Н У Х Т

Унікальні рішення на науковому семінарі кафедри готельно-ресторанної справи

11 червня 2020

Унікальні рішення на науковому семінарі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Використання інгредієнтів «Lesaffre» у технології хліба. Заварні пасти – унікальне рішення для прискорених способів тістоприготування» від керівника технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна», к.т.н. Світлани Паливоди.

Лекторка коротко ознайомила слухачів із історією міжнародної компанії «Lesaffre», яка бере свій початок із 1853 року. «Lesaffre» – французька сімейна і фінансово незалежна група, яка присутня на п’яти континентах, і включає понад 100 представництв по всьому світу: 66 заводів у більше, ніж 40 країнах світу; 44 Пекарських Центрів «Baking Cеnter TM»; у 185 країнах світу реалізується продукція «Lesaffre»; один із трьох хлібобулочних виробів у світі випечений на дріжджах «Lesaffre».

Сьогодні компанія є справжнім експертом у галузі технологій, пов’язаних із бродінням, яка співпрацює з харчовими підприємствами, закладами готельно-ресторанного господарства, домашніми господарствами.

В Україні компанія реалізує хлібопекарські дріжджі, хлібопекарські поліпшувачі, суміші і закваски.

Доповідачка провела історичний огляд виробництва заварок в Україні, проаналізувала види заварок та особливості їх виготовлення в умовах пекарень і хлібозаводів. Складнощі з використанням заварок полягають у значних затратах часу, енергоресурсів, робочої сили, виробничих площ.

Компанія «Lesaffre» переглянула традиції та осучаснила технологію і створила інноваційний виробничий процес, що охоплює переваги різних технологій виробництва хліба, що зустрічаються в країнах Європи.

Серед переваг заварних паст: поєднання натуральної житньої цільнозернової закваски та заварки в одному готовому продукті; стабільна якість від партії до партії; широкий асортимент виробів із суміші житнього та пшеничного борошна; еластична, волога на дотик м’якушка хлібобулочних виробів, яка довго зберігає свіжість.

Керівник технологічного відділу розповіла про види заварних паст, що виготовляються компанією під торговою маркою «Inventis TM»: класична, мультизернова, солодова темна. Це повністю натуральний напівфабрикат без додавання консервантів. Фахівець навела рецептури хліба, які можна виготовити, як в умовах великих виробництв, так і в умовах пекарень закладів готельно-ресторанного господарства.

Кафедра готельно-ресторанної справи вдячна Світлані Паливоді за науковий семінар!

 

Опублікований: 11-06-2020
Читайте також:
Перший практичний досвід виробництва таблеток четвертокурсників-біотехнологів

Практика в житті студента – невід’ємна частина навчального процесу, перехід від теорії до практичних навичок, один із найважливіших етапів у становленні кваліфікаційного рівня. У процесі проходження практики студенти мають змогу закріпити вже отримані знання та набути нові, розширити свій світогляд, вдосконалити якість професійної підготовки майбут...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший практичний досвід виробництва таблеток четвертокурсників-біотехнологів 05 лютого 2020

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» вийшов підручник англійською мовою

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» підготовлені підручники «Міжнародні економічні відносини» українською та англійською мовами (автори – професорка Світлана Гуткевич, доцент Олег Шеремет, доцентка Марина Хмара). В умовах глобалізації міжнародні економічні відносини формуються на основі змін структури міжнародної торгівл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» вийшов підручник англійською мовою 28 жовтня 2021

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість - завідувач кафедри торговельного і рекламного обладнання Білоруського національного технічного університету, фахівець у галузі машин і апаратів харчових виробництв Олексій Єрмаков. Олексій звернув увагу на лабораторну базу нашої кафедри, яка дозволяє використовувати у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету 14 вересня 2018

Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує перманентно залучати стейкхолдерів індустрії гостинності до освітнього процесу. У рамках вивчення навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» лекторка, доцентка Ольга Пушка організувала бінарну лекцію для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери індустрії гостинності активно долучаються до освітнього процесу 04 листопада 2022