Н У Х Т

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

28 january 2019

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального опанування хімічної науки – зимовий хімічний лекторій.

Перше засідання хімічного лекторію відбулося 26 січня. Абітурієнтів та їх батьків привітали директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко та завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, які розповіли про переваги сучасної технічної освіти, електронні ресурси університету для підготовки школярів і наголосили на перевагах участі в хімічній олімпіаді НУХТ. Нагадаємо, що участь в олімпіаді може принести учасникам до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО з обраних предметів. Це означає перевагу при зарахуванні до НУХТ!

Роботу лекторію розпочала доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко, яка розглянула разом із абітурієнтами завдання ЗНО з хімії та способи їх розв’язання, типові труднощі та помилки при вирішенні хімічних задач. Наш викладач вичерпно відповіла на запитання школярів стосовно успішного складання тесту.

Після напруженої праці, у перерві, наші студенти запропонували гостям чай зі смачними тістечками та сиром. Смаколики спеціально приготували фахівці випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. А як це відбувалося, розповіла і продемонструвала у цікавому відеоролику заступник директора інституту, доцент кафедри молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк. Майбутні студенти ще раз упевнилися, що сучасна харчова промисловість не може існувати без ґрунтовних хімічних знань і досліджень, що стосуються перетворень компонентів харчової сировини під час технологічних процесів.

Після чаювання доценти кафедри харчової хімії Наталія Сімурова та Інна Попова провели цікаву хімічну вікторину для абітурієнтів. Переможці змагання отримали призи від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, що стануть щасливими талісманами та нагадуванням про наш університет.

Після перерви лекторій продовжив свою роботу. Був розглянутий наступний блок завдань для ЗНО, а також абітурієнти отримали невеличке домашнє завдання до наступного засідання, яке, доречі, відбудеться вже 9 лютого. Тож, ще не пізно приєднатися до такого корисного заходу. Викладачі та студенти НУХТ завжди ради допомогти школярам.

До нової зустрічі у нашій Alma mater!

Published on: 28-01-2019
Read also:
Практика – перша сходинка до професіоналізму

Усім відомо, що практика для здобувачів є важливою сходинкою до успішного професійного майбутнього, тому вона є невід’ємною частиною освітнього процесу. Свій перший унікальний практичний досвід четвертокурсники-біотехнологи Дар’я Синявська і Єфим Тагізада набували на ТОВ «ФЗ «БІОФАРМА», що розробляє і виробляє препарати з донорської крові людини, ...

READ YOURSELF

Практика – перша сходинка до професіоналізму 15 february 2023

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

READ YOURSELF

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 april 2021

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів», навчальний рік розпочався з гостьової лекції з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів», яку прочитав виконавчий директор Федерації органічного руху України Андрій Коняшин. На лекці...

READ YOURSELF

З гостьової лекції виконавчого директора Федерації органічного руху України розпочався навчальний рік у магістрантів 14 october 2022