Н У Х Т

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів

10 липня 2023

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів

Компанія «ARTERIUM» передала нашому університету сучасне навчальне обладнання. Зокрема, електрофорез, який потрібний для проведення лабораторних занять студентів, що вивчають молекулярні біотехнології.

Прилад для електрофорезу студенти будуть використовувати для розділення, ідентифікації, очищення та виділення різних типів нуклеїнових кислот, пептидів і білків у рамках забезпечення навчального процесу, а також виконання науково-дослідної роботи. Адже навіть в умовах пандемії та повномасштабного вторгнення робота наукових гуртків та дослідження аспірантів на кафедрі не припинялися. Підтвердженням цьому є активна участь наших здобувачів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, участь у різноманітних наукових конференціях міжнародного та всеукраїнського рівнів, а також у щорічному конкурсі наукових робіт за благодійної підтримки «ARTERIUM», результати якого зовсім нещодавно були оприлюднені.

Слід зазначити, що це не перша і далеко не єдина підтримка нашого університету корпорацією «ARTERIUM». Раніше матеріально-технічна база кафедри біотехнології і мікробіології поповнилася новим унікальним обладнанням – шейкером-інкубатором, люб’язно подарованим Корпорацією.

НУХТ є партнером «ARTERIUM» більше 10 років. Нині понад 100 випускників університету працюють у R&D-центрах і на виробництвах продукції ТМ «Артеріум» біотехнологами, технологами та хіміками, і є справжніми професіоналами своєї справи. Це і є найкращим підтвердженням високого рівня підготовки фахівців-біотехнологів на нашій кафедрі біотехнології і мікробіології. Також протягом багатьох років співробітники «ARTERIUM» постійно проводять навчальні тренінги, майстер-класи та вебінари для здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», де учасники випробовують себе у ролі майбутніх фахівців і навчаються вести ділові переговори. Щороку здобувачі-біотехнологи, які навчаються у бакалавраті та в магістратурі НУХТ, проходять технологічну і переддипломну практику на базі виробника продукції ТМ «Артеріум», підприємства «Київмедпрепарат».

Нещодавно внаслідок ракетної атаки агресора були пошкоджені гуртожитки та спорткомплекс університету. Як соціально-відповідальна компанія та партнер нашого університету «ARTERIUM» передав 200 тис. грн на відбудову пошкоджених будівель.

Дякуємо Корпорації «ARTERIUM» за активну підтримку нашого студентства у час, коли все може змінитися буквально за мить.

Зичимо мирного неба над головою та щиро сподіваємось на подальшу співпрацю!

Опублікований: 10-07-2023
Читайте також:
Гарна традиція – підсумовувати у листопаді: в університеті відбулася конференція 24-ї секції Наукової ради МОН

10-11 листопада 2020 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті працювала ІХ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції». П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна традиція – підсумовувати у листопаді: в університеті відбулася конференція 24-ї секції Наукової ради МОН 12 листопада 2020

Викладачі кафедри харчової хімії поспілкувалися зі слухачами підготовчих курсів

Запорукою успішного вступу до університету є кропітка праця, ретельне вивчення необхідних дисциплін для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Підготовчі курси НУХТ вже багато років допомагають старшокласникам опанувати складні завдання з хімії, математики, фізики тощо. Крім того, вдале складання екзаменаційної сесії з предметів, які виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри харчової хімії поспілкувалися зі слухачами підготовчих курсів 17 жовтня 2018

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

В умовах карантинних обмежень важливою для магістрантів є можливість дистанційного навчання і підготовки до виконання магістерської роботи. Зокрема, проведення інформаційного пошуку за темою наукових досліджень. Науково-технічна бібліотека НУХТ має значну кількість ресурсів, працювати з якими можна через Інтернет. Про особливості їх використання м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості використання онлайн-ресурсів бібліотеки НУХТ дізналися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 жовтня 2020

Магістр кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції ділиться професійним досвідом з молодшими колегами

9 квітня на кафедрі технології ресторанної та аюрведичної продукції у рамках дисципліни «Барна справа і робота сомельє» для студентів груп ХЧ-4-1 і ХЧ-4-2ск відбувся майстер-клас із практичних основ роботи бартендера. Його для своїх молодших товаришів проводив магістр групи АЮ-1-2М, бармен закладу «Pink Freud» та бар-менеджер закладу «Дімъ Трибеля»...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістр кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції ділиться професійним досвідом з молодшими колегами 10 квітня 2019