і проектів за освітньою програмою, економічну частину багато студентів апробували на конкурсі бізнес-ідей, планів і проектів «Хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів», що проводила кафедра в травні минулого року. Приємно відзначити активність випускників, що є співавторами наукових статей, в тому числі англомовних. Усі роботи апробовані на конференціях, як України, так і закордонних. На кафедрі вдало впроваджений підхід т’юторства щодо студентів-магістрів, коли студент-магістр приходить зі своїми ідеями, а викладач допомагає йому реалізовувати та втілювати їх у життя.  

Екзаменаційна комісія, яку очолила доцент кафедри аналітичної хімії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ліонель Зінько, високо оцінила роботи наших випускників. Тематика представлених робіт була досить різноманітною. Відрозроблення рецептури та дослідження властивостей косметичних засобів, харчових добавок до моделювання їх поведінки квантово-хімічними методами. Серед інших тем зацікавленість та інтерес комісії викликали, наприклад, такі: «Вплив харчової добавки Е440 (бурякового пектину) на властивості косметичних емульсій», «Дослідження властивостей та використання різних форм добавки гарбуза для створення нових видів кексів» тощо.

Група свого часу отримала звання кращої в університеті, в ній навчалися багато цікавих особистостей. Ці випускники вже давно успішно працюють за спеціальністю. Дуже приємно обсягом виконаної роботи вразила комісію фахівець відділу розвитку (технолог) компанії «ХЕЛСІ ФАРМ УКРАЇНА» Альона Кравченко, що й не дивно, адже це результат того, що професійний інтерес знаходиться у синергізмі з навчальними завданнями.  Також дуже цікаві та інноваційні розробки антивікового крему на суд комісії винесла Олена Кичата  (технолог «Астра-косметик»).

Успіхів вам, магістри хіміки-технологи! Нехай ваші знання знайдуть достойне застосування на ниві обраної професії!

 

Опублікований: 23-02-2018
Читайте також:
Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ

На кафедру технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів завітали викладачі та студенти Вінницького коледжу НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Виробництво жирів та жирозамінників». Про основні переваги навчання в університеті, й зокрема, на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гості кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів − студенти Вінницького коледжу НУХТ 02 грудня 2019

Про вічні двигуни на онлайн-зустрічі викладачів кафедри фізики з майбутніми вступниками

У рамках Дня відкритих дверей НУХТ кафедра фізики провела онлайн майстер-клас, на якому були присутні учні шкіл Києва та області. Дуже допомогли студенти групи АК-1-1, які і самі були присутні і «привели» з собою майбутніх абітурієнтів. Тому зустріч онлайн була людною і цікавою. 44 учасники прослухали доповідь із презентацією, переглянули фільм пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вічні двигуни на онлайн-зустрічі викладачів кафедри фізики з майбутніми вступниками 14 грудня 2020

Науковиці кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських  виробів представили свої дослідження на Міжнародній науково-практичній конференції

21 вересня 2022 р. науковці кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських  виробів взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів», яка проводилася на базі Одеського національного технологічного університету в онлайн-форматі. Проблематика конференції охоплювала широке коло питань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковиці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представили свої дослідження на Міжнародній науково-практичній конференції 23 вересня 2022

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів

20 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти кваліфікаційних магістерських робіт студентами денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія». До складу екзаменаційної комісії з атестації здобувачів вищої освіти увійшли викл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до диплому магістра: розпочалися захисти студентів-біотехнологів 21 лютого 2019