Н У Х Т

Як реалізовувати проєкти Interreg у громаді: участь викладачів у практичному вебінарі СКМУ

01 грудня 2025

Як реалізовувати проєкти Interreg у громаді: участь викладачів у практичному вебінарі СКМУ

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до вебінару «Як реалізовувати проєкти Interreg в громаді», організованого Департаментом міжнародної технічної допомоги секретаріату Кабінету Міністрів України. Захід був присвячений основним вимогам, можливостям і практичним аспектам підготовки українських громад до участі в європейських програмах Interreg.

Спікерками вебінару стали Вікторія Якименко та Уляна Сидор – представниці Департаменту міжнародної технічної допомоги СКМУ, які поділилися досвідом координації європейських інструментів транскордонного, транснаціонального та регіонального співробітництва. Учасники обговорили, які сім програм Interreg відкриті для України, у чому полягає різниця між ними та як громадам обрати оптимальний формат співпраці.

Значну увагу було приділено підготовці якісних заявок: від формування проєктної ідеї до вибудовування партнерств із європейськими інституціями. Окремим блоком розглянули реєстрацію договорів у СКМУ, вимоги до імплементації та практичні аспекти реалізації проєктів на місцях. Учасники отримали цінні поради щодо фінансового та технічного звітування, а також обговорили типові помилки, яких варто уникати громадам-початківцям.

Участь у цьому вебінарі дозволила поглибити розуміння механізмів європейських програм співробітництва та окреслити можливості для підсилення потенціалу українських громад у процесі євроінтеграції.

Учасники висловлюють щиру вдячність організаторам за змістовний, практикоорієнтований захід, що допомагає українським громадам впевнено рухатися шляхом європейського розвитку та ефективно використовувати інструменти Interreg.

Опублікований: 01-12-2025
Читайте також:
Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

Відбувся перший захист кваліфікаційних робіт магістрів за новою освітньо-професійною програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» у екзаменаційній комісії, що очолила лікарка-дієтологиня Центрів здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко. Члени екзаменаційної комісії – професорка кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 21 лютого 2024

Освітній ступінь «Магістр» присвоєно випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі, що відзначили члени екзаменаційної комісії: завідувач кафедри Анатолій Куц, професор Віталій Прибильський,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітній ступінь «Магістр» присвоєно випускникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 21 лютого 2023

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України

12 березня 2022 року Спілка ректорів України прийняла важливі рішення щодо ситуації у вищій школі та участі її представників у обороні держави під час воєнного стану. Відповідно до затвердженого рішення, пріоритетними завданнями Спілки є: - підтримка ініціативи МОН щодо відміни ДПА і ЗНО в середній школі, спрощення вступу до магістратури у 2022 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України 15 березня 2022

Біостарти – шлях до великих відкриттів

На базі фармацевтичної компанії «Артеріум» відбулася презентація проєктів «Біостарти: шлях до великих відкриттів». Під час проведення Біотехнологічних студій НУХТ їх учасникам було надано унікальну можливість спробувати себе у ролі дослідників і наблизитися до світу біотехнологій. Протягом кількох днів школярі та здобувачі ліцеїв і коледжів працюва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біостарти – шлях до великих відкриттів 11 листопада 2024