Н У Х Т

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині

06 листопада 2019

Досвід дуальної форми освіти вивчали педагоги Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ у Німеччині

Шість педагогів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відповідно до запрошення громадської організації «Освітньої спілки Тельтов AVT» (Професійний освітній центр) взяли участь у Міжнародній Конференції вчителів у м. Тельтов (Німеччина).

У рамках конференції; розглядали актуальний стан розвитку дуальної освіти в Німеччині та її можливе запровадження в Україні; порівнювали навчальні пани і системи навчання; відвідували заняття професійної школи готельно-ресторанного господарства; обговорювали майбутню співпрацю в галузі професійної освіти.

Вивчивши досвід підготовки фахівців у Німеччині, побудований за дуальною формою навчання, де графік освітнього процесу розподіляється за тижнями теоретичного та практичного навчання, педагоги коледжу дійшли висновку, що ця форма організації освітнього процесу є найбільш ефективною для підготовки фахівців. Адже студенти не тільки навчаються в закладі освіти, але й в умовах реального виробництва. Крім того, випускники, які навчалися  за цією формою, отримують практично гарантоване місце роботи.

Навчання у колежі за дуальною формою сприятиме підвищенню якості підготовки студентів, формуванню й розвитку у них загальних і професійних компетентностей, що, у свою чергу, сприяє підвищенню ефективності подальшої фахової діяльності, адаптації випускників на ринку праці.

Також делегації була надана можливість відвідати нову базу практики студентів коледжу в Lübbenau, німецьку «Венецію» - місто,  яке приймає близько 1 млн. туристів щороку.

Крім того, викладачі відвідали базу практичної підготовки  Kongresshotel Potsdam AM TEMPLINER SEE****, де мали можливість побачити роботу студентів у реальних виробничих умовах на робочих місцях (на рецепції готелю, в ресторані, на кухні).

Елементи дуальної системи освіти за німецькою технологією педагоги впроваджуватимуть у навчально-виховний процес коледжу.

 

Опублікований: 06-11-2019
Читайте також:
VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва»

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся традиційний VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва». Уже восьмий рік, за ініціативи директора коледжу Віри Кузнецової, студенти коледжу разом зі своїми батьками, дідусями, сестрами та братами розкривають кулінарні секрети, готуючи родинну страву...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва» 17 грудня 2019

Введенські ліцеїсти на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедру експертизи харчових продуктів знову завітали гості. Цього разу професорка, академік УАН Оксана Шульга і доцентка Анастасія Чорна знайомили з нашим університетом учнів ліцею № 107 «Введенський» м. Києва. Не обійшлося і без профорієнтаційної родзинки кафедри – майстер-класу з визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктів і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Введенські ліцеїсти на кафедрі експертизи харчових продуктів 29 квітня 2024

Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини

19 грудня в Україні святкують День святителя і чудотворця Миколая. Він вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є «почесним охоронцем». Вони свято вірили і вірять в існування доброго захисника і намагаються не гнівити його. І тоді Святий принесе дарунки та солодощі. Так діткам зі Свалявського о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини 22 грудня 2018

Розпочалися захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт здобувачів освітніх програм «Обладнання переробних і харчових виробництв» та «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв одночасно почалися захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» з освітніх програм «Обладнання переробних і харчових виробництв» та «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв». На повну силу запрацювали Екзаменаційні комісії: захисти відбува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалися захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт здобувачів освітніх програм «Обладнання переробних і харчових виробництв» та «Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» 12 червня 2020