Наші майбутні студенти – учні випускових класів, вже неодноразово мали змогу поєднати підготовку до ЗНО з цікавими лекціями з хімічних дисциплін на кафедрі харчової хімії. Про це свідчить неабияка популярність зимових хімічних лекторіїв, де майбутні вступники розглядали складні завдання, знайомилися з новітніми харчовими технологіями, куштували смаколики, що виготовили спеціально для гостей випускові кафедри університету.
Тому днями, на численні прохання потенційних студентів НУХТ, відбувся весняний хімічний лекторій. Досвідчені викладачі кафедри харчової хімії знають, що найчастіше при вирішенні завдань ЗНО з хімії, у випускників шкіл виникають труднощі саме з розділом органічної хімії. Доцент Олександр Макаренко докладно розповів відвідувачам лекторію про типові реакції, що властиві різним класам органічних сполук. Треба зазначити, що органічні сполуки є основною складовою харчової сировини, тому знання про їх властивості і будову необхідні кожному інженеру-технологу.
Після цікавої та змістовної лекції школярі поринули в інтелектуальний двобій. Розділившись на команди, вони завзято змагалися, відповідаючи на питання брейн-рингу, який підготували викладачі кафедри.
Всім відомо, що теорія без практики – ніщо! Тому майбутні вступники перейшли до лабораторного корпусу, де продовжували вирішувати завдання і підтверджувати набуті знання експериментами. Старший викладач Христина Омельченко та асистент Тетяна Петренко підготували і провели багато цікавих хімічних дослідів. Майбутні студенти на власні очі побачили різнокольорові реакції горіння металів і як «розквітають» паперові квіти. Задоволення від проведеної лабораторної роботи отримали не тільки школярі, але й студенти НУХТ, які виступили у ролі лаборантів.
Сподіваємось, що школярі не тільки весело і з користю провели час, а й отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Теплі весняні дні стають довшими, а значить, наближається час вирішального вибору свого майбутнього професійного шляху. Викладачі кафедри харчової хімії бажають успіхів нашим гостям і сподіваються на зустріч з ними як із новими студентами 2019-2020 навчального року.