Н У Х Т

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

13 травня 2024

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

Початок останнього місяця весни 2024 року приніс вагомий здобуток до скарбнички освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

1 травня 2024 року відбувся щорічний студентський форум «Органічне агровиробництво: майбутнє для молоді», організований Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та Федерацією органічного руху України за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Форум, призначений для популяризації органічного виробництва та привернення уваги більшої кількості населення до споживання органічних продуктів, включав виступи багатьох відомих фахівців у галузі органічного виробництва, а також виступи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських робіт на тему органічного агровиробництва та маркетингу органічної продукції «Органічне виробництво – перспективи для молоді».

Відкрили форум директорка Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко, національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда, голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, президент IFOAM Asia Метью Джон, директор ТОВ «Еко Снейл» Мирослав Загорський і керівник проєкту «Дунайська соя» Володимир Пугачов.

Продовжили форум переможці конкурсу студентських робіт. Цього року Конкурс викликав велику зацікавленість серед студентської молоді – участь взяли 125 раніше неопублікованих студентських робіт із 25 закладів вищої освіти та 41 закладу фахової передвищої освіти. Від здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» нашого університету були представлені три роботи, які стали результатом наукових розробок магістрів, випускників 2024 року.

Рішенням журі Конкурсу перемогу здобула робота «Розроблення рецептурного складу органічного жувального мармеладу» випускниці Софії Акулової, в якій науково oбґрунтoвaнo і eкспeримeнтaльнo підтверджено можливість виробництва органічного жувального мармеладу на основі гарбузового або кабачкового пюре, збагаченого порошком пророщеної пшениці чи порошком ехінацеї; встановлено оптимальне дозування рецептурних компонентів, які забезпечують відповідність якості жувального мармеладу вимогам чинної нормативної документації.

Робота була презентована Софією для широкого кола слухачів і отримала схвальну оцінку.

Під час вручення Диплому переможця і цінного подарунка національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда відзначив високу якість роботи, її змістовну цілісність, структурованість, логічне викладення матеріалу та подякував викладачам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів за якісну підготовку здобувачів.

Щиро вітаємо Софію і викладачів кафедри з високими освітянськими досягненнями! Це підтвердження професійної майстерності, прагнення розвиватися, докладати зусиль у кваліфікаційну підготовку молоді! Бажаємо нових перемог, реалізації нових проєктів і підкорення нових вершин! Адже такі соціальні позиції виховують патріотично налаштовану молодь, сприяють її розвитку і розвитку всієї держави!

Опублікований: 13-05-2024
Читайте також:
Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». Магістерські роботи були присвячені дуже актуальному питанню харчової науки і технології – управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів. Магістри-заочники показали високий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» 23 лютого 2017

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік

Кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік. А пишатися є чим. Наукові та освітянські досягнення викладачів були оцінені на найвищому рівні. Завідувачу кафедри Тетяні Пирог присвоєне почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (Указ Президента України від 3 жовтня 2019 року № 731/201...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік 14 січня 2020

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум»

22 квітня в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» бакалаври-біотехнологи третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» мали неймовірну можливість прокачати свої hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум», фахівчинею з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум» 25 квітня 2024

Вражаючі здобутки наших магістрантів-менеджерів

Магістранти освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування» під керівництвом професорки кафедри економіки праці та менеджменту, гарантки програми Світлани Бурлуцької взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «LoNG-2021» (Look of New Generation/Погляд нового покоління) «Блокчейн приходить в Україну», що тривав з 1 жовтня по 14...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вражаючі здобутки наших магістрантів-менеджерів 20 грудня 2021