Н У Х Т

Вчаться весело учасники Movie Club

07 november 2019

Вчаться весело учасники Movie Club

Вивчати іноземну мову, дивлячись фільм! Що може бути краще? Вивчення мови буде ефективним тоді, коли воно буде цікавим як для викладачів, так і для студентів. Реалізувати цю мету допомагає створений в минулому році при кафедрі іноземних мов професійного спрямування Movie Club.

Фільми поєднують у собі задоволення та навчання, розповідаючи історію, яка захоплює та утримує увагу глядача. Вони одночасно звертаються до різних органів чуття та каналів пізнання. Інтонація, тембр голосу, жестикуляція акторів – все це допомагає зрозуміти незнайомий потік слів. Розмовна мова доповнюється візуальними елементами, які полегшують розуміння студентами діалогів і сюжету. А задоволення від самого сюжету неабияк посилює бажання вивчати цю мову.

Цього разу на чергове засідання Клубу зібралися студенти 3 курсу спеціальності «Туризм» разом із доцентом кафедри Світланою Мусійчук, щоб насолодитися чарівною французькою мовою і посміятися разом із героями гумористичного серіалу «Extra».

І насправді, гучні сплески сміху лунали з аудиторії з кожною новою сценою. Цінність серіалу в тому, що в ньому показані повсякденні побутові ситуації, які подаються в комедійній формі, а отже, нудьгувати не довелося.

Після перегляду фільму студенти активно долучилися до виконання вправ на розуміння побаченого. Великий інтерес викликало завдання на пошук відповідників сленговим, розмовним словам молодіжного жаргону, яких чимало зустрічалось у переглянутому епізоді.

Безперечно, перегляд фільмів, особливо цікавих студентам і виконання вправ дало чудову можливість розвивати навички аудіювання, збільшити словниковий запас, знати якомога більше граматичних структур, отримати великий обсяг соціокультурної інформації. Все це сприяло підвищенню пізнавальної активності студентів, розвитку пам’яті, уваги, логічного та творчого мислення, а також поглибленню знань студентів про країну, мова якої вивчається.

Отже, як і обіцяли організатори Клубу, сумним не залишився ніхто, і всі зійшлися на думці, що вчитися весело – набагато цікавіше і пізнавальніше.   

Published on: 07-11-2019
Read also:
Виїзні заняття на МХП – потужне поєднання теорії з практикою

Викладачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у межах дисциплін «М’ясні технології. Модуль 1. Технології первинної переробки сільськогосподарських тварин і птиці», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях. Модуль 5» провели виїзне практичне заняття на ПрАТ «Миронівська птахофабрика», що...

READ YOURSELF

Виїзні заняття на МХП – потужне поєднання теорії з практикою 19 november 2025

Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт!

На базі Київського національного університету технологій та дизайну відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт студентів за спеціальністю 073 «Менеджмент» (спеціалізацій «Менеджмент персоналу», «Менеджмент бізнес-структур»), де було представлено 120 робіт освітнього ступеня «бакалавр» і 67 робіт освітнього ступе...

READ YOURSELF

Ще одна перемога здобувачки-менеджерки персоналу у Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт! 26 october 2023

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладач кафедри технології оздоровчих продуктів, доцент Світлана Бажай-Жежерун за сприяння керівництва гімназії №59 ім. О.М. Бойченка м. Києва прочитала для учнів гімназії лекцію «Оздоровче харчування як розвиток уявлень про ідеальну їжу». Викладач акцентувала увагу слухачів на взаємозв'язку здоров'я і харчування, актуальності створення інновацій...

READ YOURSELF

Про оздоровче харчування дізналися київські гімназисти від викладача кафедри технології оздоровчих продуктів 10 may 2019

Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції обговорять в університеті

5-6 листопада 2019 р. в університеті відбудеться VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Вона працюватиме у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти...

READ YOURSELF

Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції обговорять в університеті 13 august 2019