Н У Х Т

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 march 2019

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України.

Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технологій, матеріалів та обладнання для цукрової промисловості.

Учасників зібрання від ректора, професора Анатолія Українця та особисто від себе тепло привітав і побажав плідної праці проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він зазначив, що у Днях цукровиків у НУХТ цього року беруть участь 39 цукрових заводів і понад 40 фірм із України, Молдови, Польщі, Чехії, Данії, Німеччини, а до участі у конференції долучилися майже 200 доповідачів.

У рамках пленарного засідання виступили заступник директора департаменту продовольства, начальник відділу стратегії розвитку харчової промисловості Мінагрополітики Світлана Павленко, головний технолог Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Лідія Галацан, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України, академік Микола Сичевський. У їх виступах йшлося про конкурентоспроможність галузі, підтримку виробників, у т.ч. на законодавчому рівні, імплементацію вітчизняного галузевого законодавства до законодавства ЄС, аналіз роботи галузі з перероблення цукрових буряків урожаю 2018 року, наукове забезпечення розвитку цукрової промисловості України в умовах глобалізації економіки.

Також на пленарному засіданні виступив ряд доповідачів із презентаціями новітніх технологій і обладнання від провідних виробників світу та інформацією щодо успішної експлуатації, вже впроваджених на українських підприємствах. Значну зацікавленість виробничників викликали доповіді інженера з використання ферментів компанії «SternEnzym» (Німеччина) Уляни Мойш щодо підвищення якості цукру за рахунок ефективного використання ферментів і комерційного директора ТОВ «МНС ГРУП» Юрія Моісеєнка про вимоги до цукрових заводів у сфері безпечності харчових продуктів й оновлений стандарт ISO 22000:2018.

Впродовж роботи конференції її учасники також обговорять шляхи забезпечення конкурентоспроможності українського цукру, поділяться досвідом використання сучасних технологій та обладнання в цукровій галузі, подискутують щодо хіміко-технологічного контролю виробництва цукру, познайомляться зі сучасними технологіями створення систем автоматизації підприємств цукрової промисловості, а також прикладними аспектами енергозаощадження та використання нетрадиційних джерел енергії на цукрових заводах.

Низку доповідей представлять викладачі й молоді науковці нашого університету.

Published on: 26-03-2019
Read also:
Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року. Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних виробів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інженер,...

READ YOURSELF

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року 14 february 2020

Можливості реалізації інвестиційних проектів у сучасних умовах вивчали студенти-фінансисти

15 березня студенти-фінансисти третього курсу разом із старшим викладачем кафедри фінансів, к.е.н. Ганною Рогановою відвідали цікавий захід, організований Центром Біржових Технологій, з метою підвищення рівня фінансової обізнаності та можливостей реалізації інвестиційних проектів у сучасних умовах. Активна участь студентів у семінарі сприяла швидк...

READ YOURSELF

Можливості реалізації інвестиційних проектів у сучасних умовах вивчали студенти-фінансисти 18 march 2019

Майбутні технологи знайомляться з хлібобулочним підприємством

Наставниці академічних груп здобувачів вищої освіти1-3 курсів, доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів організували екскурсію до виробничих цехів №7-8 ТОВ «Київхліб» м. Києва. Екскурсію провела кандидатка технічних наук, начальниця технологічної лабораторії підприємства Тетяна Васильченко. Здобувачі відвідали хлібопекарс...

READ YOURSELF

Майбутні технологи знайомляться з хлібобулочним підприємством 28 april 2023

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак»

Після написання завдань ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, її учасники мали змогу відвідати одну з найстаріших фармацевтичних компаній в Україні – ПАТ «Фармак». Студентів привітно зустріла Тетяна Писана. А далі – інструктаж із техніки безпеки, який завдяки Богдану Костащуку пройшов весело й невимушено, а не рутинно і не...

READ YOURSELF

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак» 12 april 2019