Н У Х Т

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

25 april 2019

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відкрита нова лабораторія для проведення лекційних і практичних занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія».

Лабораторія оснащена новою комп’ютерною технікою з усім необхідним програмним забезпеченням для виконання освітніх програм із дисциплін «Видавничо-поліграфічні матеріали», «Додрукарське опрацювання інформації», «Теорія кольору» тощо.

За сприяння провідних компаній у галузі виробництва упаковки «Immer Group – Ukrplastic», «Verallia», «СтудіоПак» та інших оформлені наочні стенди з різними видами упаковки. Ними користуються для теоретичного ознайомлення студентів і при проведенні практичних та лабораторних робіт.

Компанією «ТетраПак» надані лабораторні прилади для вивчення властивостей пакувальних і поліграфічних матеріалів, а також стенд-макет процесу виготовлення комбінованого пакувального матеріалу з поліграфічним оформленням.

Завдяки застосуванню мультимедійних засобів студенти мають змогу у зручному та наочному форматі здобувати теоретичні знання щодо різновидів поліграфічних матеріалів, які застосовуються в додрукарських, друкарських і палітурних процесах; про вимоги, які висуваються до матеріалів, їх технологічних та споживчих властивостей залежно від способу друку, виду друкарської продукції та типу устаткування. Також студенти мають можливість демонструвати рівень засвоювання матеріалу й отримувати навички проведення  презентацій та захисту індивідуальних робіт.

На практичних роботах студенти здійснюють аналіз поліграфічних матеріалів, визначають спосіб друку, навчаються обирати та обґрунтовувати вибір матеріалів для створення упаковки для харчових продуктів та її художнього оформлення, отримують навички роботи із спеціалізованими галузевими приладами.

Беззаперечно, нова лабораторія сприяє підвищенню ефективності навчального процесу та розширює можливості у наданні нових теоретичних знань і практичних навичок студентам.

Published on: 25-04-2019
Read also:
Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах осві...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя 20 april 2022

Перші впевнені кроки до захисту диплому магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології завжди панує творча наукова атмосфера. Тут студенти-магістранти не «пролежують боки» увесь семестр й не хапаються за дипломний проект в останні дні, а вже з вересня починають плідну працю. Й починають, як водиться, з того, що обирають майбутню тему свого магістерського диплому. Але, магістранти зізнаються, щ...

READ YOURSELF

Перші впевнені кроки до захисту диплому магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології 22 january 2019

Постійний курс на професійне вдосконалення тримають наші викладачі

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування беруть участь у сучасних інтерактивних заняттях, які організують провідні видавництва навчально-методичної літератури. Ідея видавництва National Geographic Learning – bring the world to the classroom and the classroom to life: приносити світ, у якому ми живемо, до аудиторії, а аудиторію – в ...

READ YOURSELF

Постійний курс на професійне вдосконалення тримають наші викладачі 27 february 2019

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти

24 травня 2022 р. у рамках проходження навчальної практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» 1 курсу та виробничої практики здобувачами2 курсу зі скороченим терміном навчання за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», відбувся майстер-клас із приготування шоколадного десерт...

READ YOURSELF

Віртуозність закордонного фахівця-практика під час майстер-класу для наших здобувачів освіти 26 may 2022