Н У Х Т

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії

12 квітня 2019

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії

Наші майбутні студенти – учні випускових класів, вже неодноразово мали змогу поєднати підготовку до ЗНО з цікавими лекціями з хімічних дисциплін на кафедрі харчової хімії. Про це свідчить неабияка популярність зимових хімічних лекторіїв, де майбутні вступники розглядали складні завдання, знайомилися з новітніми харчовими технологіями, куштували смаколики, що виготовили спеціально для гостей випускові кафедри університету.

Тому днями, на численні прохання потенційних студентів НУХТ, відбувся весняний хімічний лекторій. Досвідчені викладачі кафедри харчової хімії знають, що найчастіше при вирішенні завдань ЗНО з хімії, у випускників шкіл виникають труднощі саме з розділом органічної хімії. Доцент Олександр Макаренко докладно розповів відвідувачам лекторію про типові реакції, що властиві різним класам органічних сполук. Треба зазначити, що органічні сполуки є основною складовою харчової сировини, тому знання про їх властивості і будову необхідні кожному інженеру-технологу.

Після цікавої та змістовної лекції школярі поринули в інтелектуальний двобій. Розділившись на команди, вони завзято змагалися, відповідаючи на питання брейн-рингу, який підготували викладачі кафедри.

Всім відомо, що теорія без практики – ніщо! Тому майбутні вступники перейшли до лабораторного корпусу, де продовжували вирішувати завдання і підтверджувати набуті знання експериментами. Старший викладач Христина Омельченко та асистент Тетяна Петренко підготували і провели багато цікавих хімічних дослідів. Майбутні студенти на власні очі побачили різнокольорові реакції горіння металів і як «розквітають» паперові квіти. Задоволення від проведеної лабораторної роботи отримали не тільки школярі, але й студенти НУХТ, які виступили у ролі лаборантів.

Сподіваємось, що школярі не тільки весело і з користю провели час, а й отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Теплі весняні дні стають довшими, а значить, наближається час вирішального вибору свого майбутнього професійного шляху. Викладачі кафедри харчової хімії бажають успіхів нашим гостям і сподіваються на зустріч з ними як із новими студентами 2019-2020 навчального року.

 

Опублікований: 12-04-2019
Читайте також:
Про особливості продовження фахової підготовки дізналися студенти Волинського коледжу НУХТ на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

21 листопада 2019 року на кафедру туристичного та готельного бізнесу завітали студенти Волинського коледжу НУХТ. Під час бесіди з потенційними вступниками викладачі кафедри розповіли про особливості продовження фахової підготовки за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр», а також про можливості реалізації здобутих знань випускниками НУХТ. Дал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості продовження фахової підготовки дізналися студенти Волинського коледжу НУХТ на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 22 листопада 2019

Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету!

25 квітня відбулося планове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалися акредитаційні справи і виносилися рішення щодо надання акредитацій освітнім програмам закладів вищої освіти. У рамках засідання розглядалися акредитаційні справи і освітньо-професійних програм нашого університету. За результатам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще чотири успішні акредитації освітніх програм університету! 03 травня 2023

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності

Міжнародною Академією безпеки життєдіяльності за участі ДУ «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці»  Державної служби України з питань праці проведено круглий стіл «Актуальні проблеми безпеки життєдіяльності – енергобезпека, енергоресурсозбереження, інноваційні технології в охороні праці». Метою заходу було об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності 17 грудня 2018

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024