Н У Х Т

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

13 may 2024

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Органічне виробництво – перспективи для молоді»

Початок останнього місяця весни 2024 року приніс вагомий здобуток до скарбнички освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів».

1 травня 2024 року відбувся щорічний студентський форум «Органічне агровиробництво: майбутнє для молоді», організований Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» та Федерацією органічного руху України за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства». Форум, призначений для популяризації органічного виробництва та привернення уваги більшої кількості населення до споживання органічних продуктів, включав виступи багатьох відомих фахівців у галузі органічного виробництва, а також виступи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських робіт на тему органічного агровиробництва та маркетингу органічної продукції «Органічне виробництво – перспективи для молоді».

Відкрили форум директорка Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти Тетяна Іщенко, національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда, голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, президент IFOAM Asia Метью Джон, директор ТОВ «Еко Снейл» Мирослав Загорський і керівник проєкту «Дунайська соя» Володимир Пугачов.

Продовжили форум переможці конкурсу студентських робіт. Цього року Конкурс викликав велику зацікавленість серед студентської молоді – участь взяли 125 раніше неопублікованих студентських робіт із 25 закладів вищої освіти та 41 закладу фахової передвищої освіти. Від здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» нашого університету були представлені три роботи, які стали результатом наукових розробок магістрів, випускників 2024 року.

Рішенням журі Конкурсу перемогу здобула робота «Розроблення рецептурного складу органічного жувального мармеладу» випускниці Софії Акулової, в якій науково oбґрунтoвaнo і eкспeримeнтaльнo підтверджено можливість виробництва органічного жувального мармеладу на основі гарбузового або кабачкового пюре, збагаченого порошком пророщеної пшениці чи порошком ехінацеї; встановлено оптимальне дозування рецептурних компонентів, які забезпечують відповідність якості жувального мармеладу вимогам чинної нормативної документації.

Робота була презентована Софією для широкого кола слухачів і отримала схвальну оцінку.

Під час вручення Диплому переможця і цінного подарунка національний експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда відзначив високу якість роботи, її змістовну цілісність, структурованість, логічне викладення матеріалу та подякував викладачам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів за якісну підготовку здобувачів.

Щиро вітаємо Софію і викладачів кафедри з високими освітянськими досягненнями! Це підтвердження професійної майстерності, прагнення розвиватися, докладати зусиль у кваліфікаційну підготовку молоді! Бажаємо нових перемог, реалізації нових проєктів і підкорення нових вершин! Адже такі соціальні позиції виховують патріотично налаштовану молодь, сприяють її розвитку і розвитку всієї держави!

Published on: 13-05-2024
Read also:
Звітують майбутні доктори філософії

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося річне звітування здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Здобувачі першого року навчання Валерія Марченко (Потапенко), Мирослав Хоньків, Ігор Колодій успішно засвоїли обов’язкові та вибіркові компоненти освітньо-наукової програми, а ...

READ YOURSELF

Звітують майбутні доктори філософії 23 june 2023

Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка

Тривають пам’ятні заходи з нагоди сторіччя від дня народження професора Олексія Тимофійовича Лісовенка, а днями його колеги та учні у конференц-залі Науково-технічної бібліотеки університету провели теплу зустріч і згадали відомого вченого. Олексій Лісовенко – провідний учений і послідовник наукової школи з машин і апаратів хлібопекарських виробни...

READ YOURSELF

Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка 26 march 2025

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація». Участь в олімпіаді взяли 18 закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців з якості, стандартизації та сертифікації в Україні. Упродовж двох днів запекл...

READ YOURSELF

Вагомі перемоги магістрантів кафедри експертизи харчових продуктів 24 april 2019

Професійні дегустаційні сети від стейкхолдерів і роботодавців сфери гостинності

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася дегустація вин українських виробників. Захід був організований лекторкою дисципліни, доценткою Ольгою Пушкою та проведений у рамках вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для третьокурсників-бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Азами роботи ...

READ YOURSELF

Професійні дегустаційні сети від стейкхолдерів і роботодавців сфери гостинності 28 october 2024