Н У Х Т

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 квітня 2021

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 квітня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». Науковий консультант – доктор технічних наук., професор Анатолій Українець.

Здобувач представив результати своїх багаторічних досліджень щодо інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв із застосуванням наночастинок і нанокомпозитів із структуро- та агрегатоутворюючими властивостями.

Отримані науковцем результати були застосовані на цукрових заводах України під час впровадження дифузійно-пресового екстрагування сахарози з бурякової стружки із застосуванням наночастинок алюмінію, отриманих електроіскровим способом, а також на АТ «Пирятинський сирзавод» для апробації технології виробництва сухої молочної сироватки, збагаченої наночастинками біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом, та на ПП «Мілльвілль» для апробації технології виробництва хлібобулочних виробів із використанням нанокомпозитного преміксу «Наномікроєнт» і наночастинок біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом.

За матеріалами дисертації опубліковані 72 наукові праці, в тому числі у закордонних виданнях і виданнях, що індексуються наукометричними базами «Scopus» і «Web of Science», отримані три патенти на винахід і три – на корисну модель.

Офіційними опонентами виступили: доктор технічних наук, професор кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Василь Дячок, докторка технічних наук, старша наукова співробітниця відділу тепломасообміну в дисперсних системах Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна, доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук.

Усі опоненти висловилися в підтримку здобувача, вказавши на актуальність теми, ґрунтовність досліджень і їх значну практичну цінність.

Члени спеціалізованої вченої ради, зважаючи на ґрунтовне представлення дисертаційної роботи й впевнені чіткі та аргументовані відповіді здобувача на усі питання присутніх, також підтримали науковця й одностайно проголосували за присудження Валентину Олішевському наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв»

Вітаємо й бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні та в майбутніх наукових пошуках!

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні

Викладачі кафедри міжнародної економіки та студенти-міжнародники дуже вдячні докторці економічних наук, професорці Любові Худолій за запрошення на цікаву лекцію з історії грошового обігу за понад 2000-літній період, що відбулася в Музеї грошей – навчально-науковій лабораторії НУБіП. Музей, в якому аудиторно проводяться заняття для студентів універс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні 30 вересня 2025

До вебінарів науковців Копенгагенського університету (Данія) долучилися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

18 листопада 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Олена Павлюченко, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров та асистентка Марина Гулевата взяли участь у серії вебінарів кафедри харчових наук Копенгагенського університету «Стійке пиво...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До вебінарів науковців Копенгагенського університету (Данія) долучилися викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 листопада 2021

Студенти-менеджери відвідали пивоварний завод Carlsberg

Нещодавно група студентів-менеджерів разом із доценткою Іриною Тюхою мала унікальну можливість відвідати пивоварний завод Carlsberg – одного з лідерів світового ринку пивоваріння. Здобувачі освіти познайомилися з історією компанії, принципами виробництва та якісного контролю. Їм продемонстрували всі етапи створення пива – від підбору інгредієнтів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-менеджери відвідали пивоварний завод Carlsberg 20 березня 2025

Фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів активно готуються до вступної кампанії

16 лютого 2017 року асистент кафедри технології оздоровчих продуктів Артем Ущаповський відвідав Варвинську районну гімназію, що на Чернігівщині, де провів бесіду з випускниками – майбутніми абітурієнтами. Впродовж бесіди викладач надав докладну інформацію, щодо умов вступу і навчання в нашому університеті, познайомив із повним переліком освітніх п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів активно готуються до вступної кампанії 17 лютого 2017