22 жовтня 2024 року к.т.н., доцентка кафедти технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок прочитала відкриту лекцію на тему «Сучасний стан молокопереробної галузі України. Промислова та крафтова сировина молочної галузі для HoReCa. Характеристика традиційної та нетрадиційної молочної сировини» з дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» для магістрантів першого курсу міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі».
Метою лекції було ознайомлення здобувачів із молочною галуззю України, класифікацією підприємств і характеристикою крафтових виробників молочної промисловості.
Лекторка звернула особливу увагу на державні стандарти щодо вимог до молочної сировини, а також на особливості хімічного складу різних видів нетрадиційної (крафтової) сировини.
Здобувачі освіти активно долучилися до обговорення особливостей отримання сировинних ресурсів і способів виявлення фальсифікації молочної сировини, оскільки мають виробничий досвід і займаються переробленням коров’ячого та козиного молока.
Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією, що містила наочний матеріал, який допоміг магістрантам отримати візуалізацію молочного виробництва в цілому та уявлення про принцип дії особливого обладнання, що використовується в молочній галузі для організації виробництва.
Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якої приєдналися завідувач кафедри Василь Пасічний, гарантка освітньо-наукової програми Оксана Топчій і всі викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів.