Н У Х Т

Тиждень різдвяних традицій від кафедри іноземних мов професійного спрямування

14 січня 2022

Тиждень різдвяних традицій від кафедри іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування новий навчальний семестр розпочався яскраво й цікаво. Старша викладачка Ганна Бойко провела зі здобувачами освіти перших курсів університету низку заходів, присвячених різдвяним традиціям англомовних країн. У заходах, які проводились у форматі відеоконференції, взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальностей «Холодильна техніка та технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, «Екологія» факультету біотехнологій та екологічного контролю та «Харчові технології» Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Учасники заходів і викладачка обговорили різдвяні традиції та атрибути, студенти виконували завдання та пройшли спеціальний різдвяний тест.

Також першокурсники дізналися цікаву історію про крос-культурні впливи і запозичення. Загальновідома українська народна колядка «Щедрик» в обробленні Миколи Леонтовича сто років тому не тільки підкорила західного слухача. На її музику був написаний англомовний текст. І зараз «Carol of the Bells», написана на музику «Щедрика», є однією з найпопулярніших різдвяних пісень у США. Ця колядка звучить, наприклад, у фільмі «Один удома» (1990).

Заходи відбулися в теплій різдвяній атмосфері і сприяли розвитку міжкультурної компетентності здобувачів вищої освіти. 

Опублікований: 14-01-2022
Читайте також:
Висока оцінка праці

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції були відзначені за їхній вагомий внесок у розвиток навчального процесу, наукову діяльність та активну участь у житті університету. За високий професіоналізм, відданість справі та інноваційний підхід, що сприяють зміцненню авторитету університету на національному та міжнародному рівнях,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Висока оцінка праці 11 вересня 2024

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання 24 липня 2020

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього ступеню «бакалавр». У перший день на захист були представлені 7 дипломних проектів. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів 12 червня 2019

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

30 березня на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася ще одна гостьова лекція для бакалаврів, магістрів і аспірантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». До лекторію також долучилися викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, що сприяло підвищенню їхньої фахової кваліфікації. Тема лекції – «Роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 31 березня 2021