Н У Х Т

Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відбулася 90-та конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І.

15 квітня 2024

Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відбулася 90-та конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І.

11 квітня 2024 року на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І. відбулася наукова онлайн-зустріч учасників підсекції «Фізико-математичні і хімічні основи технологічних процесів» 90-тої Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Тематика доповідей була досить різноманітна – історія виникнення та становлення математики, про видатних математиків, задачі наукового змісту, прикладні задачі, нестандартні методи розв’язання відомих задач тощо.

Традиційно робота конференції почалася з доповіді про трагічну долю першого завідувача кафедри вищої математики – професора Володимира Можара, талановитого вченого і справжнього патріота України. Зацікавили доповіді про визначення концентрації вуглекислого газу в приміщенні, визначення типу кривих ІІ порядку за допомогою інваріантів, логарифмічний метод розв’язування диференціальних рівнянь, про функцію Торнквіста та багато інших.

Усі доповіді були цікавими і змістовними, тому переможців було досить складно обрати. За результатами обговорення були визначені кращі:

І місце – Павло Коляденко та Олександр Прохоренко, група КН-1-3 (факультет автоматизації і комп’ютерних систем)
ІІ місце – Лілія Ситенко, група МН-1-7а (Навчально-науковий інститут економіки і управління)
ІІІ місце – Іван Дюбакін, група ТІ-1-6 (Навчально-науковий інститут харчових технологій)

Вітаємо студентів із призовими місцями та бажаємо подальших успіхів!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш прочитала відкриту лекцію «Силікони, як інноваційні компоненти косметичних засобів» у режимі відеоконференції з дисципліни «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів» для студентів групи ХТ-І-14-Маг. Відкриту лекцію ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про інноваційні компоненти косметичних засобів на лекції доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 24 листопада 2021

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно!

Протягом тижня викладачі кафедри гуманітарних дисциплін провели низку заходів, присвячених дню народження духовного батька української нації Тараса Шевченка. Здобувачі мали змогу ознайомитися зі сторінками життя славетного митця, із тим, що «Кобзаря зробило Кобзарем». Професорка Надія Левицька підкреслила, що зважаючи на доленосні та буремні події...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно! 12 березня 2021

Участь у міжнародних конференціях і міжнародні стажування – літнє дозвілля викладачів кафедри фінансів

І влітку викладачі кафедри фінансів не витрачали час даремно. Доценти Наталія Климаш та Інна Дем’яненко взяли участь у ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні, технічні та соціальні тенденції розвитку», яка відбулася в очній та дистанційній формі в Університеті «Проф. д–р Асен Златаров» (м. Бургас, Болгарія)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у міжнародних конференціях і міжнародні стажування – літнє дозвілля викладачів кафедри фінансів 15 вересня 2020

Нові методи навчання – бінарний лекторій на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Бінарний лекторій відбувся на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за участі випускника, професійного кухаря та засновника проєкту Life Target Дмитра Лазаренка та доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віри Зуйко. На зустрічі зі здобувачами 1-го та 2-го курсу спеціальностей 181 «Харчові технології» та 24...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові методи навчання – бінарний лекторій на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 квітня 2021