Н У Х Т

Успішно продовжують здобувати фахові компетентності магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

05 травня 2020

Успішно продовжують здобувати фахові компетентності магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

Карантин не стає на заваді здобувачам освітнього ступеню «Магістр» кафедри технології молока і молочних продуктів успішно здобувати фахові компетентності.

Згідно із завданням лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів» (викладачі – доценти Оксана Кочубей-Литвиненко та Уляна Кузьмик) здобувачі освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» самостійно розробляли рецептури нових молочних напоїв із натуральними функціонально-технологічними інгредієнтами та відпрацьовували запропоновані технологічні рішення в домашніх умовах.

Студенти проявили творчий підхід і довели здатність до самостійної роботи, вміння проводити пошукові та дослідні роботи навіть на власній кухні. Креатив здобувачів «зашкалював». Викладачі були приємно вражені польотом їхньої фантазії у виборі спецій і прянощів для напоїв. Серед розробок – молочні напої із корицею та куркумою; з подрібненими в порошок сушеними яблуками, корицею, бутоном гвоздики та ваніліном; функціональні напої із екстрактом листя суниці, м’яти та стевії; актуальні в умовах карантину лікувально-профілактичні напої на основі нормалізованого молока з меленим імбиром, мускатним горіхом, цедрою лимону, кардамоном, корицею та куркумою; оригінальні – з лавандою, бад’яном, корицею, бутонами гвоздики та куркумою; ексклюзивні – із шафраном, корицею та гвоздикою та багато інших.

Більшість ідей вже готові до патентування. І хто знає, можливо, дуже скоро ми побачимо їх на поличках супермаркетів.

Викладачі сподіваються, що самі студенти отримали позитивні емоції від творчого завдання, та ще й посмакували. Вони вдячні своїм вихованцям за відповідальне ставлення до навчання за будь-яких умов. І впевнені, що майбутнє молочної промисловості в надійних руках!

Опублікований: 05-05-2020
Читайте також:
Завершилося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Завершилося нагородження переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», що відбувся на базі нашого університету. Завдяки пом’якшенню карантинних обмежень, церемонію вдалося провести офлайн. Переможцям та їх керівникам особливо приємно було отримати нагороди та почути віталь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилося нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 09 червня 2021

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ

Прийшла весна, що завжди символізує оновлення, і отже настав час рухатися вперед, підкорюючи нові життєві вершини. У чудовий святковий день наш колектив не тільки вітав жінок-колег, але й традиційно тепло зустрічав гостей – учасників першого весняного Дня вступника НУХТ. На наш івент завітали чимало майбутніх вступників, що прагнуть до здобуття но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важлива інформація, яскраві емоції і натхнення: відбувся перший весняний День вступника НУХТ 08 березня 2025

Над покращенням своїх професійних компетенцій невпинно працюють викладачі кафедри фізики

Викладачі кафедри фізики Михайло Лазаренко та Інна Гуцало з 6 квітня по 6  листопада 2020 року проходили підвищення кваліфікації в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Центрального інституту післядипломної  освіти Національної академії педагогічних наук України. Підвищення кваліфікації відбувалося за освітньо-професійною програмою «Науково-педаго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над покращенням своїх професійних компетенцій невпинно працюють викладачі кафедри фізики 30 листопада 2020

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету

28 листопада 2024 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» та подяку керівнику відділу дидактики компанії «Фесто» Євгенію Риженку за вагомий внесок у розвиток та покращ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне й повсякденне: відбулося планове засідання вченої ради університету 28 листопада 2024