Н У Х Т

В університеті обрали новий склад вченої ради

25 вересня 2018

В університеті обрали новий склад вченої ради

25 вересня в університеті відбулася конференція трудового колективу, в порядку денному якої було одне питання – обрання виборних представників з числа штатних працівників університету до складу вченої ради НУХТ, оскільки термін повноваження чинної вченої ради завершувався у вересні 2018 року.

Зі 135 делегатів конференції зареєструвалися 111, необхідний кворум був, тож голова конференції, професор Валерій Мирончук оголосив конференцію відкритою.

З ґрунтовною інформацією щодо підготовки та проведення виборів до складу вченої ради університету виступив голова організаційного комітету, професор Володимир Яровий. Зокрема, він повідомив, що відповідно до Закону України «Про вищу освіту» вчена рада є колегіальним органом управління вищого навчального закладу, який утворюється строком на п’ять років, склад якого затверджується наказом керівника вищого навчального закладу протягом п’яти робочих днів з дня закінчення повноважень попереднього складу вченої ради.

До складу вченої ради вищого навчального закладу входять за посадами керівник вищого навчального закладу, заступники керівника, керівники факультетів (навчально-наукових інститутів), учений секретар, директор бібліотеки, головний бухгалтер, керівники органів самоврядування та виборних органів первинних профспілкових організацій працівників вищого навчального закладу, а також виборні представники, які представляють наукових, науково-педагогічних працівників і обираються з числа завідувачів (начальників) кафедр, професорів, докторів філософії, докторів наук, виборні представники, які представляють інших працівників вищого навчального закладу і які працюють у ньому на постійній основі, виборні представники аспірантів, докторантів, слухачів, асистентів-стажистів, інтернів, лікарів-резидентів, клінічних ординаторів, керівники виборних органів первинних профспілкових організацій студентів та аспірантів, керівники органів студентського самоврядування вищого навчального закладу відповідно до квот, визначених статутом вищого навчального закладу.

Вибори до складу вченої ради починаються за 30 календарних днів до закінчення повноважень попереднього складу вченої ради. Виборні представники з числа працівників вищого навчального закладу обираються вищим колегіальним органом громадського самоврядування вищого навчального закладу за поданням структурних підрозділів, у яких вони працюють, а виборні представники з числа студентів (курсантів) обираються студентами (курсантами) шляхом прямих таємних виборів.

Відповідно до рішення вченої ради університету від 21 червня 2018 року та наказу по університету №97 від 22 серпня 2018 року організаційний комітет з підготовки та проведення виборів до складу вченої ради університету  розпочав роботу 27 серпня 2018 року; кінцевим терміном обрання виборних представників до складу вченої ради було визначене 14 вересня 2018 р. Таких представників у структурних підрозділах було обрано 45 осіб. При формуванні складу вченої ради згідно із Законом України «Про вищу освіту» та Статутом університету були витримані квоти – 75 % складу повинні становити наукові, науково-педагогічні працівники і не менше як 10 % – виборні представники з числа студентів. Також голова оргкомітету поіменно назвав усіх претендентів на членство у вченій раді НУХТ.

Делегати конференції, прослухавши інформацію від голови організаційного комітету, під особистий підпис отримали бюлетені й приступили до процедури таємного голосування. Щойно останній бюлетень був вкинутий до скриньки для голосувань, до своїх обов’язків приступила лічильна комісія. У присутності всіх делегатів конференції були зняті пломби з усіх трьох скриньок і витягнуті всі бюлетені. Лічильна комісія ретельно їх всіх опрацювала, склала відповідні протоколи своєї роботи, які оприлюднив голова лічильної комісії, професор Сергій Шульга. Він назвав поіменні результати волевиявлення делегатів конференції й повідомив, що зі 111 наявних у скриньках бюлетенів, 4 виявилися недійсними. Також у присутності делегатів, голова лічильної комісії «погасив» зайві бюлетені (їх було заготовлено 135, по кількості делегатів конференції). Відкритим голосуванням мандатами, делегати конференції затвердили протоколи лічильної комісії. Голова конференції, професор Валерій Мирончук, оскільки запитань, пропозицій, зауважень не надійшло, і порядок денний був вичерпаний, закрив конференцію трудового колективу НУХТ.

Цього ж дня ректором університету, професором Анатолієм Українцем був підписаний наказ про затвердження складу вченої ради НУХТ.

Вітаємо новообраний колегіальний орган управління університетом! Бажаємо плідної, активної й успішної роботи!   

Опублікований: 25-09-2018
Читайте також:
Святкові традиції кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Студенти групи ХЧ-3-14ск кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом із наставником, асистентом кафедри Ганною Березовою, доцентом Надією Кравчук та асистентом Володимиром Польовиком відвідали пацієнтів Відділення дитячої онкології Національного інституту раку. Студенти подарували дітям імбирні пряники, які самі спекли, та привіта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові традиції кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 грудня 2019

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у дводенному онлайн-семінарі «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості», який провела Українська зернова асоціація для виробників, елеваторів, логістів. Говорили про ризики щодо контролю пестицидів під час вирощування зернових та о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі 09 травня 2023

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів

8 листопада 2022 року доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Бажай-Жежерун прочитала відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Технологія природних харчових сорбентів» для студентів ІІІ курсу освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми  «Харчові технології та інженерія». Із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів 10 листопада 2022

Підвищуємо кваліфікацію в режимі онлайн

Днями на кафедрі експертизи харчових продуктів в режимі онлайн відбувся науковий семінар «Практичні засади реалізації ДСТУ ISO 17025:2017 у випробувальних лабораторіях». Захід був проведений спільно з фахівцями Українського державного науково-дослідного інституту «Ресурс» у рамках договору про співпрацю Із презентаційною доповіддю виступила завіду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо кваліфікацію в режимі онлайн 17 березня 2021