Н У Х Т

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

25 квітня 2019

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відкрита нова лабораторія для проведення лекційних і практичних занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія».

Лабораторія оснащена новою комп’ютерною технікою з усім необхідним програмним забезпеченням для виконання освітніх програм із дисциплін «Видавничо-поліграфічні матеріали», «Додрукарське опрацювання інформації», «Теорія кольору» тощо.

За сприяння провідних компаній у галузі виробництва упаковки «Immer Group – Ukrplastic», «Verallia», «СтудіоПак» та інших оформлені наочні стенди з різними видами упаковки. Ними користуються для теоретичного ознайомлення студентів і при проведенні практичних та лабораторних робіт.

Компанією «ТетраПак» надані лабораторні прилади для вивчення властивостей пакувальних і поліграфічних матеріалів, а також стенд-макет процесу виготовлення комбінованого пакувального матеріалу з поліграфічним оформленням.

Завдяки застосуванню мультимедійних засобів студенти мають змогу у зручному та наочному форматі здобувати теоретичні знання щодо різновидів поліграфічних матеріалів, які застосовуються в додрукарських, друкарських і палітурних процесах; про вимоги, які висуваються до матеріалів, їх технологічних та споживчих властивостей залежно від способу друку, виду друкарської продукції та типу устаткування. Також студенти мають можливість демонструвати рівень засвоювання матеріалу й отримувати навички проведення  презентацій та захисту індивідуальних робіт.

На практичних роботах студенти здійснюють аналіз поліграфічних матеріалів, визначають спосіб друку, навчаються обирати та обґрунтовувати вибір матеріалів для створення упаковки для харчових продуктів та її художнього оформлення, отримують навички роботи із спеціалізованими галузевими приладами.

Беззаперечно, нова лабораторія сприяє підвищенню ефективності навчального процесу та розширює можливості у наданні нових теоретичних знань і практичних навичок студентам.

Опублікований: 25-04-2019
Читайте також:
На фінішній прямій приймання заяв від вступників до бакалаврату

Завтра, 1 серпня, о 18:00 завершується приймання заяв від вступників на бакалавра. Після цього усім вступникам потрібно буде перевірити статус своїх заяв у е-кабінеті. Важливо! У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, які мають статус: «Допущено до конкурсу» – для заяв, поданих на бюджет; «Допущено до конкурсу (навчання за кошти ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій приймання заяв від вступників до бакалаврату 31 липня 2025

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства – член журі міжнародного дегустаційного конкурсу

Уже третій рік поспіль у Києві в рамках виставки «WINE&SPIRITS» (в цьому році 3-5 листопада 2020 р.) відбувається міжнародний дегустаційний конкурс «UKRAINE WINE&SPIRITS AWARDS-2020», направлений на підвищення якості виробництва та культури споживання вин і спиртних напоїв і надання компаніям-виробникам ефективного інструменту просування св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства – член журі міжнародного дегустаційного конкурсу 05 листопада 2020

Професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства бере участь у підготовці видання «Винний гід України»

Другий рік поспіль відбувається велика дегустація вин українських виробників для формування видання «Винний гід України» з метою ознайомлення споживачів і популяризації вітчизняних вин крафтових виноробів та промислових підприємств. Ця подія відбувається під патронатом мережі готелів «Reikartz Hotels&Resorts» за участю Асоціації сомельє України...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства бере участь у підготовці видання «Винний гід України» 08 вересня 2020

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

В умовах карантинних обмежень важливою для магістрантів є можливість дистанційного навчання і підготовки до виконання магістерської роботи. Зокрема, проведення інформаційного пошуку за темою наукових досліджень. Науково-технічна бібліотека НУХТ має значну кількість ресурсів, працювати з якими можна через Інтернет. Про особливості їх використання м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 жовтня 2020