Н У Х Т

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025!

02 жовтня 2025

Визнання молодого таланту: здобувачка НУХТ – переможниця ProCheese Awards 2025!

27 і 28 вересня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбувся найбільший національний фестиваль сирного мистецтва – конкурс ProCheese Awards 2025, який об’єднав близько 80 виробників із усієї України. Його організатори та журі, серед яких фахівці з України та іноземні експерти, оцінювали сири за міжнародними стандартами – органолептикою, ароматом, текстурою, смаковим балансом та іншими характеристиками. Переможець конкурсу отримує право безкоштовно представляти Україну на World Cheese Awards у Швейцарії та підтримку у просуванні своєї продукції всередині країни.

Захід відвідали директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко та викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, доцентки Тетяна Осьмак, Анастасія Пухляк та Оксана Басс. А здобувачі освітніх програм «Харчові технології та інженерія» і «Технології зберігання, консервування та переробки молока» виступили на заході в ролі волонтерів.

Ця масштабна подія року дозволила не тільки ознайомитися зі сучасним ринком сирної індустрії, а також підтримати талановитих і вмотивованих сироварів, які представляли на розсуд міжнародної комісії свої авторські сирні шедеври.

Особливою гордістю для нашого колективу стала перемога здобувачки другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» Дани Серьогіної. Як співвласниця та головна сироварка ферми-агросадиби «Ясна», вона представила на конкурсі козиний сир «Повня», який здобув найвищу оцінку журі та приніс «золото» й головну нагороду «Гран-прі».

Ферма «Ясна», заснована у селі Ліщинка Київської області, спеціалізується на вирощуванні англо-нубійських кіз і виробництві натуральних крафтових сирів. Господарство поєднує фермерство з елементами агротуризму. Завдяки інноваційному підходу, використанню якісної сировини та турботі про автентичність смаку «Ясна» стала відомим ім’ям серед поціновувачів українського сиру.

Ця перемога – не лише особисте досягнення Дани Серьогіної, а й символ того, що в Україні є талановита молодь, здатна створювати продукти високого рівня, які отримують визнання на національній арені. Історія Дани надихає її однолітків і доводить, що навіть на початку професійного шляху можна досягти визнання й стати обличчям нової хвилі українського крафтового сироваріння!

Щиро бажаємо Дані нових звершень і перемог під мирним небом вільної і незламної України!

Колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій вдячний організаторам та учасникам ProCheese за грандіозний захід і за надану можливість як викладачам, так і студентам долучитися до такої важливої сирної події національного рівня!

Опублікований: 02-10-2025
Читайте також:
Перемога нашої студентки у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Цивільна безпека (Охорона праці)»!

Здоров’я – то найбільший скарб людини. Тому проблема збереження здоров’я і життя працівників має особливе значення на кожному підприємстві. Характерною особливістю сучасного бізнесу в Україні є робота в умовах, що не відповідають нормативним документам. Фахівці фіксують наявність шкідливих і небезпечних умов праці, ненормований робочий день, невідп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога нашої студентки у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Цивільна безпека (Охорона праці)»! 29 квітня 2020

У ТОПі кращих закладів вищої освіти

Освітній портал «Освіта.ua» оприлюднив консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року. Рейтинг укладений з використанням даних національних рейтингів закладів освіти України «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт». У рейтинговій таблиці наш університет посів 48 місце серед 235 закладів вищої освіти, включених до рейтинг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ТОПі кращих закладів вищої освіти 04 липня 2024

Дорогою профорієнтації: зупинка ПАТ «Лубнифарм»

Профоірієнтаційний десант НУХТ у складі декана факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак, доцентів кафедри біотехнології і мікробіології Інни Лич та Юрія Пенчука і старшого викладача кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Юрія ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дорогою профорієнтації: зупинка ПАТ «Лубнифарм» 19 листопада 2018

Гуртківці планують наступний науковий рік

На останньому у 2024 році засіданні наукового студентського гуртка «Адаптроніка та інноваційна пневмоавтоматика» під керівництвом професорки Людмили Кривопляс-Володіної жваво обговорювали актуальні напрями досліджень. Студенти обмінялися ідеями щодо розроблення нових пневматичних систем, адаптивних механізмів та їх застосування в різних галузях пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гуртківці планують наступний науковий рік 30 грудня 2024