Н У Х Т

Тиждень різдвяних традицій від кафедри іноземних мов професійного спрямування

14 січня 2022

Тиждень різдвяних традицій від кафедри іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування новий навчальний семестр розпочався яскраво й цікаво. Старша викладачка Ганна Бойко провела зі здобувачами освіти перших курсів університету низку заходів, присвячених різдвяним традиціям англомовних країн. У заходах, які проводились у форматі відеоконференції, взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальностей «Холодильна техніка та технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, «Екологія» факультету біотехнологій та екологічного контролю та «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Учасники заходів і викладачка обговорили різдвяні традиції та атрибути, студенти виконували завдання та пройшли спеціальний різдвяний тест.

Також першокурсники дізналися цікаву історію про крос-культурні впливи і запозичення. Загальновідома українська народна колядка «Щедрик» в обробленні Миколи Леонтовича сто років тому не тільки підкорила західного слухача. На її музику був написаний англомовний текст. І зараз «Carol of the Bells», написана на музику «Щедрика», є однією з найпопулярніших різдвяних пісень у США. Ця колядка звучить, наприклад, у фільмі «Один удома» (1990).

Заходи відбулися в теплій різдвяній атмосфері і сприяли розвитку міжкультурної компетентності здобувачів вищої освіти. 

Опублікований: 14-01-2022
Читайте також:
Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи

Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи 16 квітня 2024

Завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації виступила офіційним опонентом дисертації

19 червня 2018 року завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко виступила офіційним опонентом дисертації «Формування культури професійного спілкування у майбутніх менеджерів зовнішньоекономічної діяльності засобами інтерактивних технологій» у Національному університеті біоресурсів та природокористування У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації виступила офіційним опонентом дисертації 20 червня 2018

Успішний фініш захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освіти магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами освіти магістерського рівня денної та заочної форм навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Оцінювала наукові здобутки магістрантів екзаменаційна комісія у складі викладачів каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний фініш захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освіти магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 27 лютого 2023

Розширили фаховий рівень викладання викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

З 11 по 23 березня 2019 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції пройшли планове підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій. Зазначені два тижні доцент Олена Павлюченко та асистент Ганна Березова присвятили навчанню за програмою для працівників лабораторій та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширили фаховий рівень викладання викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 25 березня 2019