Н У Х Т

Від кадрових питань до закордонної практики здобувачів: плідно попрацювала вчена рада університету

25 квітня 2024

Від кадрових питань до закордонної практики здобувачів: плідно попрацювала вчена рада університету

25 квітня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету.

Привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного.

Першими розглянули кадрові питання. Кандидатури на присвоєння вчених звань та для обрання на посади представила вчена секретарка Наталія Мельник. Вона навела дані щодо освітніх і наукових ступенів претендентів, їх трудового стажу й досвіду роботи, підвищення кваліфікації, проходження стажувань, проведення відкритих занять тощо.

До складу лічильної комісії обрали завідувачку кафедри фізики Світлану Літвинчук, помічницю ректора з правового забезпечення Олену Негоду та начальника відділу кадрів Сергія Беседу.

Поки працювала лічильна комісія продовжили розгляд питань порядку денного. Про виконання плану заходів по забезпеченню якості підготовки фахівців і розвитку наукової діяльності в Навчально-науковому інституті економіки і управління та на факультеті автоматизації і комп’ютерних систем доповіли директор інституту Олег Шеремет та декан факультету Андрій Форсюк.

Доповідачі надали детальну інформацію щодо всіх аспектів діяльності своїх підрозділів, зокрема ґрунтовно проаналізували кадровий склад, контингент здобувачів освіти, їх успішність, наукову діяльність, розвиток міжнародної співпраці, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу, заходи з профорієнтації, здобутки колективів.

Заслухавши та обговоривши доповіді Олега Шеремета і Андрія Форсюка вчена рада ухвалила низку доручень їм, завідувачам кафедр і гарантам освітніх програм. Зокрема було наголошено на забезпеченні виконання цільових показників діяльності інституту та факультету, своєчасному оновленні та актуалізації двічі на рік у встановлені терміни інформації в ЄДЕБО про науково-педагогічних працівників кафедр, групи забезпечення освітніх програм та групи забезпечення освітнього процесу, постійному контролюванні дотримання Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності науково-педагогічними працівниками, продовженні вдосконалення освітньо-професійних і освітньо-наукових програм для посилення їх унікальності, усунення слабких сторін і ризиків щодо кадрового, науково-методичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення тощо.

Про виконання Комплексного плану заходів з організації вступної кампанії 2024 року доповіла відповідальна секретарка приймальної комісії університету Юлія Запорожець. Доповідачка проінформувала про хід виконання запланованих заходів щодо профорієнтаційної роботи, проведені зустрічі (онлайн і офлайн) зі старшокласниками загальноосвітніх навчальних закладів і старшокурсниками фахових коледжів як у навчальних закладах, так і в університеті, організовані для зацікавлення майбутніх вступників майстер-класи і воркшопи, дні відкритих дверей, дні гостинності та дні вступника.

Заслухавши і обговоривши доповідь відповідальної секретарки приймальної комісії, вчена рада схвалила виконання станом на 25 квітня 2024 року Комплексного плану заходів з організації вступної кампанії 2024 року. Разом із тим було ухвалено продовжувати активну профорієнтаційну роботу в навчальних закладах України та в університеті в цілому й провести перед вступною кампанією 2024 року рекламні заходи з розміщення інформації стосовно вступу до університету у 2024 році на освітніх порталах.

Стан реалізації внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності в університеті та результати загальноуніверситетського моніторингу освітніх програм проаналізувала директорка Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Олена Подобій. Вона зокрема зазначила, що загальноуніверситетський моніторинг якості освітніх програм представлено у вигляді аналітичних матеріалів, опрацьованих на підставі узагальнених SWOT-аналізів, поданих директорами інститутів, деканами факультетів та узагальнених Науково-методичною радою університету. На його підставі наразі розробляється план заходів внутрішньої системи забезпечення якості по поширенню кращих практик освітніх програм університету та усуненню їх слабких сторін.

Обговоривши доповідь, вчена рада ухвалила затвердити нові редакції освітніх програм 2024 року першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, другого (магістерського) рівня вищої освіти, третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти та освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр».

Також були затверджені нові освітні програми – «Мовнокомунікативні студії в кіберпросторі» за спеціальністю 035 Філологія (спеціалізація 035.01 Українська мова та література), «Психологія бізнесу та управління» за спеціальністю 053 Психологія, «Фізична рекреація та оздоровлення людини» за спеціальністю 017 Фізична культура i спорт, «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та «Комп’ютерні науки» за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

Приймальним комісіям доручено відобразити інформацію про нові освітні програми в Правилах прийому до Національного університету харчових технологій та його відокремлених структурних підрозділів на 2024 рік і здійснити набір здобувачів вищої освіти за затвердженими освітніми програмами.

Директорам інститутів, деканам факультетів, директорам фахових коледжів, завідувачам кафедр, гарантам освітніх програм доручено використовувати нові редакції освітніх програм 2024 року у плануванні своєї діяльності.

Наприкінці розглянули поточні питання – затвердили Положення про Раду роботодавців НУХТ, яке представив на розгляд перший проректор Володимир Яровий, затвердили склад разової спеціалізованої вченої ради із захисту дисертації на здобуття ступеня «Доктор філософії», запропонований проректором з наукової діяльності Сергієм Токарчуком, затвердили Правила прийому до університету та його відокремлених структурних підрозділів у 2024 році, презентовані відповідальною секретаркою приймальної комісії Юлією Запорожець, надали дозволи на проходження здобувачами освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка практики у Туреччині та Болгарії, рекомендували до друку низку підручників наших викладачів.

Попри те, що засідання двічі переривали повітряні тривоги, вчена рада попрацювала активно й плідно. Закриваючи засідання, голова ради, ректор Олександр Шевченко подякував колегам і побажав наснаги, віри й терпіння. Тримаймо стрій, працюємо далі!

Опублікований: 25-04-2024
Читайте також:
На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася тепла профорієнтаційна зустріч зі вступниками. Відповідальна за профорієнтаційну роботу Віра Зуйко разом із завідувачками випускових кафедр Олександрою Нєміріч, Ларисою Шаран та Іриною Мельник розказала гостям по освітні програми факультету, відповідність їх трендам у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2021

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася традиційна зустріч випускників

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася традиційна зустріч випускників коледжу. Директор коледжу Юрій Барилюк привітав випускників, ветеранів праці зі святом зустрічі, побажав добра, миру і достатку. На свято завітали колишні студенти різних поколінь, найстарше з яких 1968 року випуску (група Ц-3). На заході були присутні випуск...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася традиційна зустріч випускників 30 травня 2018

Гра за правилами

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) організовує навчальний захід «Гра за правилами та рівні можливості у закладах вищої освіти. Різні погляди з Німеччини, Грузії, Молдови та України». Він відбудеться у Брюсселі (Бельгія) та Ессені (Німеччина) з 9 до 18 липня 2018 року. До участі запрошують молодих вчених і професіоналів у галузі освіти із У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гра за правилами 22 січня 2018

Крок до успіху в сфері фармацевтичної промисловості зробили четвертокурсниці кафедри біотехнології і мікробіології

Проходження практики на такому унікальному підприємстві, як ТОВ «БіоТестЛаб», для студенток-біотехнологів 4-го курсу Юлії Волошенюк, Вікторії Гафенко та Марії Хільченко виявилось «щасливим квитком» до майбутнього працевлаштування. ТОВ «БіоТестЛаб» – єдиний в Україні виробник широкого асортименту ветеринарних біологічних препаратів: вакцин для птиц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок до успіху в сфері фармацевтичної промисловості зробили четвертокурсниці кафедри біотехнології і мікробіології 12 лютого 2018