Н У Х Т

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

25 квітня 2019

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відкрита нова лабораторія для проведення лекційних і практичних занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія».

Лабораторія оснащена новою комп’ютерною технікою з усім необхідним програмним забезпеченням для виконання освітніх програм із дисциплін «Видавничо-поліграфічні матеріали», «Додрукарське опрацювання інформації», «Теорія кольору» тощо.

За сприяння провідних компаній у галузі виробництва упаковки «Immer Group – Ukrplastic», «Verallia», «СтудіоПак» та інших оформлені наочні стенди з різними видами упаковки. Ними користуються для теоретичного ознайомлення студентів і при проведенні практичних та лабораторних робіт.

Компанією «ТетраПак» надані лабораторні прилади для вивчення властивостей пакувальних і поліграфічних матеріалів, а також стенд-макет процесу виготовлення комбінованого пакувального матеріалу з поліграфічним оформленням.

Завдяки застосуванню мультимедійних засобів студенти мають змогу у зручному та наочному форматі здобувати теоретичні знання щодо різновидів поліграфічних матеріалів, які застосовуються в додрукарських, друкарських і палітурних процесах; про вимоги, які висуваються до матеріалів, їх технологічних та споживчих властивостей залежно від способу друку, виду друкарської продукції та типу устаткування. Також студенти мають можливість демонструвати рівень засвоювання матеріалу й отримувати навички проведення  презентацій та захисту індивідуальних робіт.

На практичних роботах студенти здійснюють аналіз поліграфічних матеріалів, визначають спосіб друку, навчаються обирати та обґрунтовувати вибір матеріалів для створення упаковки для харчових продуктів та її художнього оформлення, отримують навички роботи із спеціалізованими галузевими приладами.

Беззаперечно, нова лабораторія сприяє підвищенню ефективності навчального процесу та розширює можливості у наданні нових теоретичних знань і практичних навичок студентам.

Опублікований: 25-04-2019
Читайте також:
Потужна профорієнтаційна команда представила НУХТ школярам м. Бровари

За ініціативи директора Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігоря Житнецького та організаційної підтримки ректорату 19 квітня у чергову профорієнтаційну поїздку вирушила команда фахівців нашого університету, до складу якої увійшли представники всіх навчально-наукових інститутів і факультетів НУХТ та підготовчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна профорієнтаційна команда представила НУХТ школярам м. Бровари 20 квітня 2018

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня!

На кафедрі готельно-ресторанної справи за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми Віти Цирульнікової було проведено I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» серед здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня бакалавра освітньо-професійної програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможниць Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня! 13 травня 2024

Традиційний круглий стіл кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участю майбутніх вступників

У рамках загальноуніверситетського Дня відкритих дверей, що відбувся 7 жовтня 2023 року, на кафедру теплоенергетики та холодильної техніки завітали майбутні вступники. Гості ознайомилися зі структурою та славетною історією кафедри, поспілкувалися з викладачами і завідувачем кафедри Валентином Петренком, дізналися про перспективи та можливості навч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний круглий стіл кафедри теплоенергетики та холодильної техніки за участю майбутніх вступників 09 жовтня 2023

Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми

На кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Гарантка програми, завідувачка кафедри, професорка Галина Сімахіна так відреагувала на отримання сертифікату: « Звершилося! 29 грудня 2022 року наша освітня програма от...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш і старт: на кафедрі технології оздоровчих продуктів підвели підсумки акредитації магістерської освітньої програми 09 січня 2023