Н У Х Т

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету

25 жовтня 2018

Відбулося жовтневе засідання вченої ради університету

25 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з традиційних вітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, і вручення відзнак.

Нагрудний знак «Відзнака Національного університету харчових технологій» ректор вручив професорові кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Антонеллі Дорохович.

Нагрудним знаком «За академічні заслуги» була нагороджена завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук.

Подякою Міністерства освіти і науки України відзначена завідувач кафедри міжнародної економіки Світлана Гуткевич.

Далі вчена рада продовжила свою роботу відповідно до порядку денного.

Про комплекс організаційних заходів із підтвердження університетом статусу національного йшлося у доповіді першого проректора Володимира Ярового. Зокрема, він нагадав, що згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2017 року «Про затвердження порядку та критеріїв надання закладу вищої освіти статусу національного чи позбавлення цього статусу» та затвердженим цією Постановою графіком наш університет має підтвердити статус національного у 2020 році, для чого має бути виконана низка вимог. Перший проректор наголосив, що підтвердження статусу національного потребує постійної кропіткої роботи всього колективу університету. Наразі МОН затверджена тимчасова форма річного звіту про виконання критеріїв підтвердження статусу національного, для формування якого, а в подальшому і самоаналізу виконання університетом критеріїв підтвердження статусу національного (звітний період – 7 років), необхідно здійснювати заходи, пов’язані з постійним та періодичним (двічі на рік) моніторингом показників порівняльних критеріїв. Відповідно до п.15 вищезгаданого Порядку, всі заклади вищої освіти зі статусом національного щороку до 30 квітня повинні подавати та розміщувати на власних офіційних веб-ресурсах річний звіт про виконання критеріїв. При цьому, у разі виявлення недостовірної інформації в поданих матеріалах університету до МОН України, навчальний заклад може бути позбавлений статусу національного (п.11 Порядку). Прокоментував й доповнив ґрунтовну доповідь першого проректора ректор Анатолій Українець. Уважно ознайомившись із комплексним планом заходів із підтвердження університетом статусу національного, члени вченої ради відкритим голосуванням одностайно його схвалили.

Наступним вчена рада розглянула план роботи студентської ради університету, який представив голова студентського самоврядування Олександр Висоцький. Прокоментували почуте ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайло Масліков, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, голова профспілки співробітників НУХТ Сергій Василенко. Насичений студентськими ініціативами план, був підтриманий членами вченої ради.   

Також голова студради спільно з головним бухгалтером університету Наталією Мукоїд відзвітував про використання коштів та виконання кошторисів за 2018 рік і представив кошторис студентської ради на 2019 рік. Вчена рада відкритим голосуванням затвердила звіт за 2018 рік і обсяг фінансування та кошторис студради на 2019 рік.

У поточних питаннях розглянули структурні зміни в університеті. Проректор з наукової роботи Олександр Шевченко проінформував, що наразі в університеті діє три науково-дослідні структурні підрозділи – Центр колективного користування науковим обладнанням (створений у  2018 році за ініціативи МОН), Проблемна науково-дослідна лабораторія і Центр оцінювання якості сировини та готової продукції, який протягом останніх років демонструє негативну динаміку роботи. Тому надійшла пропозиція ліквідувати Центр оцінювання якості сировини та готової продукції, а його обладнання передати на баланс Проблемної науково-дослідної лабораторії. Роз’яснення з цього питання надали ректор Анатолій Українець і перший проректор Володимир Яровий. У підтримку пропозиції висловився завідувач кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Ігор Ельперін.

Наприкінці засідання ректор Анатолій Українець проінформував, що МОН, проаналізувавши звіт університету за дев’ять місяців, дійшло висновку про необхідність скорочення 65 штатних одиниць викладацького складу у зв’язку зі зменшенням контингенту студентів порівняно з минулим навчальним роком. Ректор наголосив, що ректорат робить все можливе для збереження кількісного складу нашого колективу, але ситуація вкрай напружена і потребує виваженого вирішення. Тому він закликав усіх без винятку – кафедри, деканати факультетів, дирекції інститутів надавати свої пропозиції.

Ректор висловив упевненість, що наш згуртований колектив подолає, як це бувало не раз, усі труднощі й, закриваючи засідання, побажав усім оптимізму, тепла, злагоди й миру.

Опублікований: 25-10-2018
Читайте також:
Із зустрічі здобувачів з гаранткою розпочали новий навчальний рік на кафедрі біотехнології і мікробіології

Новий навчальний рік лише розпочався, а на кафедрі біотехнології і мікробіології вже відбулася серія зустрічей здобувачів першого, другого, третього та четвертого курсів бакалаврату з гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» (яка успішно пройшла акредитацію в цьому році та отримала...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із зустрічі здобувачів з гаранткою розпочали новий навчальний рік на кафедрі біотехнології і мікробіології 18 вересня 2023

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувалася чергова гостьова лекція з дисципліни «Інспектування технологічних процесів». Практичні аспекти здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти представила головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Камʼянець-Подільського р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики у сфері державного контролю за безпечністю харчових продуктів 04 березня 2024

Здобувачі освіти ознайомилися з новими тенденціями розвитку ринку органічної продукції

Здобувачі вищої освіти груп ТО-2-10М і ТО-1-7М разом із доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів  Наталією Фалендиш відвідали ХХ спеціалізовану виставку екотоварів «ЕСО-ЕХРО», яка відбулася 28-30 вересня 2023 року у Міжнародному виставковому центрі в Києві. Органічні продукти харчування на виставці представили вітчизнян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти ознайомилися з новими тенденціями розвитку ринку органічної продукції 02 жовтня 2023

Вирішення актуальних проблем галузі – мета кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньої програми «Обладнання переробних і харчових виробництв»

15 червня 2020 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбувся перший захист кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітньо-професійної програми «Обладнання переробних і харчових виробництв» із використанням платформи Zoom. Роботи д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вирішення актуальних проблем галузі – мета кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньої програми «Обладнання переробних і харчових виробництв» 16 червня 2020