Н У Х Т

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

13 may 2024

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

Початок останнього місяця весни 2024 року приніс вагомий здобуток до скарбнички освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

1 травня 2024 року відбувся щорічний студентський форум «Органічне агровиробництво: майбутнє для молоді», організований Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та Федерацією органічного руху України за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Форум, призначений для популяризації органічного виробництва та привернення уваги більшої кількості населення до споживання органічних продуктів, включав виступи багатьох відомих фахівців у галузі органічного виробництва, а також виступи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських робіт на тему органічного агровиробництва та маркетингу органічної продукції «Органічне виробництво – перспективи для молоді».

Відкрили форум директорка Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко, національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда, голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, президент IFOAM Asia Метью Джон, директор ТОВ «Еко Снейл» Мирослав Загорський і керівник проєкту «Дунайська соя» Володимир Пугачов.

Продовжили форум переможці конкурсу студентських робіт. Цього року Конкурс викликав велику зацікавленість серед студентської молоді – участь взяли 125 раніше неопублікованих студентських робіт із 25 закладів вищої освіти та 41 закладу фахової передвищої освіти. Від здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» нашого університету були представлені три роботи, які стали результатом наукових розробок магістрів, випускників 2024 року.

Рішенням журі Конкурсу перемогу здобула робота «Розроблення рецептурного складу органічного жувального мармеладу» випускниці Софії Акулової, в якій науково oбґрунтoвaнo і eкспeримeнтaльнo підтверджено можливість виробництва органічного жувального мармеладу на основі гарбузового або кабачкового пюре, збагаченого порошком пророщеної пшениці чи порошком ехінацеї; встановлено оптимальне дозування рецептурних компонентів, які забезпечують відповідність якості жувального мармеладу вимогам чинної нормативної документації.

Робота була презентована Софією для широкого кола слухачів і отримала схвальну оцінку.

Під час вручення Диплому переможця і цінного подарунка національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда відзначив високу якість роботи, її змістовну цілісність, структурованість, логічне викладення матеріалу та подякував викладачам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів за якісну підготовку здобувачів.

Щиро вітаємо Софію і викладачів кафедри з високими освітянськими досягненнями! Це підтвердження професійної майстерності, прагнення розвиватися, докладати зусиль у кваліфікаційну підготовку молоді! Бажаємо нових перемог, реалізації нових проєктів і підкорення нових вершин! Адже такі соціальні позиції виховують патріотично налаштовану молодь, сприяють її розвитку і розвитку всієї держави!

Published on: 13-05-2024
Read also:
Молоді викладачі НУХТ виступають опонентами на захистах дисертацій

Наукові школи нашого університету мають давні традицій й заслужений авторитет. Приємно, що наукова спільнота дослухається і до думки наших молодих учених. Так, доцентка кафедри технології консервування Ольга Дущак увійшла до складу разової спеціалізованої вченої ради з розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії ...

READ YOURSELF

Молоді викладачі НУХТ виступають опонентами на захистах дисертацій 28 july 2025

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший

28 жовтня розпочалася ІХ щорічна науково-практична конференція Школи молодих науковців АТ «Фармак» із міжнародною участю «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», на яку були запрошені і молоді дослідники – студенти та аспіранти кафедри біотехнології і мікробіології. Усі доповіді конференції були присвячені способам боротьби з COVID-19, оскіль...

READ YOURSELF

Школа молодих науковців АТ «Фармак»: день перший 29 october 2021

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції

Наші студенти-біотехнологи ніколи не втрачають нагоди поглибити свої знання та набратися практичного досвіду. Наразі такою нагодою стали біотехнологічні студії, перший інтенсив яких відбувся нещодавно у лабораторіях біотехнологічних компаній «Ензим» та «Explogen», які започаткували цей спільний освітній проєкт – студії для старшокурсників профільни...

READ YOURSELF

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції 16 november 2021

Фестиваль української кухні – колаборація освіти, культури та маркетингу

На кафедрі маркетингу відбувся Фестиваль української кухні – яскравий і натхненний захід, що вже став традиційною формою практичного навчання студентів. Подія проходила в рамках вивчення дисциплін «Івент-маркетинг» (лекторка – професорка Лариса Капінус) та «Інсайти маркетингових активностей» (керівниця навчальної дисципліни – старша викладачка Ірин...

READ YOURSELF

Фестиваль української кухні – колаборація освіти, культури та маркетингу 20 october 2025