Н У Х Т

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 квітня 2021

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 квітня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». Науковий консультант – доктор технічних наук., професор Анатолій Українець.

Здобувач представив результати своїх багаторічних досліджень щодо інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв із застосуванням наночастинок і нанокомпозитів із структуро- та агрегатоутворюючими властивостями.

Отримані науковцем результати були застосовані на цукрових заводах України під час впровадження дифузійно-пресового екстрагування сахарози з бурякової стружки із застосуванням наночастинок алюмінію, отриманих електроіскровим способом, а також на АТ «Пирятинський сирзавод» для апробації технології виробництва сухої молочної сироватки, збагаченої наночастинками біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом, та на ПП «Мілльвілль» для апробації технології виробництва хлібобулочних виробів із використанням нанокомпозитного преміксу «Наномікроєнт» і наночастинок біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом.

За матеріалами дисертації опубліковані 72 наукові праці, в тому числі у закордонних виданнях і виданнях, що індексуються наукометричними базами «Scopus» і «Web of Science», отримані три патенти на винахід і три – на корисну модель.

Офіційними опонентами виступили: доктор технічних наук, професор кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Василь Дячок, докторка технічних наук, старша наукова співробітниця відділу тепломасообміну в дисперсних системах Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна, доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук.

Усі опоненти висловилися в підтримку здобувача, вказавши на актуальність теми, ґрунтовність досліджень і їх значну практичну цінність.

Члени спеціалізованої вченої ради, зважаючи на ґрунтовне представлення дисертаційної роботи й впевнені чіткі та аргументовані відповіді здобувача на усі питання присутніх, також підтримали науковця й одностайно проголосували за присудження Валентину Олішевському наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв»

Вітаємо й бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні та в майбутніх наукових пошуках!

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами»

21 лютого 2020 року на виконання рішення вченої ради щодо підготовки до проведення перегляду освітніх програм здобувачів ОС «бакалавр» і «магістр», працівниками Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету проведений тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами» з фокус-групою науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренінг-семінар «Підготовка до акредитації освітньої програми за новими вимогами» 24 лютого 2020

Нестандартне заняття у формі конкурсу на кафедрі фінансів

Уже стало доброю традицією, що кафедра фінансів щорічно разом зі студентами проводить різні заходи – олімпіади, конференції, вікторини, круглі столи. Нестандартне заняття у формі конкурсу разом зі студентами-фінансистами третього курсу провела викладач кафедри Світлана Еш. Дві команди змагалися між собою, хто краще представить себе на фінансовому ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нестандартне заняття у формі конкурсу на кафедрі фінансів 23 листопада 2018

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році

23 грудня 2021 року відбулося останнє у календарному році планове засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно, привітавши членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, після чого перейшли до розгляду питань порядку денного. Про виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2021 р. доповів перший проректор, Вол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році 23 грудня 2021

Викладачі підтверджують фаховий статус

Старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ, куратор курсу «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР» Ярослав Кічула виконав вимоги до компетентності та підтвердив статус Аудитора с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підтверджують фаховий статус 30 травня 2023