Н У Х Т

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

11 травня 2022

Вебінари від TESOL – обмін контекстами в різних культурах

На початку травня старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко мала нагоду долучитися до серії вебінарів для викладачів англійської мови від Міжнародної асоціації TESOL. Це найбільша професійна організація для викладачів англійської мови як другої або іноземної мови в усьому світі. На сьогодні організація має багато філій, серед яких TESOL Італія та TESOL Україна, які об’єднали свої зусилля, щоб підтримати українську спільноту викладачів на тлі найдраматичніших подій в Україні.

Ініціатива під назвою «Sharing Contexts Across Cultures» («Обмін контекстами в різних культурах») прагне створити простір для обміну, роздумів та обговорення актуальних тем викладання англійської мови.

Три вебінари на різноманітні теми: «Trauma-Informed Teaching: Strategiesto Support Teachers’» («Навчання з урахуванням травм: стратегії підтримки вчителів»), «English Language Teachingin Ukraine» («Викладання англійської мови в Україні») та «ESP for the 21st Century: providing a bridge between university and the workplace: English for Professional Purposesat the University of Verona» («ESP для 21-го століття: забезпечення зв’язку між університетом і робочим місцем: Англійська мова для професійних цілей в Університеті Верони») зібрали експертів із різних країн світу.

3 травня на першому вебінарі професорки університетів США Жанін Дарраг і Джина Петрі висвітлили питання викладання мови студентам, які зіткнулися з психологічною травмою та надали вчителям поради щодо подолання вторинної травми, яку студенти також можуть зазнати.

6 травня на другому вебінарі від Оксани Чугай, кандидатки технічних наук, доцентки кафедри англійської мови Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» учасники з різних країн змогли дізнатися про українську освітню систему та познайомилися з викладанням англійської мови на всіх її рівнях.

Під час третього вебінару 10 травня представниці університету Верони Шерон Хартл і Валерія Франческі презентували оригінальний мовний навчальний курс під назвою «Англійська мова для світу роботи», курс англійської для професійних цілей, розроблений для покращення ключових мовних компетенцій, необхідних для італійського ринку праці. Курс був розроблений в Університеті Верони та є прикладом курсу для змішаного навчання, що також сприяє самостійності студентів у опануванні ними ключових комунікаційних стратегій.

Захід надав усім членам асоціації TESOL чудову можливість для спілкування, нових знайомств, обговорення актуальних питань з методики викладання мови та міжнародного обміну досвідом між колегами.

Опублікований: 11-05-2022
Читайте також:
Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрів гостей з Волинського коледжу НУХТ

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу радий гостям – студентам відділення харчових технологій Волинського коледжу, структурного підрозділу нашого університету. Зустріли майбутніх молодших спеціалістів з харчових технологій заступник завідувача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко і заступник декана фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу зустрів гостей з Волинського коледжу НУХТ 24 жовтня 2018

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування взяли участь у семінарі

Кембриджські міжнародні іспити з англійської мови належать до групи найвідоміших іспитів з англійської мови, розроблених Кембриджським університетом. Сертифікати Кембріджу визнаються численними міжнародними університетами, компаніями та органами освіти як підтвердження міжнародно визнаних стандартів володіння англійською мовою. З метою ознайомленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування взяли участь у семінарі 10 вересня 2018

Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування»

Вийшов друком рекомендований вченою радою Національного університету харчових технологій підручник «Плодоовочесховища. Проектування, оптимізація, розрахунки» для студентів спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», одним із авторів якого є доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Андрій Форсюк.  У підручнику надана методологія п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування» 22 жовтня 2018

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT

Нещодавно у рамках чергового засідання English Speaking Club EcoEurope NUFT відбулася унікальна дискусія про американську культуру, традиції та суспільство, у якій взяли участь викладачі та здобувачі університету, а також всі бажаючі. Нагадаємо, англомовний розмовний клуб EcoEurope був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT 13 березня 2024