Н У Х Т

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині

06 листопада 2019

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині

Шість педагогів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відповідно до запрошення громадської організації «Освітньої спілки Тельтов AVT» (Професійний освітній центр) взяли участь у Міжнародній Конференції вчителів у м. Тельтов (Німеччина).

У рамках конференції; розглядали актуальний стан розвитку дуальної освіти в Німеччині та її можливе запровадження в Україні; порівнювали навчальні пани і системи навчання; відвідували заняття професійної школи готельно-ресторанного господарства; обговорювали майбутню співпрацю в галузі професійної освіти.

Вивчивши досвід підготовки фахівців у Німеччині, побудований за дуальною формою навчання, де графік освітнього процесу розподіляється за тижнями теоретичного та практичного навчання, педагоги коледжу дійшли висновку, що ця форма організації освітнього процесу є найбільш ефективною для підготовки фахівців. Адже студенти не тільки навчаються в закладі освіти, але й в умовах реального виробництва. Крім того, випускники, які навчалися  за цією формою, отримують практично гарантоване місце роботи.

Навчання у колежі за дуальною формою сприятиме підвищенню якості підготовки студентів, формуванню й розвитку у них загальних і професійних компетентностей, що, у свою чергу, сприяє підвищенню ефективності подальшої фахової діяльності, адаптації випускників на ринку праці.

Також делегації була надана можливість відвідати нову базу практики студентів коледжу в Lübbenau, німецьку «Венецію» - місто,  яке приймає близько 1 млн. туристів щороку.

Крім того, викладачі відвідали базу практичної підготовки  Kongresshotel Potsdam AM TEMPLINER SEE****, де мали можливість побачити роботу студентів у реальних виробничих умовах на робочих місцях (на рецепції готелю, в ресторані, на кухні).

Елементи дуальної системи освіти за німецькою технологією педагоги впроваджуватимуть у навчально-виховний процес коледжу.

 

Опублікований: 06-11-2019
Читайте також:
Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів знайомлять студентів із провідними підприємствами

Студенти 1 і 3 курсу разом із доцентами кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяною Бойчук і Наталією Сабадаш відвідали Київський пивоварний завод «CarlsbergUkraine» – високотехнологічне потужне підприємство, що стрімко розвивається. Майбутні фахівці дізналися про тонкощі пивоваріння, виробництва к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів знайомлять студентів із провідними підприємствами 25 квітня 2019

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), талановитий і натхнений шеф-кухар, гастроентузіаст Андрій Клюс уже вдруге увійшов до рейтингу топ-120 «Ukrainian Culinary Faces». Список топ-120 кулінарів України оголосили під час проведення гастрофоруму «Creative Chefs Summit 2021: Transformation». Це масштабна щорічна пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – уже вдруге серед топ-120 найкращих шеф-кухарів України 07 грудня 2021

Дуальна освіта – від ідеї до диплома

28 січня 2025 р. професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, присвяченій актуальним питанням дуальної освіти. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – від ідеї до диплома 30 січня 2025

Сумна звістка

12 квітня 2020 року на 66-му році життя передчасно пішов із життя ректор Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення інноваційних технологій, повний кавалер ордена «За заслуги» Українець Анатолій Іванович. Анатолій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумна звістка 12 квітня 2020