З 4 по 6 червня у м. Києві відбувся Чемпіонат України з кулінарного мистецтва під егідою Асоціації шеф-кухарів України. Наш студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь у категорії «Юніори». Він представив вельмишановному міжнародному журі 2 страви: вареники з бурякового тіста з начинкою з гуцульського сиру та копченого будзу з молодими карпатськими лисичками, що були подані зі сферами зі сметани на цибулевому сіні з беконовим гелем та шпинатом та курячі рулетки з гуцульським сиром із підкопченим перцем у пудрі з кропиви, що подавалися з картопляною еспумою, карамелізованим гарбузом, гарбузовим гелем і броколі аl dente.
Під час представлення страв Олег мав нагоду подискутувати з відомим ресторатором, членом журі Миколою Тищенком щодо впровадження системи НАССР у закладах ресторанного господарства, познайомитися з провідними шеф-кухарями, які створюють сучасну українську, білоруську, грузинську, російську кухні, мають міжнародне визнання та зірки Мішлен, управляють закладами у Німеччині, Італії та Швеції і не тільки.
Результатом цього неймовірно яскравого, виснажливого, корисного і пізнавального конкурсу стало здобуття 3-го місця у номінації «Основна страва з птиці». Пишаємося здобутками нашого студента і бажаємо Олегові успіхів і натхнення!