Н У Х Т

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

03 квітня 2023

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

Ми живемо в час технічного прогресу і високих технологій, коли наукові відкриття відбуваються чи не щодня і постійно змінюють світ на краще. Але як визначити, чи безпечний той чи інший винахід, чи нововинайдена машина не зламається під час експлуатації, чи нововинайдений матеріал витримає вплив тієї чи іншої речовини?

Відповідь на всі питання щодо ефективності та безпечності дають випробування. І особливо це важливо для медичних препаратів, оскільки неможливо повністю прорахувати засвоєння та вплив діючої речовини на людський організм, тож лише лабораторні дослідження і поетапні клінічні випробування можуть дозволити створити максимально дієвий препарат, ефективність і безпечність якого буде беззаперечно доведена, передбачити усі ризики та побічні ефекти, скласти інструкцію до застосування. Саме цим і займається фахівчиня компанії Viedoc (Швеція) Євгенія Рудковська, яка прочитала гостьову лекцію для студентів бакалаврату та магістратури кафедри біотехнології і мікробіології.

Професійний шлях лекторки почався з нашого славного університету, диплом якого, як відомо, визнається у всьому світі. Саме завдяки цьому Євгенія змогла продовжити своє навчання в Естонії, попрацювати там у біотехнологічній компанії ARTeSYNBiosolutions, а на сьогодні є успішним фахівцем компанії Viedoc у Швеції (головний офіс в м. Уппсала). Першопочатково міжнародна компанія Viedoc була заснована 2003 року з метою організації проведення клінічних випробувань, а з 2012 року і дотепер – це компанія з розроблення програмного забезпечення для клінічних випробувань і має свої представництва по всьому світу: від США до Японії.

Лекторка зосередила увагу слухачів на особливостях проведення клінічних випробувань та їх фазах, розповіла про сучасні електронні системи для фіксації результатів і ознайомила з інноваційними продуктами Viedoc («ядром» є ViedocClinic, ViedocAdminта ViedocDesigner, а також існує велика кількість новітніх допоміжних програм).

Варто зазначити, що клінічні випробування проводяться на суб’єктах (пацієнтах) задля того, щоб оцінити ступінь впливу лікарського препарату або медичного засобу (наприклад, імплантантів, кардіостимуляторів), певної молекули на здоров’я людини, оцінити безпечність та ефективність, знайти новий спосіб лікування хвороби, порівняти вже з існуючими сполуками з подібними властивостями. До того ж клінічні випробування дають змогу виявити певні порушення в організмі суб’єктів на ранніх етапах або покращити якість життя людини вже з діагностованими хворобами.

Отже, починаючи з 2003 року, компанія Viedoc та її співробітники стоять на сторожі безпечності та ефективності лікарських засобів, застосовуючи в своїй роботі модернові технології, в тому числі і найновітніше програмне забезпечення. І поки клінічні випробування проводять такі кваліфіковані спеціалісти із застосуванням останніх технологій, за якість фармацевтичних засобів можна не хвилюватися, адже вони пройшли всі кола суворої перевірки. А перевіреність – значить надійність.

Наприкінці гостьової лекції усі охочі мали змогу поставити питання пані Євгенії та отримати ґрунтовні відповіді, ба більше: навіть практичні поради щодо успішного проходження співбесіди для майбутнього працевлаштування. Здобувачі світи висловлюють щирі слова подяки Євгенії Рудковській за лекцію і можливість дізнатися цінну й корисну інформацію.

Опублікований: 03-04-2023
Читайте також:
Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує свою PR-кампанію

Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує традиційну осінню PR-кампанію. Представники факультету: доцентка Світлана Тетеріна, асистент Віктор Удимович і студактив у складі Єлизавети Дон, Єлизавети Шаркун, Анни Косяк і Володимира Вербіяна зустрілися з учнями 10 та 11 класу Медичної гімназії №33 м. Києва в уже звичному форматі онлайн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет біотехнології та екологічного контролю продовжує свою PR-кампанію 11 жовтня 2021

Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу

Ще один рік відзначився для здобувачок  освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» неймовірною перемогою! Єлизавета Козаченко та Анастасія Стойка (група МП 3-8) виявили величезний ентузіазм і лідерські якості, здобувши перемогу на виборах голови студентської ради університету та голови студентської ради Навчально-наукового інституту екон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лідерство і відповідальність від менеджерів персоналу 18 грудня 2023

Стільникова профорієнтація від кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

Перший день зими – прекрасний привід для зустрічі з майбутніми здобувачами вищої освіти, цьогорічними випускниками Відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» вирішили на кафедрі технології ресторанної та аюрведичної продукції і влаштували онлайн-спілкування. Доцентки Віра Зуйко т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стільникова профорієнтація від кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 02 грудня 2020

Диджиталізований захист магістрів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 8 по 15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися неперевершені захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форми навчання спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві». Хоча карантинні обмеження, пов’язанні з Covid-19 ще тривають і переш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Диджиталізований захист магістрів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого 2021