Н У Х Т

Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи

22 march 2019

Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи

Кожний з нас, відвідуючи аптеку, бажає придбати якісний та ефективний лікарський препарат за доступною ціною. Але ніхто навіть не замислюється про те, яка існує система забезпечення якості ліків, які вимоги до виробництва та як саме фахівці борються за те, щоб до аптек потрапили оригінальні лікарські препарати, а не фальсифікати.

Днями магістрам-біотехнологам першого року навчання випала нагода прослухати лекцію «Забезпечення якості лікарських засобів» від експерта з питань GxP корпорації «Артеріум» Любові Краснощок. Лектор розповіла про жорсткі вимоги стандартів GxP на кожному життєвому етапі (від розроблення до потрапляння в мережу аптек) фармацевтичних лікарських препаратів. Студентам було цікаво дізнатися, в яких умовах відбувається технологічний процес, підготовка обладнання, приміщень, персоналу, за якими критеріями контролюються лікарські засоби, які знаки та шифри наносяться на упаковку, та як всі структури виробництва взаємопов’язані між собою. Лектор поділилася також важливою інформацією щодо управління цілісністю даних.

Під час розгляду стандарту GDP у студентів виникло безліч питань щодо дистрибуції лікарських засобів. Оксану Бондар зацікавило питання, як саме зберігаються лікарські препарати та які вимоги до складів зберігання. Наталія Петренко цікавилася тим, як транспортують лікарські препарати, зокрема, якими видами транспорту. На запитання слухачі отримали ґрунтовні відповіді і з’ясували, що процес зберігання відслідковується та контролюється (всі перепади температури та вологості). Також дізналися, що при перевезені препаратів транспорт має бути обладнаний кліматичною камерою, так як при поганих умовах транспортування якість готових препаратів погіршується, що може нанести шкоду споживачеві.

Вся аудиторія була в захваті від прослуханого, бо ніколи до кінця не уявляли, які зусилля докладаються для створення лікарського засобу та як важливо старанно й уважно виконувати роботу на підприємстві і, що найменша помилка може призвести до отримання неякісної продукції.

Магістранти-біотехнологи висловлюють подяку лектору Інні Лич за нестандартний підхід до викладання та такі цікаві змістовні лекції, а також суперексперту з питань GxP Любові Краснощок за те, що поділилася своїм безцінним досвідом!

Published on: 22-03-2019
Read also:
Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

З 4 по 6 червня у м. Києві відбувся Чемпіонат України з кулінарного мистецтва під егідою Асоціації шеф-кухарів України. Наш студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» Олег Пригродський брав участь у категорії «Юніори». Він представив вельмишановному міжнародному журі 2 страви: вареники з бурякового тіста з...

READ YOURSELF

Ще одне підтвердження майстерності та професіоналізму студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 12 june 2019

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

28 березня для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася очікувана подія – представлена до захисту у спеціалізовану вчену раду за спеціальністю  «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» робота Віти Щербини «Удосконалення технології стабілізації виноматеріалів проти кристалічних помутнінь» (керівник – професор, док...

READ YOURSELF

Очікувана подія для кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 29 march 2019

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

READ YOURSELF

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 february 2022

Визначені переможці І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

В університеті визначили переможців І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Нагадаємо, Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка був започаткований у 2010 році, і відтоді у ньому щороку традиційно беруть участь юні поціновувачі творчості Великого Ко...

READ YOURSELF

Визначені переможці І туру ХV Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка 22 november 2024