Н У Х Т

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

28 січня 2019

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального опанування хімічної науки – зимовий хімічний лекторій.

Перше засідання хімічного лекторію відбулося 26 січня. Абітурієнтів та їх батьків привітали директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко та завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, які розповіли про переваги сучасної технічної освіти, електронні ресурси університету для підготовки школярів і наголосили на перевагах участі в хімічній олімпіаді НУХТ. Нагадаємо, що участь в олімпіаді може принести учасникам до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО з обраних предметів. Це означає перевагу при зарахуванні до НУХТ!

Роботу лекторію розпочала доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко, яка розглянула разом із абітурієнтами завдання ЗНО з хімії та способи їх розв’язання, типові труднощі та помилки при вирішенні хімічних задач. Наш викладач вичерпно відповіла на запитання школярів стосовно успішного складання тесту.

Після напруженої праці, у перерві, наші студенти запропонували гостям чай зі смачними тістечками та сиром. Смаколики спеціально приготували фахівці випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. А як це відбувалося, розповіла і продемонструвала у цікавому відеоролику заступник директора інституту, доцент кафедри молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк. Майбутні студенти ще раз упевнилися, що сучасна харчова промисловість не може існувати без ґрунтовних хімічних знань і досліджень, що стосуються перетворень компонентів харчової сировини під час технологічних процесів.

Після чаювання доценти кафедри харчової хімії Наталія Сімурова та Інна Попова провели цікаву хімічну вікторину для абітурієнтів. Переможці змагання отримали призи від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, що стануть щасливими талісманами та нагадуванням про наш університет.

Після перерви лекторій продовжив свою роботу. Був розглянутий наступний блок завдань для ЗНО, а також абітурієнти отримали невеличке домашнє завдання до наступного засідання, яке, доречі, відбудеться вже 9 лютого. Тож, ще не пізно приєднатися до такого корисного заходу. Викладачі та студенти НУХТ завжди ради допомогти школярам.

До нової зустрічі у нашій Alma mater!

Опублікований: 28-01-2019
Читайте також:
89-та стає історією: ректор відзначив наших молодих науковців

3-7 квітня в нашому університеті вирувало традиційне наукове свято – Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У 2023 році вона зібрала цвіт молодих наукових талантів з усіх куточків України та зарубіжжя вже у 89-й раз. Так, НУХТівська конфе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

89-та стає історією: ректор відзначив наших молодих науковців 14 квітня 2023

Інноваційна платформа сучасного виробництва та взаємодії

9-10 жовтня представники Навчально-наукового Інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Сергій Блаженко та Юрій Вересоцький взяли участь у щорічній конференції «ЗМІНИ. ІННОВАЦІЇ. УСПІХ», присвяченій питанням модернізації технологій в сфері машинобудівного проектування та виробництва, освіти, впровадження компонентів Індустрії 4.0 в машиноб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційна платформа сучасного виробництва та взаємодії 10 жовтня 2019

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки щиро вітає магістрів із успішним захистом кваліфікаційних робіт!

10 грудня 2024 року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Прикладна механіка». Екзаменаційна комісія працювала у складі: кандидата технічних наук, доцента Олексія Бойка (голова комісії), докторки технічних наук, професорки, завідувачки ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки щиро вітає магістрів із успішним захистом кваліфікаційних робіт! 13 грудня 2024

Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ

23 січня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч зі здобувачами 181 спеціальності «Харчові технології» Вінницького фахового коледжу НУХТ. Викладачка запросила випускників коледжу до вступу та подальшого навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ 23 січня 2024