Н У Х Т

Неквапом, вдумливо прочитали твори Кобзаря студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

15 березня 2019

Неквапом, вдумливо прочитали твори Кобзаря студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відзначили 205 річницю з дня народження Тараса Шевченка.

Студентський театр під керівництвом Любові Турчиняк, група К-30 із куратором Наталією Совтус підготували літературно-мистецький захід для студентів і працівників коледжу.

У світі було багато геніальних поетів, митців, політичних діячів. На жаль, не всі вони були порядними людьми. Шевченко – людина, яка завжди залишалася вірною собі.

«Караюсь, мучуся, але не каюсь...», – так написав він в одному з листів. Це його стійка, вистраждана життєва позиція.

Але Шевченко – не шаблонний. Він – не просто борець за волю та геніальний мислитель, поет і прозаїк, живописець, філософ й просвітитель, пророк української нації. Він, насамперед, живий і справжній, сповнений пристрастей, примарних надій і гірких розчарувань.

Осягнути глибину особистості Тараса непросто хоча б тому, що в його постаті поєднана величезна кількість іпостасей, його таланти – воістину незмірні, а короткий життєвий шлях – короткий лише за кількістю років, але напрочуд продуктивний, якщо його міряти діями і вчинками. Він завше ішов попереду свого часу. Він і зараз – попереду...

У 205-у річницю з дня народження Кобзаря, студенти взяли в руки його твори й неквапом, вдумливо прочитали його твори, поезію. Передусім, поезію «І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє». Адже вона писалася саме для нас… 

Опублікований: 15-03-2019
Читайте також:
Відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів» для здобувачів першого року навчання освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 жовтня 2021

Онлайн-зустріч із генеральним директором Асоціації «Страховий бізнес»

8 квітня 2020 року за ініціативи кафедри туристичного і готельного бізнесу відбулася онлайн-зустріч із генеральним директором Асоціації «Страховий бізнес», головою Комісії зі страхування в Українському товаристві фінансових аналітиків Вячеславом Черняховським. Вячеслав Черняховський має досвід понад 27 років професійної діяльності на страховому ри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустріч із генеральним директором Асоціації «Страховий бізнес» 09 квітня 2020

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету

16 грудня 2021 року в дистанційному режимі відбулося засідання вченої ради університету. Відповідно до порядку денного першими розглянули кадрові питання – присвоєння вчених звань і обрання на посади за конкурсом. Претендентів представила вчена секретарка Наталія Ткачук. Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції клопотала про присвоє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кадрові питання на засіданні вченої ради університету 16 грудня 2021

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку»

23 квітня 2019 року розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» в рамках проекту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» 24 квітня 2019