Н У Х Т

Відкрита лекція для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі»

23 жовтня 2024

Відкрита лекція  для магістрантів освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі»

22 жовтня 2024 року к.т.н., доцентка кафедти технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок прочитала відкриту лекцію на тему «Сучасний стан молокопереробної галузі України. Промислова та крафтова сировина молочної галузі для HoReCa. Характеристика традиційної та нетрадиційної молочної сировини» з дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» для магістрантів першого курсу міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCaв туризмі».

Метою лекції було ознайомлення здобувачів із молочною галуззю України, класифікацією підприємств і характеристикою крафтових виробників молочної промисловості.

Лекторка звернула особливу увагу на державні стандарти щодо вимог до молочної сировини, а також на особливості хімічного складу різних видів нетрадиційної (крафтової) сировини.

Здобувачі освіти активно долучилися до обговорення особливостей отримання сировинних ресурсів і способів виявлення фальсифікації молочної сировини, оскільки мають виробничий досвід і займаються переробленням коров’ячого та козиного молока.

Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією, що містила наочний матеріал, який допоміг магістрантам отримати візуалізацію молочного виробництва в цілому та уявлення про принцип дії особливого обладнання, що використовується в молочній галузі для організації виробництва.

Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до якої приєдналися завідувач кафедри Василь Пасічний, гарантка освітньо-наукової програми Оксана Топчій і всі викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів.

Опублікований: 23-10-2024
Читайте також:
Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 квітня 2020

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги

Згідно з наказом МОН України Державний університет «Житомирська політехніка» був призначений базовим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування)». Через карантинні обмеження переможці конкурсу були визначені галузевою комісією на під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги 01 липня 2020

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024

Здобувачі групи ХЕ-3-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою відвідали у останній день роботи Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював 17-19 квітня 2024 р. у Міжнародному виставковому центрі. Дуже приємно, що більшість учасників форуму із розумінням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-експерти на IFFIP-2024 22 квітня 2024

Дистанційний формат – не завада плідній роботі вченої ради

28 березня 2024 року у дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з традиційного привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та перейшли до розгляду питань порядку денного. Про наукову та інноваційну діяльність і підготовку наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційний формат – не завада плідній роботі вченої ради 28 березня 2024