Н У Х Т

Вчаться весело учасники Movie Club

07 листопада 2019

Вчаться весело учасники Movie Club

Вивчати іноземну мову, дивлячись фільм! Що може бути краще? Вивчення мови буде ефективним тоді, коли воно буде цікавим як для викладачів, так і для студентів. Реалізувати цю мету допомагає створений в минулому році при кафедрі іноземних мов професійного спрямування Movie Club.

Фільми поєднують у собі задоволення та навчання, розповідаючи історію, яка захоплює та утримує увагу глядача. Вони одночасно звертаються до різних органів чуття та каналів пізнання. Інтонація, тембр голосу, жестикуляція акторів – все це допомагає зрозуміти незнайомий потік слів. Розмовна мова доповнюється візуальними елементами, які полегшують розуміння студентами діалогів і сюжету. А задоволення від самого сюжету неабияк посилює бажання вивчати цю мову.

Цього разу на чергове засідання Клубу зібралися студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» разом із доцентом кафедри Світланою Мусійчук, щоб насолодитися чарівною французькою мовою і посміятися разом із героями гумористичного серіалу «Extra».

І насправді, гучні сплески сміху лунали з аудиторії з кожною новою сценою. Цінність серіалу в тому, що в ньому показані повсякденні побутові ситуації, які подаються в комедійній формі, а отже, нудьгувати не довелося.

Після перегляду фільму студенти активно долучилися до виконання вправ на розуміння побаченого. Великий інтерес викликало завдання на пошук відповідників сленговим, розмовним словам молодіжного жаргону, яких чимало зустрічалось у переглянутому епізоді.

Безперечно, перегляд фільмів, особливо цікавих студентам і виконання вправ дало чудову можливість розвивати навички аудіювання, збільшити словниковий запас, знати якомога більше граматичних структур, отримати великий обсяг соціокультурної інформації. Все це сприяло підвищенню пізнавальної активності студентів, розвитку пам’яті, уваги, логічного та творчого мислення, а також поглибленню знань студентів про країну, мова якої вивчається.

Отже, як і обіцяли організатори Клубу, сумним не залишився ніхто, і всі зійшлися на думці, що вчитися весело – набагато цікавіше і пізнавальніше.   

Опублікований: 07-11-2019
Читайте також:
Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися Комплексні державні іспити студентів заочної форми навчання на здобуття ступеня «бакалавр» із напрямів підготовки «Харчові технології та інженерія» і «Готельно-ресторанна справа», зокрема і зі скороченим терміном навчання. Завідувач кафедри Оксана Арпуль, яка очолила роботу Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу 17 лютого 2017

До вебінарів науковців Копенгагенського університету (Данія) долучилися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

18 листопада 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Олена Павлюченко, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров та асистентка Марина Гулевата взяли участь у серії вебінарів кафедри харчових наук Копенгагенського університету «Стійке пиво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До вебінарів науковців Копенгагенського університету (Данія) долучилися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 листопада 2021

Профспілка НУХТ відзначена за організацію донорства для потреб ЗСУ

11 лютого 2025 року голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь вручив Подяку колективу профспілкової організації НУХТ від національного військово-медичного клінічного центру головного військового клінічного госпіталю за організацію та проведення донорства для потреб ЗСУ. Відзнака вручена за п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профспілка НУХТ відзначена за організацію донорства для потреб ЗСУ 11 лютого 2025

Магістранти серед членів наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва»

Магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко стала членкинею наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» (ЦУЄНС). Основною метою діяльності ЦУЄНС є вивчення досві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед членів наукової організації «Центр українсько-європейського наукового співробітництва» 18 січня 2024