Н У Х Т

Від теорії до практики...

02 листопада 2021

Від теорії до практики...

Нещодавно у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» працювали виставка Фармацевтичної промисловості та Міжнародний Фармацевтичний Конгрес «PHARMA Tech Expo-2021», Міжнародна виставка «LABComplEX» і Симпозіум з лабораторної медицини.

Викладачі та здобувачі-четвертокурсники кафедри біотехнології і мікробіології не лишилися осторонь цього заходу. Адже у період дистанційного навчання тут можна було познайомитися наживо з процесами фармацевтичного виробництва – від розроблення субстанцій та контролю якості сировини, обладнання для виробництва фармацевтичних препаратів і пакувальних технологій до транспортування, зберігання лікарських засобів і підбору персоналу, ознайомитися зі сучасним лабораторним обладнанням, посудом, приладами.

У рамках ХІІІ Міжнародної виставки «LabComplEX-2021» відвідувачі мали можливість взяти участь у традиційній ІХ Науково-практичній конференції «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів», організованій Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи та Державним науково-контрольним інститутом біотехнології і штамів мікроорганізмів. У конференції взяли участь науковці інститутів, директори та фахівці регіональних лабораторій Держпродспоживслужби та інші зацікавлені особи.

Наші здобувачі закріпили свої теоретичні знання, побачивши усі апарати та супутнє обладнання та поспілкувавшись зі спеціалістами кожної з галузей, які давали їм ґрунтовні та доступні відповіді на всі запитання. Вони побачили, як проходить підготовка і очищення повітря у лабораторних умовах і на промислових установах. Особливо здобувачів вразили сучасні розробки у галузі фармації.

На конференціях майбутні фахівці прослухали та побачили теперішні та перспективні сучасні лабораторні рішення, ознайомилися зі сучасним облаштуванням хімічної та мікробіологічної лабораторій, дізналися, якими є основні нормативні вимоги до неї, отримали безліч корисних порад від доповідачів. Найбільше зацікавило застосування рентген-сканерів у харчовій промисловості, за допомогою яких можна визначати якість харчового продукту, робити відбракування та проводити пошук сторонніх домішок. Основною рисою такого обладнання є те, що рентгенівське випромінювання не змінює смакових та інших характеристик харчових продуктів. Будь-яка продукція, перевірена за допомогою сканера, абсолютно безпечна для здоров'я людини і повністю придатна для вживання в їжу.

Прослухавши доповідачів за темою «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчових продуктів», студенти познайомилися з методами та принципами використання у лабораторних установах колекційних штамів мікроорганізмів, підходами щодо чутливості та резистентності мікроорганізмів до певних умов існування. Також дізналися про методики по виявленню патогенних мікроорганізмів у готових продуктах і тваринах, їх переносниках.

Під час науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні підходи до менеджменту медичних лабораторій та якості лабораторних послуг», четвертокурсники ознайомилися з реперними питаннями: лабораторна медицина в контексті державної програми медичних гарантій; актуальні проблеми менеджменту медичних лабораторій; проблеми медичних лабораторій в умовах пандемії COVID-19; сучасні технології лабораторної діагностики.

Для наших здобувачів ці заходи були дуже інформативними та цікавими. А викладачі, як і завжди, отримали масу позитивних емоцій від спілкування з нашими випускниками, зокрема Тетяною Щесняк, Ростиславом Гриником, Іллею Твердомедом і Людмилою Лисенко, особливо приємно було зустріти їх уже як висококласних фахівців, що представляли свої компанії, та кваліфіковано ділилися корисною інформацією і власним професійним досвідом.

Опублікований: 02-11-2021
Читайте також:
Науковці університету – учасники міжнародної науково-технічної конференції у Бєларусі

У Могильовському державному університеті (Бєларусь) відбулася ХІІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Техніка і технологія харчових виробництв». Цього року конференція відбулась дистанційно у секціях: «Технологія харчових виробництв», «Технологія хлібопродуктів і кондитерських виробів», «Технологія продукції громадського харчування і м'ясопр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету – учасники міжнародної науково-технічної конференції у Бєларусі 19 травня 2020

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка

Доцентка кафедри екологічної безпеки та охорони праці Аліна Сірик пройшла міжнародне стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід», програма якого розроблена фундацією «Зустріч» (Польща) спільно з кафедрою Польсько-Українських Студій Ягеллонськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цілісне уявлення щодо організації проєктного менеджменту в закладі освіти отримала наша викладачка 20 січня 2022

Протягом 2018-го МОН планує підготувати законодавчу базу для дуального навчання

Щоб повноцінно впровадити дуальне навчання в Україні, потрібно серйозно змінити законодавство – відповідні новації МОН готуватиме впродовж 2018 року. Про це повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець під час прес-конференції, присвяченої дуальній освіті в Україні. «Одна з найважчих проблем української вищої осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Протягом 2018-го МОН планує підготувати законодавчу базу для дуального навчання 30 січня 2018

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців

Наближається світле свято Великодня. Українці завжди готувалися до нього заздалегідь – причепурювали свої оселі, пекли паски, готували святкові страви, вдягали найкращий одяг, йшли до церкви та збиралися всією родиною за святковим столом, щоб зі світлими помислами й щирою радістю славити Воскресіння Спасителя. Нині, через агресора, що хоче не прос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодня випічка від НУХТ для маленьких українців 01 травня 2024