16 лютого у Полтавському коледжі харчових технологій нашого університету відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів України.
Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві презентаційні програми й екскурсії по навчальних кабінетах і лабораторіях. Активно долучилися до підготовки заходу й студенти, вони зустрічали гостей коледжу, пропонували інформаційні буклети й запрошували на екскурсії, ділилися своїми враженнями від навчання і відповідали на численні питання.
На початку заходу перед майбутніми вступниками та їх батьками виступив директор коледжу Анатолій Палаш, який ознайомив гостей із пріоритетними напрямками розвитку навчального закладу; надав ґрунтовну інформацію щодо організації освітнього процесу та умов вступу до коледжу.
Майбутнім вступникам продемонстрували рекламний відеофільм, він ознайомив зі спеціальностями, за якими коледж здійснює підготовку фахівців для харчової та переробної галузей України, розгорнули виставку технічної творчості студентів, ознайомили з матеріально-технічною базою коледжу.
Викладач Іван Тригуба показав прийоми монтажу та зварювання елементів вузла встановлення лічильника. Ольга Сіверченко провела квест «Знайди відповідну деталь». Ірина Бобровська запропонувала знайти відповідність між накресленими та просторовими фігурами. Зацікавив присутніх майстер-клас Павла Ксенженка про використання кондиціонерів у побуті та промисловості, їх профілактика в домашніх умовах. Велику цікавість викликав «Профілактичний ремонт лептопа», проведений Павлом Гаком. Не залишив гостей байдужими і процес виробництва печінкового паштету. Його продемонстрували студенти під керівництвом Таміли Михайлик та Ніни Деряги. Викладач Сергій Петров моделював електронні схеми. Надія Надточій та Оксана Палаш провели майстер-клас «Пряникове чудо». Гості також зацікавилися роботою 3D-принтера.
Одним із найяскравіших моментів заходу стала дегустація морозива власного виробництва. Його готували студенти-технологи під керівництвом викладачів Ніни Василевської та Ірини Гузевської. Морозивом пригощали всіх бажаючих.
Вибір професії – дуже відповідальне рішення, яке потрібно прийняти старшокласнику. Тому такі проекти потрібні, бо допоможуть ознайомитися з можливостями коледжу, визначитися зі спеціальністю, з майбутньою професією. Це корисно і для батьків, які хвилюються за долю дитини.
День пройшов змістовно. Всі присутні отримали вичерпну інформацію про коледж.
Сподіваємося, що вже в наступному навчальному році гості навчального закладу стануть студентами Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ.