Н У Х Т

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

28 january 2019

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального опанування хімічної науки – зимовий хімічний лекторій.

Перше засідання хімічного лекторію відбулося 26 січня. Абітурієнтів та їх батьків привітали директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко та завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, які розповіли про переваги сучасної технічної освіти, електронні ресурси університету для підготовки школярів і наголосили на перевагах участі в хімічній олімпіаді НУХТ. Нагадаємо, що участь в олімпіаді може принести учасникам до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО з обраних предметів. Це означає перевагу при зарахуванні до НУХТ!

Роботу лекторію розпочала доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко, яка розглянула разом із абітурієнтами завдання ЗНО з хімії та способи їх розв’язання, типові труднощі та помилки при вирішенні хімічних задач. Наш викладач вичерпно відповіла на запитання школярів стосовно успішного складання тесту.

Після напруженої праці, у перерві, наші студенти запропонували гостям чай зі смачними тістечками та сиром. Смаколики спеціально приготували фахівці випускових кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. А як це відбувалося, розповіла і продемонструвала у цікавому відеоролику заступник директора інституту, доцент кафедри молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк. Майбутні студенти ще раз упевнилися, що сучасна харчова промисловість не може існувати без ґрунтовних хімічних знань і досліджень, що стосуються перетворень компонентів харчової сировини під час технологічних процесів.

Після чаювання доценти кафедри харчової хімії Наталія Сімурова та Інна Попова провели цікаву хімічну вікторину для абітурієнтів. Переможці змагання отримали призи від дирекції Навчально-наукового інституту харчових технологій, що стануть щасливими талісманами та нагадуванням про наш університет.

Після перерви лекторій продовжив свою роботу. Був розглянутий наступний блок завдань для ЗНО, а також абітурієнти отримали невеличке домашнє завдання до наступного засідання, яке, доречі, відбудеться вже 9 лютого. Тож, ще не пізно приєднатися до такого корисного заходу. Викладачі та студенти НУХТ завжди ради допомогти школярам.

До нової зустрічі у нашій Alma mater!

Published on: 28-01-2019
Read also:
Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства подвійне свято – відбулися два успішних захисти дисертаційних досліджень – докторської дисертації доцента Марини Білько (науковий консультант – професор Вікторія Гержикова) та кандидатської дисертації аспіранта Світлани Ковальчук (науковий керівник – доцент Тетяна Мудрак). Доповідь за темою...

READ YOURSELF

Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 july 2019

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти

30 листопада в нашому університеті відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми хімії та хімічної технології». Уже традиційна конференція, що проводиться в НУХТ з 2014 року, вперше цього року одержала міжнародний статус. Головною метою заходу став обмін новітнім досвідом, науковими здобутками, сучасними тенденціями та пе...

READ YOURSELF

Актуальні проблеми хімії та хімічної технології обговорили наші та закордонні науковці спільно зі здобувачами освіти 01 december 2022

Новітні стратегії формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності – у полі зору наших викладачів

Викладання професійно орієнтованої німецької мови на високому рівні за Загальноєвропейською шкалою наразі є непростим методичним завданням для будь-кого з викладачів нелінгвістичного вищого закладу освіти. А особливо, коли мова йде про майбутнього фахівця сфери обслуговування, де нагальною є потреба у вільному володінні німецькою мовою без участі т...

READ YOURSELF

Новітні стратегії формування професійно орієнтованої німецькомовної компетентності – у полі зору наших викладачів 20 march 2019

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ здобувачка третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гончар успішно завершила літній семестр навчання в Жешувському Університеті (м. Жешув, Польща). Протягом весняно-літнього семестру 2022-...

READ YOURSELF

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів 01 august 2023