Н У Х Т

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

28 january 2019

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального опанування хімічної науки – зимовий хімічний лекторій.

Перше засідання хімічного лекторію відбулося 26 січня. Абітурієнтів та їх батьків привітали директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко та завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, які розповіли про переваги сучасної технічної освіти, електронні ресурси університету для підготовки школярів і наголосили на перевагах участі в хімічній олімпіаді НУХТ. Нагадаємо, що участь в олімпіаді може принести учасникам до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО з обраних предметів. Це означає перевагу при зарахуванні до НУХТ!

Роботу лекторію розпочала доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко, яка розглянула разом із абітурієнтами завдання ЗНО з хімії та способи їх розв’язання, типові труднощі та помилки при вирішенні хімічних задач. Наш викладач вичерпно відповіла на запитання школярів стосовно успішного складання тесту.

Після напруженої праці, у перерві, наші студенти запропонували гостям чай зі смачними тістечками та сиром. Смаколики спеціально приготували фахівці випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. А як це відбувалося, розповіла і продемонструвала у цікавому відеоролику заступник директора інституту, доцент кафедри молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк. Майбутні студенти ще раз упевнилися, що сучасна харчова промисловість не може існувати без ґрунтовних хімічних знань і досліджень, що стосуються перетворень компонентів харчової сировини під час технологічних процесів.

Після чаювання доценти кафедри харчової хімії Наталія Сімурова та Інна Попова провели цікаву хімічну вікторину для абітурієнтів. Переможці змагання отримали призи від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, що стануть щасливими талісманами та нагадуванням про наш університет.

Після перерви лекторій продовжив свою роботу. Був розглянутий наступний блок завдань для ЗНО, а також абітурієнти отримали невеличке домашнє завдання до наступного засідання, яке, доречі, відбудеться вже 9 лютого. Тож, ще не пізно приєднатися до такого корисного заходу. Викладачі та студенти НУХТ завжди ради допомогти школярам.

До нової зустрічі у нашій Alma mater!

Published on: 28-01-2019
Read also:
Унікальний захист курсових проєктів online – done!

Карантин хоч і є вимушеним заходом, хоч і накладає певні обмеження, однак і виявляє приховані можливості. На кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі відеоконференції  відбувся захист курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія». Такого одночасного і масового захисту курсових на кафедрі ще не проводилося – одночасно працювали п’ят...

READ YOURSELF

Унікальний захист курсових проєктів online – done! 30 april 2020

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

READ YOURSELF

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 january 2023

Викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації поділилися досвідом стажування у Франції та США

31 травня на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбувся науково-методичний семінар «Зарубіжний досвід викладання англійської мови як іноземної», на якому доцентка Галина Чередніченко та старша викладачка Наталія Божок поділилися досвідом викладання англійської мови, отриманим під час міжнародного стажування. Наталія Божок р...

READ YOURSELF

Викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації поділилися досвідом стажування у Франції та США 03 june 2024

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею першого в Україні міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноробної галузі, організованого Українською корпорацією по виноградарству та виноробству «Укрвинпром» на запрошення партнерів із Національного міжпрофесійн...

READ YOURSELF

Міжнародні стажування викладачів – безцінний досвід 27 june 2023