Н У Х Т

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025!

02 october 2025

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025!

27 і 28 вересня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбувся найбільший національний фестиваль сирного мистецтва – конкурс ProCheese Awards 2025, який об’єднав близько 80 виробників із усієї України. Його організатори та журі, серед яких фахівці з України та іноземні експерти, оцінювали сири за міжнародними стандартами – органолептикою, ароматом, текстурою, смаковим балансом та іншими характеристиками. Переможець конкурсу отримує право безкоштовно представляти Україну на World Cheese Awards у Швейцарії та підтримку у просуванні своєї продукції всередині країни.

Захід відвідали директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко та викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, доцентки Тетяна Осьмак, Анастасія Пухляк та Оксана Басс. А здобувачі освітніх програм «Харчові технології та інженерія» і «Технології зберігання, консервування та переробки молока» виступили на заході в ролі волонтерів.

Ця масштабна подія року дозволила не тільки ознайомитися зі сучасним ринком сирної індустрії, а також підтримати талановитих і вмотивованих сироварів, які представляли на розсуд міжнародної комісії свої авторські сирні шедеври.

Особливою гордістю для нашого колективу стала перемога здобувачки другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Дани Серьогіної. Як співвласниця та головна сироварка ферми-агросадиби «Ясна», вона представила на конкурсі козиний сир «Повня», який здобув найвищу оцінку журі та приніс «золото» й головну нагороду «Гран-прі».

Ферма «Ясна», заснована у селі Ліщинка Київської області, спеціалізується на вирощуванні англо-нубійських кіз і виробництві натуральних крафтових сирів. Господарство поєднує фермерство з елементами агротуризму. Завдяки інноваційному підходу, використанню якісної сировини та турботі про автентичність смаку «Ясна» стала відомим ім’ям серед поціновувачів українського сиру.

Ця перемога – не лише особисте досягнення Дани Серьогіної, а й символ того, що в Україні є талановита молодь, здатна створювати продукти високого рівня, які отримують визнання на національній арені. Історія Дани надихає її однолітків і доводить, що навіть на початку професійного шляху можна досягти визнання й стати обличчям нової хвилі українського крафтового сироваріння!

Щиро бажаємо Дані нових звершень і перемог під мирним небом вільної і незламної України!

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій вдячний організаторам та учасникам ProCheese за грандіозний захід і за надану можливість як викладачам, так і студентам долучитися до такої важливої сирної події національного рівня!

Published on: 02-10-2025
Read also:
Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень

На сьогодні відомо понад 200 захворювань, у лікуванні яких відповідне харчування відіграє провідну роль. Загалом при лікуванні будь-яких хвороб адекватне харчування є обов’язковим компонентом, чинником захисту організму від побічних дій ліків, прискорення одужання. А нестача у харчових раціонах певних нутрієнтів викликає найбільшу кількість захворю...

READ YOURSELF

Участь кафедри технології оздоровчих продуктів у розвитку нутриціологічних досліджень 07 april 2025

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – це фундамент якісної вищої освіти і детермінанта її успішного розвитку. Новий навчальний рік на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності мають керуватися всі учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження ...

READ YOURSELF

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 14 september 2021

Дозвілля під час воєнного стану

Нині Україна переживає найскладніший період в своїй новітній історії. Дякуючи ЗСУ, колективи закладів вищої освіти мають можливість продовжувати навчально-виховний процес. Зосереджувати свою увагу лише на новинах з фронту психологи не рекомендують, потрібні періоди відпочинку. Саме прогулянки, відвідування музеїв, театрів сприяють відпочинку нервов...

READ YOURSELF

Дозвілля під час воєнного стану 22 november 2022

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів

Згідно з результатами Webometrics Ranking of World's Universities, отриманими розробниками з урахуванням систематизованих даних у липні 2021 року, наш університет посів 33 місце (у 2019 році – 42) серед українських закладів вищої освіти і 4221 (у 219 – 5495) серед світових. Результати досліджень традиційного рейтингу світових університетів за рівн...

READ YOURSELF

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів 25 august 2021