Н У Х Т

Від мистецтва мікробів до технологічних тріумфів – біоплівки у біотехнологічних процесах

18 грудня 2023

Від мистецтва мікробів до технологічних тріумфів – біоплівки у біотехнологічних процесах

Наприкінці семестру відбувся останній захист магістрантами освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» своїх командних самостійних робіт, виконаних у рамках вивчення дисципліни «Природознавча мікробіологія».

Для кожного це був своєрідний виклик і можливість проявити себе у сфері пошуку, аналізу та узагальнення необхідної інформації, що є досить нелегким завданням. Однак викладачі кафедри біотехнології та мікробіології прикладають максимум зусиль, щоб навчити здобувачів освіти якісно систематизувати знайдену інформацію, вміти її використати, а найголовніше – представити аудиторії слухачів.

Останньою доповідь «Біоплівки у біотехнологічних процесах» представляла команда Анастасії Охмакевич. Виступ складався з кількох ключових розділів, у яких було  розглянуто як шкідливі, так і корисні біоплівки, їх деструкція, застосування у промисловості та екології.

Особливу увагу у доповіді було приділено корисним біоплівкам та їхньому широкому застосуванню у промисловості. Зокрема, доповідачі розповіли про можливість використання біоплівок для підвищення виходу цільових продуктів (органічних кислот, спиртів, рекомбінантних білків) і виробництва пробіотиків четвертого покоління. Надзвичайно цікавою та інформативною була частина доповіді про так звані «біоплівкові біореактори», їх конструктивні особливості та типи, а також використання для очищення води та ґрунтів від різних забрудників.

Слухачі були вражені глибиною аналізу літогляду, який дозволив розширити їх горизонти світосприйняття. Вони сподіваються, що дослідження корисних властивостей біоплівок проводитимуться і надалі та дозволять їм дізнатися ще більше про можливості їх практичного використання.

Опублікований: 18-12-2023
Читайте також:
Зростає кількість цитувань наших науковців: оприлюднений січневий Transparent Ranking: Google Scholar

За даними січневого випуску Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles 2023 (version 15.2) від Webometrics, наш університет із показником 29 809 цитувань посів 8 місце серед закладів вищої освіти Києва, 24 місце серед 62 ЗВО України та 2052 місце серед близько 5000 міжнародних установ, представлених у рейтингу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зростає кількість цитувань наших науковців: оприлюднений січневий Transparent Ranking: Google Scholar 01 лютого 2023

У тренді діджитал-технологій викладачі кафедри економіки праці та менеджменту

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник і Олена Драган спільно з викладачами Нестором Шпаком, Зоряною Двуліт, Надією Селюченко та Катериною Дорошкевич з Національного університету «Львівська Політехніка» взяли участь у роботі секції «Прикладних інтелектуальних систем» Конференції COLINS (м. Глівіце, Польща). Із цікавою допов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У тренді діджитал-технологій викладачі кафедри економіки праці та менеджменту 01 червня 2022

AbitFest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

Колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) імені проф. В.Ф. Доценка був радий вітати гостей Дня відкритих дверей нашого університету у змішаному форматі. Після загальноуніверситетської частини профорієнтаційного івенту майбутні вступники та їхні рідні мали можливість долучитися до екскурсій структурними підрозділами. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

AbitFest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка 13 квітня 2023

Лабораторне заняття четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у закладі ресторанного господарства

У рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Стукальська провела виїзне лабораторне заняття для здобувачі 4 курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» у ресторані «Брускетта». Із дотриманням усіх карантинних обмежень,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторне заняття четвертокурсників кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у закладі ресторанного господарства 03 листопада 2021